Gay Buenos Aires

Dingen om te doen in Buenos Aires

Ontdek de hoofdstad van Argentinië

De hoofdstad van Argentinië heeft 15.6 miljoen inwoners en is een van de meest multiculturele steden van Zuid-Amerika. Buenos Aires wordt vaak gerangschikt als een van de beste plekken ter wereld om te wonen - ondanks politieke instabiliteit - met een hoge levenskwaliteit. De fascinerende geschiedenis en rijkdom aan cultuur maken het een zeer aantrekkelijke reisbestemming.

De stad combineert een mix van Franse en Italiaanse invloeden om een ​​rijke en unieke cultuur te creëren die tot uiting komt in elk aspect van het leven in Buenos Aires. Vaak beschreven als een 'vervaagde glamour', zijn zijn economische fortuinen gestegen en afgenomen, maar het heeft echte charme en karakter.

Buenos Aires heeft een complexe en tumultueuze moderne geschiedenis, gekenmerkt door politieke revolutie, opstand en corruptie. De belangrijkste politieke problemen van de stad begonnen te verschijnen na de verkiezing van president Juan Peron, een socialistische revolutionair die de gunst van de arbeidersklasse won, maar te maken kreeg met massale oppositie en uiteindelijk een militaire staatsgreep.

Buenos Aires is niet alleen een Gayvriendelijke stad, het is ook de thuisbasis van de grootste trotsvieringen van Zuid-Amerika. De stad heeft een scala aan Gaybars en clubs verspreid over de wijken en is over het algemeen veilig voor LGBT + -reizigers. Terwijl Argentinië een typisch sociaal conservatief en katholiek land is, zoals veel kosmopolitische steden, accepteert en verwelkomt Buenos Aires veel meer mensen met verschillende achtergronden.

Argentinië

San Telmo-markt

Met zijn bruisende sfeer, gevarieerde mix van kraampjes en scala aan geuren en geuren, is de San Telmo-markt een schat aan eten, antiek en nog veel meer. De markt werd in 1897 geopend om te voorzien in de behoeften van de toestroom van Europese immigranten. Hoewel de originele kraampjes zijn vervangen en bijgewerkt, zijn veel van de originele kenmerken van de markt intact gebleven en als zodanig werd het gebouw in 2000 uitgeroepen tot nationaal monument.

De San Telmo-markt is elke dag tot zonsondergang open en bezoekers kunnen winkelen voor een assortiment producten en goederen. Het merendeel van de verse producten op de markt is van zeer hoge kwaliteit en meestal redelijk betaalbaar.

Gaybars in Buenos Aires

Argentinië heeft dezelfde Laissez-faire-houding ten opzichte van avonden als veel van de Meditteranean, het diner begint meestal rond 9 uur en mensen gaan pas om middernacht op pad. Hoewel er geen officiële Gaywijk is in Buenos Aires, vind je in Palermo de hoogste concentratie Gaybars en clubs.

Er is weinig onderscheid tussen bars en clubs in Buenos Aires, aangezien de meeste vroege avondbars in drukke en levendige dansclubs veranderen naarmate de nacht vordert. Gayreizigers zullen ook ontdekken dat de stad een gevarieerd aanbod aan Gay-uitgaansgelegenheden heeft die bij veel smaken en interesses zullen aanspreken.

Ga voor de beste dragshows in de stad naar Sitges-bar. De bar trekt een divers en gemengd Gay-publiek dat massaal naar de locatie komt voor de geweldige sfeer en het nachtelijke entertainment. Een andere populaire bar in de Gayscene van Buenos Aires is Stroom, een trendy kelderbar die populair is bij het jongere Gay-publiek van de stad en regelmatig livemuziek biedt van lokale LGBT + -artiesten.

Ga naar Buenos Aires

Casa Rosada

Het presidentiële huis en het regeringsgebouw is een van de meest herkenbare en belangrijke locaties in Buenos Aires en met zijn opvallende roze buitenkant is het moeilijk te missen. De beslissing om het belangrijkste gebouw van het land roze te schilderen, werd genomen om de spanningen tussen de twee belangrijkste politieke partijen van die tijd, wiens officiële kleuren respectievelijk rood en wit waren, te verminderen.

Casa Rosada werd wereldwijd erkend in de jaren 1940 en 50 toen president Juan Peron en First Lady Eva Peron de massa toespraken vanaf het balkon aan de voorzijde. Deze toespraak vormde de basis voor het nummer Don't Cry For Me Argentina.

Tijger

Buenos Aires is groot en druk, en kan soms overweldigend worden, maar de perfecte ontsnapping is naar het nabijgelegen Tigre. Tigre is een paradijs aan de rivier met kleine eilanden en kanalen die oorspronkelijk werden gebruikt om het fruit dat per boot arriveerde te lossen. Het gebied is vredig en pittoresk en de thuisbasis van vele prachtige monumenten en historische attracties, waaronder het Tigre Art Museum.

Voor de ultieme Tigre-ervaring, zou je moeten overwegen om het water op te gaan tijdens een van de vele boottochten die dagelijks plaatsvinden. Tigre ligt aan de rand van de Paraná-delta, de vijfde grootste delta ter wereld en een gebied met een uitzonderlijke ecologische diversiteit en betekenis. Vanaf het water kunnen reizigers een uniek en intiem beeld krijgen van deze charmante kleine stad.

Teatro Colón

Teatro Colon wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest voortreffelijke operahuizen ter wereld en heeft een rijke en prestigieuze geschiedenis als een speelruimte van wereldklasse. Het operahuis werd ingehuldigd in 1908 en is uniek in zijn verbluffende architectuur en ongeëvenaarde akoestiek.

Het Teatro Colon heeft een grote selectie internationale klassieke artiesten ontvangen, waaronder Plácido Domingo, José Carreras en Luciano Pavarotti. De locatie is nog steeds volledig in bedrijf en bezoekers kunnen persoonlijk of online stoelen reserveren aan de kassa van het Teatro Colon. Daarnaast kunnen bezoekers ook rondleidingen door het gebouw volgen om een ​​dieper en vollediger begrip te krijgen van de culturele betekenis en fascinerende geschiedenis.

Puerto Madero

Puerto Madero, het product van recente ontwikkelingen in de stad, is een wijk aan de rivier, weg van de chaos en drukte van Buenos Aires. Het voormalige dok is ontwikkeld tot een open en uitgestrekt gebied met uitgestrekte promenades, luxe eetgelegenheden en bars, evenals een scala aan moderne bezienswaardigheden.

De Jewell in de kroon van Puerto Madero is Puente de la Mujer (vrouwenbrug), een staaltje van hedendaagse architectuur in de vorm van een dramatisch liggende brug. Vanaf de brug kunnen reizigers genieten van het adembenemende uitzicht op Puerto Madero en de indrukwekkende skyline van Buenos Aires.

Aan de andere kant van de wijk ligt 865 hectare biologisch divers natuurgebied. De uitgestrekte groene ruimte is een populaire bestemming voor wie op zoek is naar wat rust en stilte of om in de zomermaanden wat zon te vangen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Buenos Aires

Bekijk een selectie van tours in Buenos Aires van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Buenos Aires voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel