Gay Malta

Een Gaygids voor Malta

Hier is onze gids voor Malta's kleine maar levendige Gayscene. Malta staat bekend om zijn vooruitstrevende Gayrechtenwetgeving.

 

De Gayscene van Malta

 

Malta is snel een van de meest Gayvriendelijke en Gaypopulaire bestemmingen in Europa geworden. Het grootste deel van het gay-uitgaansleven van Malta bevindt zich in de wijk Paceville (bekend als "Partyville"). Hier vind je veel bars, restaurants, stripclubs en veel nachtelijke drinkers die de straat oplopen.

De grootste gay-uitgaansgelegenheid op Malta is Michelangelo Clublounge. Verspreid over twee verdiepingen is dit de plek om de hele nacht te dansen. Het is de enige grote Gayclub in Malta. Je vindt hier een gemengd maar vooral jong publiek. Het bevindt zich in Paceville, in het hart van de nachtscène van het eiland. Dit is een goede eindbestemming voor je avondje uit - je zou hier tot 4 uur kunnen dansen.

Hotel Juliani is gelegen in Paceville en het is direct aan het strand.

Valletta op Malta

 

Valletta

 

Er is zoveel te zien in Valletta, de kleine hoofdstad van Malta. De Ridders van Malta bouwden de stad met militaire verdediging in gedachten nadat het eiland in 1565 bijna door de Turken was gevallen. Je kunt langs de kust lopen langs de Great Siege Road, die natuurlijk genoemd is naar de beroemde slag. U zult ongetwijfeld het Grand Master's Palace willen bezoeken en ook schilderijen van Caravaggio in de Sint-Janscokathedraal willen zien.

Als je klaar bent om te gaan drinken, Monalisa Lounge is een Gay-populaire bar, restaurant en club. Hier vind je regelmatig drag-shows en veel dansen op de late avond. Het is gelegen aan de kust in Valletta.

Monalisa Lounge open vanaf 6 uur. Het is een goede plek om je Gay-avondje uit te beginnen na wat sightseeing.

Lesbisch Malta

 

Mdina en Rabat

 

De versterkte stad Mdina is een must-see. Bekend als de Stille Stad (auto's zijn verboden), was het ooit de hoofdstad van het eiland. Deze stad is gesticht door de Feniciërs in de 8e eeuw voor Christus, maar het gebied wordt al bewoond sinds de prehistorie. De bijbel suggereert zelfs dat de heilige Paulus hier schipbreuk leed. Onnodig te zeggen dat er veel geschiedenis te ontdekken valt.

Je kunt ondergronds gaan en de catacomben van St. Paul ontdekken, een grafcomplex uit de Romeinse tijd.

In de aangrenzende stad Rabat ontdek je nog veel meer attracties, zoals de kathedraal van Gozo en het Wignacourt Museum. Inmiddels voel je je waarschijnlijk een beetje geschiedenis. Een paar drankjes zijn misschien in orde. U kunt in de omgeving eten en drinken: Roman's Den is een populair restaurant. Als u op zoek bent naar spatten, ga dan naar San Andrea voor iets meer luxe.

Als je klaar bent om te feesten, check dan uit De Birdcage Lounge, een leuke en intieme Gaybar in Rabat. Hier vind je levendige drag- en cabaretshows in een intieme setting.

Als je tot laat wilt feesten, moet je een taxi nemen over het eiland naar Paceville.

Gayfeesten in Malta

 

Gay-feesten in Malta

 

Momenteel heeft Malta niet de vele actieve Gay-locaties. Het heeft echter een grote Gaygemeenschap en je vindt er tal van Gay-evenementen en feesten. De belangrijkste organisatoren van evenementen zijn S2S-evenementen.

Je kunt de laatste gay-evenementen in Malta zien op hun Facebook pagina.

Malta

 

Gaystranden In Malta

 

Er is geen officieel Gaystrand op het eiland. Omdat Malta zo Gayvriendelijk is, is het onwaarschijnlijk dat er een speciaal Gaystrand zal ontstaan. Als je op zoek bent naar wat privacy op het strand - knipoog - dan kun je een tochtje maken over een onverharde weg naar Fomm ir-Riħ. Het ligt in het westen van het eiland in Mġarr - een strand dat zo afgelegen is dat het waarschijnlijk leeg is.

Gay Pride op Malta

 

Gay Pride in Malta

 

Malta's Gay Pride-vieringen vinden meestal plaats in september in Valletta. Aangezien de LGBT + -gemeenschap van Malta veel heeft om trots op te zijn, zal de sfeer levendig en positief zijn. Malta is ook een belangrijke sponsor van Brighton Pride, Europa's grootste Pride-festival, om een ​​internationaal publiek naar het evenement te trekken.

 

Wanneer Malta bezoeken?

 

Aangezien Malta ongeveer 300 dagen zon per jaar geniet, is het moeilijk om een ​​slecht moment te vinden om te bezoeken. De drukste maanden zijn juli - september. Als u buiten het seizoen reist, is het waarschijnlijk rustiger en iets goedkoper. De levendigste maanden zijn juni en juli - de stranden zullen overvol zijn en de mensen zullen uit de bars de straat op stromen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondreizen op Malta

Blader door een selectie van tours in Malta van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Malta voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel