Istanbul

Een Gaygids voor Istanbul

Istanbul heeft een grote maar discrete Gayscene

Istanbul, een van 's werelds meest levendige en opwindende bestemmingen, ligt op de grens van Europa en Azië en dit continent dat de stadsuitbreiding doorkruist, is rijk aan cultuur, traditie en geschiedenis. De straten van Istanbul lopen over van religieuze schatten, fantastische toeristische attracties, historische bezienswaardigheden, geweldige winkels, eten en hamams, en met een levendige en gepassioneerde Gayscene is de stad een geweldige locatie voor Gayreizigers.

Met meer dan 12 miljoen bezoekers per jaar is Istanbul 's werelds vijfde meest bevolkte toeristische bestemming. Het historische centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een centrum van historische betekenis, oude architectuur en religieuze monumenten.

In vergelijking met de rest van Turkije heeft Istanbul een meer liberale houding als het gaat om LGBT + -vraagstukken en de rechten van mensen die buiten de heteroseksuele en cisgendernormen bestaan. Als zodanig is de stad een mekka van Gaycultuur en -toerisme in de regio geworden, en hoewel niet op de schaal van San Francisco, Berlijn of Bangkok, is er een opvallende en levendige Gayscene in de stad.

Ga naar Istanbul

Gaybars en clubs in Istanbul

De Gayscene in Istanbul is geconcentreerd en compact en bestaat voornamelijk in de belangrijkste toeristische wijk Beyoglu en de historische wijk Pera. Chianti Bar is een van de leukste Gaybars in Istanbul en biedt een vriendelijke en relaxte sfeer. De locatie is populair bij de lokale Gaygemeenschap en ook bij het bezoeken van reizigers, en de Chianti Bar functioneert overdag als een café en 's nachts als een bar, en wordt het in de vroege avond het drukst.

Gelegen in het centrale en bruisende Taskshim-plein, Chaplin Café is discreet weggestopt op de tweede verdieping van een prachtig historisch gebouw. De bar staat bekend als een goedkope en vrolijke drinkplaats en is populair bij de lokale Gaygemeenschap die wordt aangetrokken door de goedkope drankjes, de gastvrije sfeer en de geweldige muziek. Chaplin Cafe is een populaire plek om op te warmen voordat je naar een van de grotere Gayclubs van Istanbul gaat. Als je vriendelijke Gay's wilt ontmoeten, is Chaplin Cafe de plek om te bezoeken.

Pinokyo Gaybar is open sinds 2011 en heeft zichzelf gevestigd als een van de populairste Gaylocaties van Istanbul. Het hoogtepunt van Pinokyo zijn de hilarische en indrukwekkende drag-shows met enkele van de beste drag-talenten van de stad. De club is luidruchtig en levendig en trekt regelmatig grote menigten lokale Gaymannen en Gayreizigers. De club ligt dicht bij veel van de andere Gay-locaties van de stad, waardoor het een handige plek is om uit te checken tijdens je reis.

Populair bij het jongere Gay-publiek van Istanbul, Café Morkedi is een centraal gelegen en kleine Gaybar. De bar is geopend van 10 uur tot middernacht en is een populaire plek om lokale Gay's te ontmoeten en contact te maken en om een ​​goedkoop drankje te pakken. Morkedi is een no-nonsense locatie en bezoekers vinden er een goedkope maar vrolijke sfeer.

Istanbul

Gayhotels in Istanboel

De wijk Beyoglu is verreweg het populairste gebied voor Gayseksuele reizigers om in Istanbul te verblijven. Het kloppende hart van de stad biedt snelle en gemakkelijke toegang tot veel van de populairste toeristische attracties en bezienswaardigheden van de stad. Beyoglu staat bekend om zijn geweldige uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden en de meeste Gaybars en clubs bevinden zich in deze wijk.

Overweeg voor het ultieme luxe verblijf in het bruisende Istanbul de grand Hyatt. Het hotel ligt vlak bij het Taksimplein, dicht bij het stadscentrum en belooft gemakkelijke toegang tot het nachtleven en de uitgaanswijken van Istanbul. Het moderne en strakke Grand Hyatt Istanbul is Gayvriendelijk en gasten kunnen volop gebruikmaken van de faciliteiten, waaronder de bar, het restaurant, het zwembad en de sauna. Veel van de kamers bieden een prachtig uitzicht over de oude en dynamische skyline van Istanbul.

Het Ottopera Hotel is een van de beste kleine designhotels van Istanbul. De 14 moderne kamers hier zijn elk op maat ingericht met bewust gekozen stukken die de diversiteit van de cultuur in Istanbul weerspiegelen. Door de kleinschaligheid van het Ottopera Hotel wordt er altijd goed voor je gezorgd en kunnen de gasten genieten van een geweldige locatie dicht bij enkele van de belangrijkste uitgaansgelegenheden van Istanbul. Het zonneterras van het hotel is de perfecte plek om van een drankje te genieten en de zonsondergang over de stad te zien.

Gay Pride in Istanboel

De eerste trotsvieringen in Istanbul vonden plaats in 2003 en vinden jaarlijks plaats in het laatste weekend van juni. De trots van Istanbul was het eerste LGBT + -evenement dat plaatsvond in een land dat overwegend moslim was en illustreerde de vraag naar gelijke rechten in zelfs de meest sociaal conservatieve staten. Ondanks het feit dat er meer dan 100,000 mensen bij waren, is sinds 2016 elk trotsevenement door de Turkse regering gesloten en verboden. Bezorgdheid over de veiligheid van de deelnemers wordt vaak aangehaald als redenen voor het verbieden van de trots van Istanbul, maar Gayfobie, bifobie en transfobie zijn wijdverbreid onder de regerende partij van het land.

Istanbul

Gayrechten in Istanbul

De fundamentele legaliteit van seksuele relaties tussen personen van hetzelfde geslacht in Turkije bestaat sinds 1858 en de meerderjarigheid is altijd gelijk geweest op 18 jaar. Maar verder zijn de LGBT + -rechten in het land vrij beperkt.

Koppels van hetzelfde geslacht in Istanbul mogen niet trouwen of gezamenlijk kinderen adopteren en er is geen wettelijke bescherming voor personen in relaties van hetzelfde geslacht. Bovendien moet Turkije nog enige vorm van antidiscriminatiebeleid aannemen, wat betekent dat LGBT + personen openlijk diensten kunnen worden geweigerd of een gelijke behandeling kan worden geweigerd. Transgenders in het land hebben een wettelijk recht om hun wettelijke geslacht te veranderen.

Gaymannen zijn vrijgesteld van dienstplicht en mogen niet openlijk in het leger dienen. Er zijn echter talloze actieve en mondige LGBT + -rechtenorganisaties die lobbyen voor gelijke rechten in Turkije en Istanbul is een broeinest van activisme en progressieve denkers. Dit was het eerste land met een moslimmeerderheid dat gay pride-vieringen tolereerde (in Istanbul en Ankara), maar in 2015 en 2016 werden de Pride-evenementen door de politie afgebroken.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Istanbul

Bekijk een selectie van tours in Istanbul van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Istanbul voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel