Sjanghai

Dingen om te doen in Shanghai

Onze hoogtepunten van China's meest toeristisch vriendelijke stad

Shanghai is de grootste en rijkste stad van China. Het staat bekend als het "Oosterse Parijs" en het is net zo geavanceerd als de Franse hoofdstad. Shanghai is ongeveer drie keer zo groot als New York. Je kunt hier veel tijd doorbrengen en nauwelijks krassen op het oppervlak.

Veel inwoners spreken Engels in Shanghai. Hetzelfde kan niet gezegd worden van veel andere Chinese steden. Shanghai is een geweldige plek om te beginnen als je China wilt ontdekken - een land dat zo uitgestrekt is dat het meer op een beschaving lijkt dan op een gewoon land.

Shanghai heeft ook een van de beste Gayscènes van China. Hoewel Gay's in China wettelijke bescherming genieten, is de Chinese cultuur sociaal conservatief. Je zult niet veel stellen hand in hand zien rondlopen, of ze nu Gay zijn of hetero. Evenmin zul je regenboogvlaggen zien hangen buiten Gaybars. De scène is er, maar het is discreet. U kunt onze volledige gids voor De Gaybars van Shanghai hier.

Shanghai is groot, maar het is vlak, dus je kunt er gemakkelijk rondlopen. Er zijn zoveel plekken om te verkennen. Maar waar begin je zelfs in zo'n uitgestrekte metropool? Dit zijn vijf van onze favoriete plekken om te bezoeken in Shanghai. Vink er minstens drie van uw lijst aan om uw ervaring van de stad te maximaliseren.

Sjanghai

 

The Bund

 

De Bund is de belangrijkste waterkant in Shanghai. Het is een must voor toeristen. Hier zie je de beroemde skyline van Shanghai. Het strekt zich uit over een mijl langs de Huangpu-rivier. De Bund is bezaaid met koloniale architectuur. Het staat bekend als een 'architectuurmuseum'.

Je kunt de Bund in een paar uur lopen. Onderweg zijn er tal van plekken om te verkennen, waaronder de Lovers 'Wall en het Astor Hotel. Vroeg in de ochtend zie je de lokale bevolking in dit deel van de stad trainen. Als je het iconische skylinebeeld van Shanghai wilt hebben, is Pudong Binjiang Avenue een geweldig uitkijkpunt.

Sjanghai

 

Lujiazui

 

Lujiazui is het stukje dat je aan de waterkant bij The Bund ziet. Het is het financiële district en het is behoorlijk blitse. Dit is een van de grote financiële centra van China en de wereld, zoals Wall Street en de City of London. Uiteraard zijn er veel chique restaurants, hotels en bars.

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Shanghai is de Oriental Pearl Tower. Het was het grootste gebouw in China, totdat het Shanghai World Financial Center uitgroeide tot steeds meer fallische proporties en het overtrof. U kunt naar het Space Hotel gaan en genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

Maak een wandeling over Binjiang Avenue. Het kan een lange wandeling worden! Het is geweldig voor sightseeing terwijl je langs de oever van de Huangpu-rivier loopt.

Sjanghai

 

Tianzifang en de Franse concessie

 

Tianzifang is een charmant gebied met met bomen omzoomde straten en eigenzinnige winkeltjes. Het is iets minder hoog octaangehalte dan Lujiazui. Tianzifang werd in de jaren tachtig populair bij kunstenaars en ontwerpers. Het is een van de meer Boheemse wijken van Shanghai.

Verken de labyrintische straten van Tianzifang. U vindt er oneindige winkels en straatverkopers. Dit is een geweldige plek om souvenirs te kopen. Er zijn veel restaurants om uit te proberen. Je zult er meer vinden die op toeristen zijn gericht. Je vindt er ook heel lokale eetgelegenheden, weggestopt in zijstraten. Tianzifang is een geweldige plek om de echte Shanghai-keuken te ontdekken.

De Franse concessies waren ongeveer een eeuw een Franse buitenpost. Het heeft nog steeds veel Franse invloeden, vooral op het gebied van architectuur. Je kunt het ook zien in Fuxing Park, waar Franse designelementen versmelten met Chinese landschapsarchitectuur.

Zhujiajiao

 

Bezoek een waterstad

 

Er zijn een aantal watersteden om Shanghai te verkennen. Zhujiajiao is een favoriet. U kunt metrolijn 17 nemen. Net als Venetië bestaat het uit kronkelende straatjes en grachten. Het werd ongeveer 1,700 jaar geleden gesticht. Je ziet veel oude gebouwen in Zhujiajiao.

Maak een wandeling door Bei Dajie. Je vindt er traditionele Chinese gebouwen die dateren uit de Qing-dynastie. Er zijn tal van bars en winkels. In de oude stad vind je Xijing Street. Ga naar het traditionele paviljoen aan de waterkant.

U kunt een rondvaart maken langs de grachten van Zhujiajiao. Je vaart op een gondel. Het is echt alsof je in een Chinees Venetië bent.

Yu Yuan-tuin

 

Yu Yuan-tuin

 

Toeristisch maar een aanrader als je in Shanghai bent. Yu Garden ligt in de oude stad bij de City of God-tempel. Deze tuin zou dateren uit de tijd van de Ming-dynastie. Het is een van de meest esthetische delen van Shanghai. Het is ook een van de meest typisch Chinese. De tuinen zijn ontworpen in overeenstemming met Chinese tradities, zoals de veelbelovende nummer negen en traditionele architectonische methoden.

Direct bij de tuinen vind je de Yuyuan Bazaar. Dit is een geweldige plek om meer souvenirs te kopen. Je kunt ook een theehuis bezoeken en wat Yangchun-noedels proberen.

Als je terug bent in het centrum van Shanghai en klaar bent om het nachtleven te verkennen, ga dan terug naar de Bund of de voormalige Franse Concessie. Bereid je voor op veel karaoke naarmate de avond vordert.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Shanghai

Bekijk een selectie van tours in Shanghai van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Sjanghai voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel