Angkor Wat verkennen

Angkor Wat verkennen

Iets meer dan 3 km ten noorden van Siem Reap ligt Angkor Wat, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Deze verbluffende verzameling opmerkelijke hindoeïstische en boeddhistische tempels is een van de "zeven wereldwonderen".

Een bezoek biedt een unieke kans om hindoeïstische en boeddhistische culturen te ervaren binnen een enkele bezienswaardigheid die 's werelds grootste religieuze monument is.

Gelegen in het hart van het 400 km² grote Angkor Archaeological Park, is Angkor Wat een symbool van Cambodja - het profiel staat zelfs op de nationale vlag en het is de meest bezochte attractie van het land.

 

Angkor Wat - een korte geschiedenis

 

Angkor was van de 9e tot de 15e eeuw de majestueuze hoofdstad van het machtige Khmer-rijk. De tempels werden in de 12e eeuw gebouwd door koning Suryavarman II en getuigen van de enorme rijkdom en indrukwekkende culturele en artistieke capaciteiten van de Khmer. In die tijd was Angkor het grootste stedelijke centrum ter wereld.

Angkor-Wat-Cambodja

Zes eeuwen lang onderging Angkor vele architectonische en religieuze transformaties - van het aanbidden van de hindoegod Shiva tot Vishnu en uiteindelijk tot de Mahayana-boeddhistische godheid Avalokitesvara.

Tegen het einde van de 13e eeuw nam Angkor het Theravada-boeddhisme over. Met de val van het Khmer-rijk in de 15e eeuw eindigde de gouden eeuw van Angkor.

De tempels trokken zich terug in de jungle. De Theravada-boeddhistische monniken namen Angkor Wat over, en dankzij hen is de tempel grotendeels intact gebleven.

 

Wat te zien

 

Angkor Wat bestaat uit vijf centrale heiligdommen, omringd door een enorme gracht en drie galerijen. De pilaren en plafonds van de galerijen waren versierd met lotusrozetten, apsara's (hemelse nimfen), dansende mannelijke figuren op steigerende dieren en motieven van goden, evenals muren met taferelen van legendes en oude gevechten.

De vijf centrale heiligdommen hebben drie niveaus, verbonden door talrijke buitentrappen. De tempel culmineert in het heiligdom, een grote piramidevormige centrale toren met torens die de terrassen van de twee bovenste verdiepingen overstijgen.

Sommige bezoekers van Angkor Wat krijgen inzicht in het boeddhisme of archeologie. Anderen proberen verbinding te maken met de spirituele energie van de tempel. Bezoek op het juiste moment en je kunt de dageraad of de zonsondergang zien omlijst door tempeltorens.

Angkok-Wat-2

Naast Angkor Wat zijn de drie andere tempels die je gezien moet hebben de Bayon, Preah Khan en Ta Prohm. De kleinere tempels, Neak Pean en Ta Som zijn ook het ontdekken waard.

 

Wanneer te gaan

 

De beste tijd om Angkor Wat te bezoeken is tussen november en maart. Je kunt koele, droge dagen verwachten. Angkor Wat is tussen juni en oktober minder druk, maar wees voorbereid op heet en mogelijk nat weer. Vermijd april, want het zal zinderend heet zijn.

Klik hier voor informatie over hoe je in Angkor komt, waar je kunt overnachten en de plaatselijke Gayscene.

 

Hoe lang

 

Een dag is echt niet genoeg tijd om alle belangrijke bezienswaardigheden te verkennen. Maar na twee of drie dagen verkennen zullen de meeste toeristen "uit de tempel" zijn.

 

Angkor pas

 

Alle buitenlanders moeten een pas kopen om het Angkor-park binnen te gaan. Deze kunnen bij de voordeur worden gekocht voor een duur van 1 dag (US $ 20), 3 dagen (US $ 40) of 7 dagen (US $ 60). Een pas voor 3 dagen is geldig voor 3 dagen binnen een week. Een 7-dagenkaart is 7 dagen binnen een maand geldig.

Cambodjanen komen gratis binnen, dus je gids of chauffeur heeft geen pas nodig. Je kunt na 5 uur het park betreden om de zonsondergang te bekijken zonder dat het telt als een dag op je pas.

 

Guides

 

Gidsen kosten ongeveer $ 20-25 per dag. Er zijn gidsen beschikbaar voor de meeste belangrijke talen. Het inhuren van een gids is een heel goed idee, want er is zoveel te zien; een gids kan u helpen uw beschikbare tijd te optimaliseren.

Arial-shot-of-Angkok-Wat-Cambodja

 

Waarop moet je letten

 

Tuk-tuk-chauffeurs in Siem Reap kunnen proberen om u hen als uw gids te laten inhuren. Hun Engels en hun kennis over Angkor Wat zijn waarschijnlijk beperkt. Alle hotels kunnen een Engelssprekende gids en vervoer regelen.

Koop Angkor Park alleen via officiële Apsara Authority-balies - geen andere verkopers en NOOIT tweedehands.

Zorg ervoor dat je kleding bescheiden is met respect voor de lokale cultuur.

Wees voorzichtig met het drinken uit gekoelde blikjes of flessen die door straatverkopers worden verkocht. Het ijs dat wordt gebruikt om het blik te koelen, is mogelijk niet hygiënisch - gebruik een schoon rietje in plaats van uit een blik te drinken.

Klik hier voor Gay Siem Reap Index

Meer toeristische informatie

Foto Dankbetuigingen - Steve JurvestonDennis JarvisJoana Gomes

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Siem Reap

Bekijk een selectie van tours in Siem Reap van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Siem Reap voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel