Mexico-Stad - Dag van de Doden

Dingen om te doen in Mexico-stad

Mexico-Stad bevat massa's mensen

De hoofdstad van Mexico en de op een na grootste stad van Zuid-Amerika, Mexico-Stad, is een levendige en actievolle smeltkroes van culturen, geschiedenis en kunst. In de straten van de stad is bewijs te zien van de talloze wereldwijde invloeden die de moderne identiteit hebben gevormd, van de oude Azteekse infrastructuur tot de koloniale Spaanse overheersing. Mexico-Stad is ook de belangrijkste locatie van het land voor industrie, financiën en mode en is een van 's werelds meest bezochte steden.

Recente verbeteringen in LGBT + -rechten en een langzaam groeiende Gayscene hebben Mexico-Stad de afgelopen jaren tot een populaire bestemming voor Gayreizigers gemaakt. Terwijl er stappen in de goede richting worden gezet, is de Gaygemeenschap hier discreet, maar daarom niet minder gepassioneerd.

Gay Mexico-Stad

Gaybars in Mexico-Stad

Het grootste deel van de gay-uitgaansgelegenheden in Mexico-Stad is te vinden in en rond de Zona Rosa, een wijk van de stad met een grote LGBT + -populatie en een discrete maar levendige Gayscene. Mexico als land is nog steeds vrij conservatief, dus de Gaybars en clubs in Mexico-Stad hebben de neiging om aan de meer discrete kant te werken, en hoewel locaties niet verborgen zijn, zullen ze waarschijnlijk geen regenboogvlaggen aan de buitenkant hebben.

Gelegen in het hart van Zona Rosa en verspreid over drie ruime verdiepingen, elk niveau van Jongensbar heeft zijn eigen sfeer en stijl, waardoor je veel vibes hebt om uit te kiezen. Het hoogtepunt van de club zijn echter de nachtelijke optredens van een reeks drag queens, go-go dansers en cabaretiers. Boy Bar, een van de weinige locaties voor alleen mannen in Mexico-Stad, handhaaft strikt het toegangsbeleid, dus als je eenmaal binnen bent, ben je binnen.

Tom's lederen bar is al decennia een instelling in Mexico-Stad en richt zich op de kinky kant van de Gaybevolking van de stad. De bar is een gevestigde en geliefde locatie die direct herkenbaar is dankzij het kerkerachtige interieur en de industriële sfeer. Tom's beschikt over een breed scala aan faciliteiten, waaronder een donkere kamer en tv's die ordinaire films voor volwassenen streamen.

Gay groepsreis Mexico culturele tour

Mexico Park

Parque Mexico, gebouwd in 1927, wordt beschouwd als een van de mooiste, rustigste en meest succesvolle stadstuinen van de stad. Het park is gelegen in Condesa, een wijk van Mexico-Stad die bekend staat om zijn bewaard gebleven art deco-architectuur, statige herenhuizen en hipster-sfeer. Het negen hectare grote park is bezaaid met fonteinen, speelplekken, sculpturen en installaties die allemaal kunnen worden ervaren dankzij de kronkelende paden die zachtjes rond dit vredige stukje paradijs slingeren.

De art deco-omgeving van het lommerrijke Condesa vindt zijn weg naar Parque Mexico zelf, met meerdere ontwerpkenmerken die typerend zijn voor de stijl die populair was toen ze werden gebouwd in de jaren 1920 en 30. Een van de belangrijkste attracties van het park is de uitgebreide en sierlijke klokkentoren. De klokkentoren, gemaakt van staal en geverfd in opvallend blauw, is een van de meest populaire art-decostructuren in Mexico-Stad en is een ingewikkelde weergave van antiek design en vindingrijkheid.

Zona Rosa

Zona Rosa betekent roze zone en is niet verrassend de meest opvallende Gaywijk van Mexico-Stad. De buurt is een centrum van creativiteit, multiculturalisme en bevrijding, bekend om zijn reeds lang bestaande Koreaanse gemeenschap en grote LGBT + -bevolking. Het gebied is ook een belangrijke toeristische bestemming vanwege de dichte concentratie van uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden.

Het middelpunt van de Gayscene van Zona Rosa is Calle Amberes, de hoofdstraat van de wijk. Amberes is de thuisbasis van een dicht geconcentreerde selectie van Gayclubs, bars en restaurants, en de klanten van deze locaties zijn vaak op drukke avonden op de stoep te zien. Zona Rosa staat symbool voor de scherpere kant van Mexico-Stad en is al decennia lang een knooppunt van transgressie, maar vandaag de dag gebeurt er op elke hoek van deze eclectische buurt iets.

Xochimilco

Xochimilco, een werelderfgoed en een wijk als geen ander, is een van de mooiste en meest fascinerende delen van Mexico-Stad. Deze unieke wijk is vooral bekend om zijn oude kanalenstelsel dat in de 14e eeuw door de Azteken werd aangelegd. De kanalen zijn breed en strekken zich uit, omzoomd met weelderige vegetatie en blijven een vitaal onderdeel van de lokale economie. Oorspronkelijk gebruikt voor het verplaatsen van goederen van en naar nederzettingen en boerderijen, is Xochimilco tegenwoordig een populaire toeristenbestemming.

De brede waterwegen van de buurt worden nu bezet door Trajinera - traditionele Mexicaanse waterscooters met platte bodems en eenvoudig van constructie. Tegenwoordig worden de Trajinera voornamelijk gebruikt door cruisemaatschappijen die u tegen betaling de grachten op en af ​​zullen brengen. Dit is een geweldige manier om de buurt te ervaren, want de oevers van het kanaal en het gebladerte aan het water zijn vol met wilde dieren en natuur.

Catedral Metropolitana

Er zijn maar weinig beelden die zo direct symbolisch zijn voor Mexico-Stad als de Catedral Metropolitana, de grootste kathedraal in Zuid-Amerika en een 300-jarig bouwproject. Een van de belangrijkste en belangrijkste locaties in heel Mexico, de kathedraal is enorm, meet 109 meter lang en 59 meter breed. Veel van het interieur snijwerk en kunst is uitgevoerd op goud, waardoor een echte ark van weelde en kracht is ontstaan.

De bouw begon in 1573 en ging door gedurende de hele koloniale periode. Bij het betreden van de Catedral Metropolitana is het meest direct herkenbare kenmerk het prachtige en met goud vergulde altaar. Er is vaak een rij aanbidders aan de voet van deze uitgebreide functie en bezoekers zijn welkom om dit te doen als er geen mis plaatsvindt.

Mexico-stad · Hotels

Coyoacán

Al decennia lang zijn de lommerrijke straten van Coyoacan een bolwerk van tegencultuur en creativiteit, die onderdak bieden aan enkele van de meest invloedrijke kunstenaars uit de geschiedenis en een geest van rebellie en revolutie koesteren. Enkele van de beroemdste personen die Coyoacan vereerden, zijn Diego Rivera, Frida Kahlo en Leon Trotsky, die alle drie nu musea hebben op de locaties van hun huizen in de wijk. Het gebied bleef tot ver in de 20e eeuw onafhankelijk voordat het werd samengevoegd met de rest van Mexico-Stad.

Tegenwoordig is de buurt een vredige en stille plek in de stad, ondanks dat het een van de meest bezochte is. De straten zijn bevolkt met kleine cafés, boekhandels, musea en markten, en er zijn ook een paar bijzonder opmerkelijke instellingen, waaronder het Museo de Frida Kahlo en de dierentuin Los Coyotes.

Dag van de doden

Elk jaar van oktober tot november vieren mensen in heel Mexico de oude tradities van Dias de los Muertos - Dag van de Doden. Het festival omvat families die een reeks heiligdommen en eerbetonen creëren, poëzie en korte verhalen reciteren en in kermissen wandelen als onderdeel van tradities die kunnen worden gekoppeld aan het oproepen van overleden dierbaren en het herinneren van hun leven. De openbare demonstraties van Dias de los Muertos zijn vaak luidruchtig, kleurrijk en energiek.

Sinds 2016 organiseert Mexico-Stad de jaarlijkse Dag van de Doden-optochten, met livemuziek, grote dansgroepen, kleurrijke kostuums en indrukwekkende praalwagens. Het evenement is constant populair en trekt jaarlijks meer dan 250,000 mensen. Tijdens de festivalperiode zijn er in Mexico-Stad een scala aan evenementen en vieringen die u niet mag missen.

Soumaya Museum

Museo Soumaya, dat uit de grond oprijst, is een enorme slanke verschijning van geometrisch ontwerp. Het museum is vernoemd naar de vrouw van de oprichter en is een van de meest opvallende silhouetten aan de skyline van Mexico-Stad. In tegenstelling tot veel van de nabijgelegen architectuur, herbergt Museo Soumaya meer dan 66,000 werken in de permanente collectie en beschrijft het dertig eeuwen kunst, cultuur en geschiedenis.

Museo Soumaya wordt vaak beschouwd als een van 's werelds mooiste collecties werken van de westerse meesterschilders van de 20e eeuw en is het populairste en drukst bezochte museum van Mexico. Het museum is toegewijd aan het presenteren van de talenten van de beste schilders en beeldhouwers van het land en heeft ook een uitgebreide collectie Mexicaanse kunstenaars, waaronder Diego Rivera en Rufino Tamayo.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Mexico-stad

Blader door een selectie van tours in Mexico-Stad van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Mexico Stad voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel