Gay Malta

Gayrechten in Malta

Malta is uitgegroeid tot een van de meest Gayvriendelijke landen ter wereld. Hoe is een conservatief katholiek land uitgegroeid tot een voorvechter van Gayrechten? Laten we het uitzoeken.

De ILGA-Europe Rainbow-index heeft Malta de afgelopen drie jaar de toppositie toegekend. De Gayvriendelijkheid wordt gemeten op een indrukwekkende 91%. België, Noorwegen en het VK bevinden zich ook in de bovenste regionen van de index. Turkije en Azerbeidzjan blijven onderaan hangen.

Malta is een cultureel conservatief katholiek land. Echtscheiding was inderdaad verboden tot 2011, dus hoe is Malta naar voren gekomen als voorvechter van LGBT + -rechten? Veranderende sociale attitudes helpen, maar veel van de vooruitgang van Malta is te danken aan het beleid van de recente regering.

Ze hebben uitgebreide gelijkheidswetgeving ingevoerd, waardoor Malta juridisch gezien jaloers is op de progressieve wereld. De Maltese regering heeft de zogenaamde Gay-conversietherapie verboden, is naar voren gekomen als het eerste land dat de juiste juridische bescherming biedt aan intersekse personen, en is tevens een van de weinige landen die transgenderisme niet als een psychische aandoening beschouwt.

Gay Malta

 

Gayhuwelijk in Malta

 

Het Maltese parlement stemde in 66 met 1 stemmen tegen het Gayhuwelijk. Dat betekent dat slechts één parlementslid tegen stemde. Praten over een eenzame stem in het donker!

De Maltese premier Joseph Muscat zei dat het Gayhuwelijk moet worden gelegaliseerd, omdat het hebben van aparte wetten voor Gayseksuelen "discriminerend" zou zijn.

Als een van de meest romantische bestemmingen in Europa, Malta is net zo goed een keuze als elk ander voor uw grote Gayhuwelijk.

Gay Malta

 

Voortgang staat elders stil

 

De Rainbow Index laat zien dat Gayrechten in veel landen worden bedreigd. Turkije en Rusland zijn beide uitgekozen. Er zijn zelfs meldingen geweest van anti-Gaypogroms in Tsjetsjenië.

De opkomst van extreemrechtse populistische partijen in Europa en de verkiezing van je-weet-wel-wie in Amerika beloofde niet veel goeds voor Gay's. De onlangs gekozen premier van Italië heeft erop aangedrongen dat echte gezinnen heteroseksueel zijn en dat Gayseksuele ouders 'onnatuurlijk' zijn.

Zelfs in rijke, liberale landen zoals het VK hebben lastige debatten over danspartners van hetzelfde geslacht op tv veel krantenkolommen gevuld. Het is bijna alsof de opkomst van Gayrechten met tegenzin wordt geaccepteerd, als het überhaupt wordt geaccepteerd.

Gay Pride op Malta

 

Gayreizen in Malta

 

De recente vooruitgang van Malta laat zien dat de dingen ten goede kunnen veranderen, en dat kunnen ze snel doen.

Toerisme speelt een sleutelrol in de economie van Malta, en roze ponden en goddelijke dollars stromen al binnen. Malta was zelfs een belangrijke sponsor van Brighton Pride 2018, Europa's grootste Pride-evenement, met een enigszins intrigerend optreden van Britney Spears. TropOut organiseerde dit jaar ook zijn jaarlijkse gay-strandfeest op Malta.

Het is officieel: Malta is een van de beste bestemmingen op de kaart voor Gayreizigers.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondreizen op Malta

Blader door een selectie van tours in Malta van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Malta voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel