Gay Malta Landengids

Gay Malta Landengids

Plannen om Malta te bezoeken? Dan onze gay Malta land gids pagina is voor jou.

 

 

Vissersdorp Marsaxlokk

 

 

Malta

Malta, een kleine eilandstaat, heeft een bevolking van bijna 450,000 mensen in een gebied van ongeveer 316 km², waardoor Malta een van de kleinste en meest dichtbevolkte landen ter wereld is.

Vanwege zijn ligging in het midden van de Middellandse Zee heeft het als marinebasis een groot strategisch belang gehad. Zijn prehistorische monumenten logenstraffen zijn verbazingwekkende geschiedenis, net als veel van zijn architectonische schatten die zijn achtergelaten door Griekse, Romeinse, Moorse, Normandische en Britse bezettingen.

Tegenwoordig is Malta een geavanceerde economie en een trots lid van de Europese Unie. Het staat bekend om zijn bijdragen aan de financiële en elektronicamarkten. Toerisme is een grote aantrekkingskracht voor degenen die zich aangetrokken voelen tot de indrukwekkende hoofdstad Valletta, de ontspannen mediterrane cultuur en de blauwe zeeën van Gozo.

 

Gayrechten in Malta

Malta is een van de weinige landen die LGBT-rechten op constitutioneel niveau hebben verankerd. Discriminatie is verboden, burgerlijke vakbondswetgeving is in 2014 aangenomen en Gay-adoptie is legaal.

Malta heeft een actieve LGBT-gemeenschap. De jaarlijkse Pride-parade in Valletta wordt breed gedragen en wordt bijgewoond door vooraanstaande figuren van alle grote politieke partijen.

In 2016 werd Malta het eerste land in de Europese Unie dat conversietherapie verbood.

 

Gayscene

Ondanks zijn grootte heeft Malta een energieke en levendige Gayscene. De populaire keten van Gayclubs AXM heeft een franchise hier in het levendige vakantieoord Saint Julian's. Je vindt hier de meeste gay-gelegenheden.

Valletta Pride vindt elk jaar in juni plaats en is een populair evenement met een bruisend programma. De Gay Malta website legt alles uit over het Gayleven op Malta en geeft een overzicht van alle LGBT-gerelateerde evenementen op het eiland.

 

 

Naar Malta reizen

Met het vliegtuig

Malta International Airport (MLA) is de enige luchthaven van Malta en ligt 5 km ten zuidwesten van de hoofdstad Valletta. Het wordt bediend door een goede mix van vlag- en budgetmaatschappijen en wordt bediend door Emirates voor meer exotische reizen.

Er zijn vier expresbusdiensten van en naar de luchthaven met verbindingen over het hele eiland. Busprijzen variëren afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van de dag (winter € 1.50 / zomer € 2 / nacht € 3) en diensten rijden tussen 5 uur en net voor middernacht.

Taxi's zijn 24 uur per dag beschikbaar vanaf de luchthaven en u kunt vooraf betaalde tickets kopen vanaf de luchthaven met een verbinding tot ver naar de bestemming. U vindt een volledige lijst met tarieven hier.

Per schip

Valletta is een populaire bestemming voor cruiseschepen, die aanmeren aan de historische waterkant. Er zijn ook geplande veerdiensten naar Sicilië.

 

Zich verplaatsen in Malta

Met de auto

Als u niet van plan bent om op één locatie te blijven, is het raadzaam om een ​​auto te huren, aangezien de openbaar vervoerverbindingen op de eilanden niet de beste zijn. U kunt uw standaard autoverhuuropties op de luchthaven vinden, maar u kunt mogelijk een goedkopere deal vinden als u online zoekt.

Om een ​​auto te huren in Malta, moet je minimaal 21 jaar oud zijn en je rijbewijs al meer dan een jaar hebben (er kunnen minder dan 25 toeslagen van toepassing zijn). In Luqa is de maximum leeftijd 70 jaar. In Malta rijden ze links, veiligheidsgordels zijn verplicht voor iedereen en handsets zijn verboden.

Met de bus

De grote steden en dorpen van Malta en Gozo zijn goed verbonden met bussen; er zijn echter beperkingen in meer landelijke gebieden. De meeste van deze diensten rijden niet na 11 uur.

Met de taxi

Alleen witte taxi's kunnen je van de straat halen. Hoewel deze taxi's een meter hebben, is het gebruikelijk dat de meter wordt genegeerd en verwacht ongeveer € 15 te betalen voor korte ritten.

Met de veerboot

Als je Gozo of Comino wilt bezoeken, moet je een veerboot nemen. Een lijndienst naar Gozo vanuit Cirkewwa kost € 4.65; diensten naar Comino zijn een stuk minder regelmatig.

 

 

Waar te verblijven in Malta

Afhankelijk van wat u wilt van uw verblijf in Malta, zijn er verschillende opties voor u. Voor een meer cultureel uitje raden we aan om in Valletta of Rabat te verblijven. Ga voor feesten naar St Julian's. Voor ontspanning aan zee kijk je op Gozo en Comino.

We hebben een lijst gemaakt met enkele van de beste hotels in Malta voor Gayreizigers - bekijk onze Gay Malta Hotels pagina

 

Dingen om te zien en te doen

Valletta - Ondanks zijn kleine omvang is Valletta een van de architectonisch meest indrukwekkende steden van Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd, waardoor het hele eiland werd geridderd voor hun veerkracht. Tussen de kronkelende straatjes vind je geweldige cafés en een relaxte cultuur.

De blauwe lagune - ontzagwekkend natuurwonder gelegen aan de kust van Comino. Het staat bekend als een filmlocatie en het is heel gemakkelijk te zien waarom.

Medina - de oude hoofdstad van het eiland en bekend om zijn middeleeuwse fort. Zeker een dagje uit waard.

Hypogeum - neolithische ondergrondse structuren die vermoedelijk rond 3000 voor Christus zijn ontstaan. Deze structuren zijn gebruikt als een plaats van aanbidding en een necropolis met andere 7000 individuele menselijke resten die hier vandaan zijn verwijderd.

Sint Julians - Malta komt het dichtst in de buurt van een toeristenoord zoals je dat aan de Costas zou vinden. Er zijn hier veel nachtclubs en bars, vooral in de buurt van Paceville.

 

Wanneer bezoeken

Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur is er geen perfecte tijd om Malta te bezoeken. De zomers bieden ononderbroken zonneschijn voor feesten en ontspanning, terwijl winters koeler weer bieden, wat beter geschikt is om te wandelen en het binnenland te verkennen. November en december zijn meestal de regenmaanden, en juli tot en met augustus zijn het drukst.

Malta organiseert het hele jaar door een verscheidenheid aan festivals en carnavals. In september en oktober organiseert Valletta de Notte Bianca, waar grote oude locaties hun deuren openen voor culturele evenementen. Carnavals vinden plaats in februari en maart en trekken een groot aantal bezoekers.

 

Visa

Malta maakt deel uit van de Schengenzone en de EU, wat betekent dat reizigers uit andere lidstaten zonder visum kunnen reizen. Voor niet-EU-onderdanen vallen de reisrechten in lijn met die van de meeste andere EU-landen. U kunt meer informatie vinden hier.

 

Geld

Malta is een lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar in de grote steden en resorts (u kunt het moeilijk hebben in de kleinere steden / dorpen), de meeste accepteren Visa en MasterCard. U kunt uw geld wisselen bij banken en postkantoren. Sommige hotels bieden deze service aan.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.