Een gids voor de trots van Benidorm

Een gids voor de trots van Benidorm

Benidorm is de thuisbasis van een van de meest opwindende prides van Spanje, die plaatsvindt tussen 5 en 11 september.

Het naderen van het einde van het zomertrotsseizoen kan een deprimerend vooruitzicht zijn. Gelukkig hebben we Benidorm nog. 

Benidorm Pride keert terug van 5 tot 11 september en belooft fantastische pracht aan de zonnige Costa Blanca in Spanje. Hoewel het nog maar in zijn 12e jaar is, is de trots op Benidorm sinds de oprichting een enorm succes geweest en trekt vandaag de dag duizenden LGBTQ+-mensen uit heel Europa aan.   

Zelfs buiten de pride-week is Benidorm een ​​erg Gaystad en de thuisbasis van een reeks Gaybars en -clubs, waarvan de meeste te vinden zijn in de verkeersvrije straten van de oude stad, de onofficiële Gaywijk van Benidorm. Het plezier is niet alleen voorbehouden aan Gayreizigers, en je zult even levendige trans- en lesbische scènes vinden.

Grijp je tickets, pak je kleurrijkste outfits in en bereid je voor op een feestweek in gay Benidorm - het wordt erg heet!

Benidorm Pride-parade

De indrukwekkende pride-parade van Benidorm vindt plaats op 10 september en is de perfecte manier om je pride-ervaring af te ronden. Beginnend bij Rincon de Loix, de meest kosmopolitische wijk van de stad, trekt de parade door de hoofdstraten van Benidorm voordat hij aankomt bij het op maat gemaakte Auditorium Julio Iglesias. Benidorm is erg voetgangersvriendelijk, dus het zou geen probleem moeten zijn om goede plekken te vinden om de parade te bekijken. Er zijn ook locaties met balkons langs de route, dus het is altijd een goed idee om vroeg aan te komen en een toppositie te bemachtigen. 

De parade begint om 5 uur en geeft je de hele dag om trots klaar te zijn. Als je met de bus naar Rincon de Loix reist, ga dan naar de casinohalte op AV. Mediterraneo, op slechts een minuut lopen van het startpunt van de parade. 

De pride-parade van Benidorm, die terugkeert na de COVID-19-pandemie, zal naar verwachting in 2022 goed bezocht worden. Naarmate het evenement vordert, neemt de drukte toe, dus als je de drukte wilt ontlopen, ga dan vroeg in de middag naar beneden. Als je op zoek bent naar een meer levendige ervaring, is het ook een goed idee om naar de parade te kijken in de buurt van het Auditorium Julio Iglesias, waar je de finale zult meemaken en goed gepositioneerd bent om het meeste te halen uit het ruige Gay-uitgaansleven van de stad.

Benidorm Pride-evenementen

Naast de pride-parade vindt er de hele week een verbazingwekkende reeks evenementen, concerten en shows plaats die gericht zijn op een LGBTQ+ publiek. Drag Attack, het openingsfeest van de viering, is een adembenemende showcase van het beste dragtalent van het land naast een selectie van lokale gogo-dansers en dj's. 

Midweek entertainment komt in de vorm van de beruchte White Party van Benidorm Pride, waar duizenden feestgangers hun meest smetteloze outfits zullen aantrekken voordat ze afdalen in de euforische neongloed van het Oscar Espla Amphitheatre. Het evenement begint op 8 september om 8 uur en met verschillende onafhankelijke evenementen die plaatsvinden in de Gayscene van Benidorm, is het de perfecte manier om je avondje uit te beginnen. 

Pride in stijl beleven, het slotfeest van Kluster vindt plaats in de Penelope Disco en is de grootste Gayclubavond van de regio. Het feest vindt plaats in de vroege uurtjes van zondag 11 september en belooft de bekroning te worden van Benidorm Pride 2022. 

Beste bars en clubs

Benidorm is de thuisbasis van een van de meest gevestigde en opwindende Gay-uitgaansscènes van Spanje, en je vindt er een scala aan bars en clubs die geschikt zijn voor de smaak van elke Gayreiziger. De stad staat bekend om zijn uitstekende cabaretaanbod, waarvan vele gratis te bezoeken zijn en optredens bevatten van nationale en internationale supersterren. Benidorm trekt bezoekers uit heel Europa, en door de grote bevolking van expats wordt er veel Engels gesproken in de Gaybars en -clubs van de stad. 

Als je op zoek bent naar een gevestigde Gaybar in het hart van Benidorm, breng dan zeker een bezoek aan Spirit Bar. Spirit Bar, een instelling, is een levendige locatie die geweldige aanbiedingen biedt in een gastvrije en ruimdenkende omgeving. De levendige en authentieke bar trekt een gemengd publiek van lokale en bezoekende individuen aan. Het is een geweldige plek om gelijkgestemde vrienden te ontmoeten, en met enkele van de meest verleidelijke drankjesaanbiedingen van de stad, is het de perfecte plek om je avond te beginnen en te eindigen. 

Toen de Copper Club zijn deuren opende, maakte het furore als de eerste Gaycruiseclub van Benidorm, en het is tot op de dag van vandaag een steunpilaar van de Gayscene van de stad. Met gloriegaten, donkere kamers, privécabines en sling-kamers heeft de locatie het allemaal. Bovendien vinden er tijdens de Pride Week een scala aan fetisj-evenementen plaats en is er een scala aan smaken. Entree is tussen de 12 en 14 euro en is inclusief 2 sterke dranken/mixdranken. 

Waar te verblijven

Benidorm is de thuisbasis van een van de meest gevestigde en opwindende Gay-uitgaansscènes van Spanje, en je vindt er een scala aan bars en clubs die geschikt zijn voor de smaak van elke Gayreiziger. De stad staat bekend om zijn uitstekende cabaretaanbod, waarvan vele gratis te bezoeken zijn en optredens bevatten van nationale en internationale supersterren. Benidorm trekt bezoekers uit heel Europa, en door de grote bevolking van expats wordt er veel Engels gesproken in de Gaybars en -clubs van de stad. 

Als je op zoek bent naar een gevestigde Gaybar in het hart van Benidorm, breng dan zeker een bezoek aan Spirit-bar. Spirit Bar, een instelling, is een levendige locatie die geweldige aanbiedingen biedt in een gastvrije en ruimdenkende omgeving. De levendige en authentieke bar trekt een gemengd publiek van lokale en bezoekende individuen aan. Het is een geweldige plek om gelijkgestemde vrienden te ontmoeten, en met enkele van de meest verleidelijke drankjesaanbiedingen van de stad, is het de perfecte plek om je avond te beginnen en eindigen. 

Wanneer de koper club zijn deuren opende maakte het furore als de eerste gay cruiseclub van Benidorm, en het is tot op de dag van vandaag een steunpilaar van de Gayscene van de stad. Met gloriegaten, donkere kamers, privécabines en sling-kamers heeft de locatie het allemaal. Bovendien vinden er tijdens de Pride Week een scala aan fetisjevenementen plaats en is er voor verschillende smaken. Entree is tussen de 12 en 14 euro en is inclusief 2 sterke dranken/mixdranken. 

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Benidorm

Bekijk een selectie van tours in Benidorm van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Benidorm voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel