Oslo

Een Gaygids voor Oslo

Oslo is erg gastvrij voor Gayseksuele reizigers

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen. Het heeft onlangs Londen ingehaald als een van de vijf duurste steden van Europa. Oslo is een zeer gecultiveerde stad met een lange geschiedenis. De levensstandaard is hoog. De stad barst van de musea.

Omdat Oslo zo Gayvriendelijk is, zul je merken dat de meeste bars en clubs gemengd zijn. Je zult veel LGBT+-mensen in heterobars zien en openbare uitingen van genegenheid veroorzaken zelden een blik. De Noren hebben het te druk met rijk zijn om Gayfoob te zijn.

Gay Oslo · Hotels

Bygdøy schiereiland

Je vindt de meeste musea van Oslo op het schiereiland Bygdøy, waaronder het Vikingschipmuseum. Bygdøy is een woonwijk. Je zult ook veel paden en enkele stranden vinden om te verkennen. Het wordt beschouwd als het meest modieuze deel van Oslo. Bygdøy heeft ook de duurste vastgoedprijzen in Oslo. Je zult een aantal zeer chique eigenschappen vinden. Het is een geweldige plek om rond te lopen en te bewonderen. Een ideale plek om je Oslo-avontuur te beginnen.

Gay-Oslo · Hotels

Gaybars in Oslo

Oslo heeft geen grote Gayscene, maar er zijn een aantal goede locaties om te verkennen. Noorwegen is een sociaal liberaal land en Gayseksualiteit is algemeen geaccepteerd. De meeste Gaybars en -clubs van Oslo zijn te vinden in het stadscentrum.

Londense pub is de grootste Gaybar en -club in de stad. Het gaat al meer dan dertig jaar. Elke dag van de week geopend van 3 tot 3 uur, het is een goede plek om je Gay-avondje uit in Oslo te beginnen. Het is - zoals de naam al doet vermoeden - gemodelleerd naar Britse pubs. elsker en César Bar en ook leuke Gaybars om te ontdekken.

Oslo

Gaycruises in Oslo

Stel dat je wat harder wilt spelen, SLM Oslo is de belangrijkste Gaycruiseclub in Oslo. Het is elke dag van de week geopend van 11 uur tot in de vroege uurtjes. Kijk op hun website om te zien welke thema-evenementen er zijn. Tijdens thema-avonden dient u de juiste kleding te dragen. Vaar je een weg door de donkere kamers en speelruimtes en zoek een leuke Viking om mee te spelen.

Er is één Gaysauna in Oslo. Saunahuset Hercules, precies zijn. Het is een grote sauna verdeeld over vier verdiepingen. Zoals met de meeste Gaysauna's, hangt het ervan af hoe laat je gaat. Het kan rustig zijn, maar tijdens Pride of in het weekend kan het veel drukker worden.

Gaypride in Oslo

Gay Pride vindt meestal plaats in Oslo in de maand juni. Het is een tiendaags festival met een optocht, live events, clubavonden en volop actie. Het programma wisselt elk jaar. Het zorgt altijd voor een goed feest. Gay Pride in Oslo is erg relaxed en erg zichtbaar.

Oslo

Aker Brygge

Aker Brygge, een trendy buurt met een promenade, is een geweldige plek voor restaurants en bars. In de zomer zijn er veel eetgelegenheden in de buitenlucht. Je kunt langs de kade slenteren en mensen kijken. Dit is een van de chiquere wijken van Oslo, dus je vindt er een aantal zeer stijlvolle restaurants. Het was ooit een grote scheepswerf. Tegenwoordig biedt het buiten plaats aan 2,500 personen. Aker Brygge is vooral een gebied gewijd aan vrije tijd en plezier.

Akershus-fort

Akershus Fortress, gesticht in 1299, is een opvallend middeleeuws kasteel dat verschillende belegeringen heeft doorstaan. Het is gebruikt als gevangenis, tijdens WO II aan de Duitsers overgegeven en heeft recentelijk dienst gedaan als regeringsgebouw. Het heeft veel van de meest dramatische momenten van Noorwegen gezien. Verschillende Zweedse vorsten zijn begraven in het fort van Akershus. Tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie. U kunt deelnemen aan een rondleiding en veel van de geschiedenis van Oslo ontdekken. Het fort wist elke belegering te weerstaan.

Oslo

Koninklijk Paleis

Noorwegen heeft nog steeds een monarchie. In tegenstelling tot de Britse monarchie neemt de Zweedse koninklijke familie niet de vorm aan van 's werelds grootste soapserie. Het gebouw dateert uit de 19e eeuw. U vindt het aan de hoofdweg van Oslo. Net als Buckingham Palace is het de hoofdverblijfplaats van de vorst en hier worden de meeste koninklijke zaken gedaan. U kunt deelnemen aan een rondleiding door het paleis en dagelijks om 1 uur de wisseling van de wacht bekijken.

Oslo

Oslofjord

Maak een boottocht rond de Oslofjord en bezoek enkele van de omliggende eilanden. U kunt deelnemen aan een fjordcruise, kajakken en zelfs zwemmen. In de zomer zijn er meer activiteiten om uit te kiezen. Ekbarg Park ligt aan de fjord en het is waar Edvard Munch werd geïnspireerd om De Schreeuw te schilderen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Oslo

Bekijk een selectie van tours in Oslo van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Oslo voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel