Dublin

Dingen om te doen in Dublin

Dublin is de hoofdstad van het Emerald Isle

Tegenover de ijskoude wind van de Ierse Zee en genesteld naast de adembenemende Wicklow Mountains, is Dublin een culturele krachtpatser en boordevol geschiedenis. De stad staat bekend om zijn vriendelijke en extraverte inwoners, die goede craic boven alles waarderen. Dublin is een bruisende en levendige stad sinds het werd ontwikkeld als een Viking-handelsnederzetting en vandaag de dag is het nog steeds een centrum van zaken, politiek en entertainment.

Dublin, misschien wel de stad met de sterkste relatie met de drinkcultuur, is over de hele wereld beroemd om zijn pubs, bars en brouwerijen, die veel van 's werelds favoriete bieren en ales produceren en leveren, en ook elk jaar duizenden toeristen aantrekken. Met meer dan 50% van de bevolking van Dublin is onder de 25, de stad is een van 's werelds meest jeugdige steden en als zodanig is er een energieke en zorgeloze sfeer die door de straten stroomt.

Dublin, een leider op het gebied van Gayrechten, is een van de meest Gayseksuele steden van Europa en een pionier in de strijd voor LGBT + gelijkheid. Met enkele van de beste Gaybars en clubs op het continent, is het geen verrassing dat deze magische stad een onmisbare bestemming is voor elke Gayreiziger.

Gayseksueel Dublin · Hotels

Guinness Storehouse

Gelegen in het hart van St James Gate, het traditionele centrum voor het brouwen in de stad, was het Guinness Storehouse de oorspronkelijke fermentatie-installatie voor de brouwerij. Het gebouw is nu een toeristische attractie en museum gewijd aan het onderwijzen van zijn bezoekers over de geschiedenis van de iconische drank en de cultuur rond "het zwarte spul".

Na een rondleiding door het fascinerende en zeer populaire museum kunnen bezoekers van het Storehouse naar boven gaan naar de Gravity Bar - een panoramische glazen bar met een ongeëvenaard uitzicht over de skyline van Dublin. Hier kunnen bezoekers een reeks originele en experimentele Guinness-creaties proeven. Elk toegangskaartje wordt geleverd met een gratis pint Guinness en u kunt zelfs stoppen voor een hapje in het Guinness Storehouse Restaurant.

Ga naar Dublin

Gaybars in Dublin

Dublin is de wereldhoofdstad van drinken. De stad heeft een selectie van de beste nachtlevenervaringen die je in Europa kunt hebben en de gay-locaties stellen zeker niet teleur. Er is hier geen aparte Gaywijk, en hoewel Gaybars en -clubs overal in de stad te vinden zijn, is het epicentrum van de nachtlevencultuur de Temple Bar.

The George opende zijn deuren in 1985 en bood een veilige en inclusieve ruimte aan de Gaygemeenschap van Ierland sinds voordat Gayseksualiteit in het land werd gelegaliseerd. In heel Europa erkend als een van de beste Gaylocaties van het continent, blijft The George een levendige en oordeelvrije locatie voor LGBT + -mensen van alle identiteiten. De club zou een onmisbare stop moeten zijn op het reisschema van elke Gayreiziger en belooft eindeloos en onvervalst plezier.

Dublin is een kleine stad, en dit is geweldig als je op zoek bent naar een scala aan uitgaansgelegenheden, aangezien de meeste op korte loopafstand van elkaar liggen. Enkele van de beste Gaybars en clubs in Dublin zijn Panti-bar, Oscar's, straat 66 en Pennylaan.

Lees meer: Een Gaygids voor Dublin.

Dublin

Dublin Castle

Een van de belangrijkste gebouwen in de Ierse geschiedenis en een gekoesterd kenmerk van de skyline van de stad, het Dublin Castle, is een essentieel onderdeel van het officiële complex van de Ierse regering. Sinds 1684 heeft het gebouw verschillende nationale leiders en vergaderingen gehost en de staatsappartementen van het kasteel worden nog vaak gebruikt voor diplomatieke vergaderingen en ceremonies.

Bezoekers kunnen het kasteel bezoeken als onderdeel van een begeleide of zelfgeleide tour en zullen de verbluffende reeks antiek en schatten die door de eeuwen heen zijn verzameld, kunnen observeren. Nadat Ierland het eerste land was dat het Gayhuwelijk op nationaal niveau legaliseerde door middel van een populaire stemming, gingen de inwoners van de stad naar het kasteelterrein om de gedenkwaardige prestatie te vieren, waardoor het een belangrijke plaats werd in de LGBT + -geschiedenis van het land.

Temple Bar

Temple Bar, gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Liffey in het centrum van Dublin, wordt beschouwd als de culturele en uitgaanswijk van de stad. De thuisbasis van een groot aantal culturele instellingen en galerijen, verandert het gebied 's nachts in een bruisend en levendig centrum van uitgaan, feesten en niet-veroordelend plezier. Temple Bar is waar je de meest iconische uitgaansgelegenheden van Dublin vindt, waaronder The Temple Bar, The George en The Foggy Dew.

In de zomer komt de wijk tot leven als de vele buitenruimtes wemelen van mensen die overdag drinken en kletsen met vrienden. Temple Bar is ook de thuisbasis van de belangrijkste modemarkt van de stad - Cow's Lane Market. Het is een modieuze, gewaagde en eigenzinnige wijk en het is hier dat je veel van de meest stijlvolle en goedgeklede individuen van de stad zult zien.

Dublin

Trinity College Bibliotheek

Trinity College is de oudste universiteit van Ierland en is al sinds de oprichting in 1592 een prestigieuze instelling. Met Oscar Wilde, Isaac Newton en Rajiv Gandhi onder zijn alumni, herbergt de universiteit ook enkele van de mooiste en meest historische gebouwen in Dublin . De Trinity College Library, gelegen aan het einde van een charmante geplaveide straat, is een enorm en sierlijk gebouw dat wordt beschouwd als een van de meest inspirerende gebouwen van de stad.

Bezoekers kunnen de bibliotheek bezoeken en zelfs genieten van een tentoonstelling van het Book of Kells, een heilig en onberispelijk bewaard gebleven manuscript dat dateert uit de 9e eeuw en de vier evangeliën van het Nieuwe Testament bevat. De bibliotheek is als achtergrond te zien geweest in talloze films en tv-shows, waaronder Sally Rooney's Normal People, en is ook een van Dublin's meest Instagrammed-plaatsen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Dublin

Bekijk een selectie van tours in Dublin van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Dublin voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel