Dingen om te doen in Toronto

Dingen om te doen in Toronto

Toronto is de meest opwindende stad van Canada

Toronto is de grootste stad van Canada en wordt algemeen beschouwd als een van de beste levensstandaarden ter wereld, en het is een even fantastische reisbestemming. De stad is een dynamische, frisse en opwindende omgeving die het resultaat is van haar diverse bevolking en ontspannen houding.

Toronto herbergt meer dan 200 culturen, en dit wordt weergegeven in de straten van de stad, met drie Chinatowns en twee kleine Italië's. De kunst- en cultuurscènes in Toronto zijn ook enkele van de meest levendige en goed bewaard gebleven in Noord-Amerika en bezoekers worden aangemoedigd om alles te ontdekken wat deze creatieve stad te bieden heeft.

Velen zouden Toronto ook classificeren als een van de beste bestemmingen voor Gaytoerisme in Noord-Amerika en het iconische Gaydorp van de stad is een bruisend centrum van inclusieve en gepassioneerde LGBT + -cultuur. Gayreizigers zullen om elke hoek de tekenen van LGBT + -trots, het nachtleven en de gemeenschap opmerken. Lees verder: Een Gaygids voor Toronto.

CN Tower

 

CN Tower

 

De Canadian National Tower, die op een adembenemende 553 meter hoogte staat, is sinds de opening in 1976 een vaste waarde in de skyline van Toronto. De toren fungeert als een uitzend- en telecommunicatiecentrum en is ook een van de populairste toeristische bestemmingen van de stad.

De CN-toren biedt een ononderbroken uitzicht over Toronto en daarbuiten en herbergt drie observatieniveaus, waaronder het LookOut-niveau met panoramische ramen van vloer tot plafond en het beroemde observatiegebied met glazen vloer, dat bezoekers de kans biedt om naar de straten van de stad te staren . Gasten kunnen de top van de toren bereiken met een opwindende rit van 58 seconden in een glazen lift en kunnen ook genieten van bekroonde Canadese gerechten in het restaurant van de toren.

 

St Lawrence-markt

 

Sinds 1803 is de St Lawrence Market het kloppende hart van de gemeenschap en eetcultuur in Toronto. In 2012 door National Geographic uitgeroepen tot 's werelds beste voedselmarkt, is de markt een van de beste plekken in Toronto om verse producten en ambachtelijke creaties te proeven.

De St Lawrence Market bestaat uit drie grote gebouwen en de South Market is waar bezoekers meer dan 120 verkopers vinden die alles verkopen, van kruiden en groenten tot zeevruchten en vlees. De bovenste verdiepingen van de markt herbergen een ronddraaiende selectie van tentoonstellingen die de unieke kunst, cultuur en geschiedenis van Toronto illustreren en presenteren.

Op de St Lawrence-markt worden het hele jaar door een aantal festivals en evenementen gehouden, waaronder live-optredens, kooklessen en workshops. De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag en heeft de neiging om in de vroege namiddag druk te worden, en dit is wanneer de klassieke bruisende sfeer kan worden ervaren

 

Royal Ontario Museum

 

Het Royal Ontario Museum presenteert al meer dan 100 jaar historische kunst en cultuur van over de hele wereld en wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste culturele instellingen van Noord-Amerika. Het Royal Ontario Museum herbergt 13 miljoen voorwerpen, kunstwerken en culturele stukken, verspreid over 40 galerijen, heeft een van de grootste collecties en is een leider op het gebied van innovatie en onderzoek.

De buitenkant van het museum is net zo verbluffend als de relikwieën die het bevat, door het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw te combineren met een opvallende ultramoderne uitbreiding, is het Royal Ontario Museum een ​​voorbeeld van de architectonische innovatie die zo typerend is voor Toronto.

Het museum herbergt een scala aan tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Gelegen in het centrum van Toronto, ligt het instituut dicht bij veel van de populairste hotels en andere attracties van de stad, waardoor het voor elke reiziger een handig en de moeite waard is om te bezoeken.

Toronto-Pride 2019

 

Gaybars in Toronto

 

Het Gaydorp van Toronto herbergt een eclectische en opwindende mix van Gaybars en clubs waar toeristen van kunnen genieten en het gebied wordt beschouwd als een van de beste bestemmingen in Noord-Amerika voor Gayseksuele reizigers.

Woody's bar werd beroemd door de Amerikaanse versie van de cult-tv-show 'Queer as Folk' die de locatie kenmerkte als de belangrijkste gay-ontmoetingsplaats voor de personages van de show. Deze uitgestrekte club met meerdere niveaus staat bekend om het organiseren van geweldige dragshows van resident en touring queens en heeft ook een divers en gevarieerd publiek van alle leeftijden, stammen en stijlen.

Lees verder: Een Gaygids voor Toronto.

Kunstgalerie van Ontario

 

Kunstgalerie van Ontario

 

De Art Gallery of Ontario, gelegen in het bruisende centrum van Toronto, is een instelling van cultuur en creativiteit in de stad. De galerie toont een scala aan kunstwerken en installaties uit de tijd en over de hele wereld en heeft een diverse en representatieve collectie.

Met werken van onder meer Dianne Arbus, Pablo Picasso en Yayoi Kusama, herbergt de galerij een selectie schilderijen, foto's, tekeningen en sculpturen. De collectie van de Art Gallery of Ontario omvat 95,000 stukken en is gespecialiseerd in hedendaagse en moderne werken.

Het gebied in het centrum van Toronto waar de galerie gevestigd is, is de belangrijkste mode-, theater- en uitgaanswijk van de stad, wat betekent dat er genoeg te doen is en het gebied is goed verbonden met de rest van de stad door Toronto's efficiënte bus- en spoorwegnetwerken.

Casa Loma Toronto

 

Casa Loma

 

Casa Loma staat bekend als een van de populairste attracties van de stad. Het lijkt een beetje op een kasteel - hoewel niet zo oud als een traditioneel Brits kasteel! - en het herenhuis en de tuin in gotische stijl is nu een historisch huis dat open is voor het publiek. Gebouwd in het begin van de 20e eeuw als een huis voor financier Sir Henry Pellatt, is het een populaire filmlocatie voor films zoals X-Men. Het is ook een geweldige trouwlocatie.

 

High Park

 

High Park, het grootste openbare park in Toronto, staat bekend om zijn dichte begroeiing, serene promenade langs het meer en dierentuin. Het park biedt een rustige en ontspannende ruimte om te ontsnappen aan het lawaai en de actie van het stadscentrum van Toronto en door zijn enorme omvang kunnen bezoekers urenlang over het terrein dwalen.

Bezoekers kunnen de mini-dierentuin van High Park verkennen, waar lama's, buffels, bizons, herten en pauwen leven, of een wandeling maken langs de met Sakura-bomen omzoomde lanen en kijken naar de vallende bloesem. De prachtige witte en roze kersenbloesems komen elk jaar rond april of mei in de herfstbloei en trekken duizenden bezoekers.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Toronto

Bekijk een selectie van tours in Toronto van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Toronto voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel