Windmolens van Mykonos

Hoe boek je een taxi in Mykonos

Mykonos-taxi's waren zeldzamer dan een kostbare steen. Niet meer!

Het is van oudsher nooit gemakkelijk geweest om een ​​taxi te vinden in Mykonos. Maar in de afgelopen jaren met de opkomst van apps is het nu gemakkelijker om een ​​taxi te boeken - hoewel er nog steeds uitdagingen zijn!

De grap is altijd geweest dat Mykonos maar zes taxi's had om het hele eiland te bedienen - en wanneer de Gay's afdalen voor Xlsior en het zomerseizoen, leek het vroeger op een scène uit een Drag Race-uitdaging om er een te bemachtigen!

Hoewel Uber nog niet beschikbaar is in Mykonos, hebben enkele lokale diensten het boekingsproces onlangs een stuk eenvoudiger gemaakt. Veel luxe hotels in Mykonos bieden wel een pendeldienst tot in de kleine uurtjes, maar als je in de stad bent beland bij de favoriete windmolens van Mykonos (je begrijpt wat we bedoelen!) t altijd ongecompliceerd!

Windmolens van Mykonos

 

Taxidiensten in Mykonos

 

Als je toch achter de windmolens terechtkomt, raden we je toch altijd aan om waar mogelijk vooraf een taxi te reserveren. Mykonos-stad wordt 's nachts erg stil als de restaurants en clubs sluiten en als je niet in de stad zelf verblijft - en onthoud de meeste van de beste Gayvriendelijke hotels in Mykonos niet in het stadscentrum bent - dan zou je vast kunnen komen te zitten.

 

Egeïsche taxi

 

Aegean Taxis beweert meer taxi's in het gebied en de naburige eilanden te kunnen boeken dan welke andere app dan ook, dus dit kan handig zijn als u tijdens uw reis andere eilanden bezoekt. Ze regelen taxi's in Mykonos, Santorini, Rhodes, Corfu, Paros en Athene. Ze hebben een app voor zowel Android- als iPhone-apparaten.

 

iMove-taxi

 

iMove omvat ook meer dan alleen Mykonos. Ze kunnen taxi's regelen in Mykonos, Athene en Paros. Met hun app heb je met één druk op de knop toegang tot veel taxichauffeurs.

 

Taxi's in Mykonos-stad

 

U kunt soms ook taxi's vinden die wachten in het centrum van Mykonos-stad om u ad hoc op te halen. Dit is echter geen bijzonder betrouwbare manier om uw veilige verdere reis te garanderen, aangezien er maar weinig tussen zijn en u zult merken dat alle anderen in de stad een soortgelijk idee hebben. Het is bekend dat mensen soms uren op een taxi hebben gewacht.

Als u ervoor kiest om het risico te nemen, kunt u in Mykonos-stad het beste een taxi vinden bij de taxistandplaats bij het Cosmote-gebouw (kaart) of er is een tweede taxistandplaats iets zuidelijker bij het busstation (kaart).

We hopen dat je dit artikel leest voorafgaand aan je reis naar Mykonos, in plaats van omdat je in de stad bent gestrand op zoek naar een taxi en toevallig met Google weet waar je er een kunt vinden!

watertaxi van mykonos

 

Watertaxi's in Mykonos

 

Als u het eiland wilt verkennen, is het nemen van een Mykonos-watertaxi ook een goed idee! Van Platis Gialos, kunt u een boot nemen om naar de zuidelijke stranden van Mykonos te gaan, zoals Super paradijs strand waar je de legendarische vindt Jackie's Beach Club, Paraga en Elia. Deze boten varen elk uur met de eerste afvaart om 10.20 uur tot 4.20 uur. De laatste retourboot van Elia naar Platis Gialos is om 5.45 uur. Platis Gialos is het enige vertrekpunt in Mykonos met een cementdok. Op de andere stranden of locaties wordt gebruik gemaakt van een drijvend dok of moet je door het water waden om aan boord te gaan van de watertaxi.

Je betaalt 10 euro voor een retourtje of 20 euro voor een dagkaart waarmee je tussen stranden in Mykonos.

U kunt ook een boot krijgen van Strand van Ornos, met vertrek elk uur van 10.00 uur tot 4.00 uur. Als je je wat avontuurlijker voelt, kun je ook een boot huren bij Mykonos Zee Transfer en Huur een boot Mykonos gebaseerd op de oostkant van Ornos Beach.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Mykonos

Bekijk een selectie van tours in Mykonos van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Mykonos voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel