Amsterdam

Gay Amsterdam Stadsgids

Plan je een reis naar Amsterdam? Dan is onze gay Amsterdamse stadsgids iets voor jou

 

 

Amsterdam

 

 

Amsterdam is de grootste stad en de hoofdstad van Nederland. Het heeft een stedelijke bevolking van meer dan een miljoen en een grootstedelijke bevolking van meer dan twee miljoen.

 

 

Amsterdam staat bekend als ‘Venetië van het Noorden’ vanwege de historische grachten die de stad doorkruisen, de indrukwekkende architectuur en meer dan 1,500 bruggen. Er is hier iets voor de smaak van elke reiziger, of u nu de voorkeur geeft aan cultuur en geschiedenis, serieus feesten of gewoon de ontspannende charme van een oude Europese stad.

 

De stad is lange tijd een centrum van Gaycultuur en reizen in Europa geweest, met enkele van de beste Gayclubs, bars en hotels ter wereld. Amsterdam is rijk aan cultureel erfgoed dat wacht om ontdekt te worden.

Gayrechten in Nederland

 

Nederland is een wereldleider in termen van liberaal beleid ten aanzien van en publieke acceptatie van de LGBT-gemeenschap. Gayseksualiteit werd in 1811 gedecriminaliseerd. De eerste openlijk Gaybar werd geopend in 1927 in Amsterdam.

 

 

Een van de eerste Gayrechtenorganisaties ter wereld, het COC, werd hier in 1946 opgericht. In 1993 verbood een wet inzake gelijke rechten discriminatie op grond van seksuele geaardheid op gebieden als huisvesting en openbare diensten.

 

Al in het midden van de jaren '80 vroeg een groep Gayrechtenactivisten de regering om koppels van hetzelfde geslacht te laten trouwen. De wet werd op 1 april 2001 gewijzigd en Nederland werd het eerste land ter wereld dat het Gayhuwelijk legaliseerde.

 

De Nederlandse wet vereist dat beide partners de Nederlandse nationaliteit hebben of in Nederland wonen. De huwbare leeftijd is 18 jaar, of jonger dan 18 jaar met toestemming van de ouders. De wet is alleen geldig op het Europese grondgebied van Nederland en is niet van toepassing op de andere samenstellende landen van het Koninkrijk der Nederlanden.

 

Gayscene in Amsterdam

Amsterdam wordt beschouwd als de Gayhoofdstad van Europa en de bakermat van Gayrechten en is natuurlijk een van de topbestemmingen voor Gaytoerisme.

Er is een sterke LGBT-gemeenschap en er zijn talloze hotels, nachtclubs en cafés die eigendom zijn van Gay's of Gayvriendelijk zijn. Nergens anders ter wereld vind je zoveel gay-attracties per vierkante meter als in het centrum van Amsterdam. De stad herbergt een overvloed aan Gayclubs en bars dat past bij alle smaken en interesses. Een van de meest populaire Gaybars in Amsterdam is Staafmix, een levendige en stijlvolle locatie verdeeld over twee verdiepingen met wekelijkse dragshows en bingo. De bar trekt een dwarsdoorsnede van de Amsterdamse Gayscene aan.

Er zijn ook verschillende grote Gaybuurten in Amsterdam. Reguliersdwarsstraat is de populairste Gaywijk van Amsterdam. Gelegen net buiten het stadscentrum, bloeit de gayscene hier vooral in het weekend. In de buurt, het gebied rondom amstel Straat met zijn vele Gaybars in traditioneel Nederlandse mode biedt stijl en sfeer. De Kerkstraat is een winkelgebied en is de thuisbasis van een paar Gayhotels en enkele Gay-locaties. Eindelijk is dat zo Warmoesstraat Straat met beruchte Gaycruiseclubs en fetisjwinkels, zoals de Zwarte Bodyshop.

Jaarlijkse gay hoogtepunten in Amsterdam zijn oudejaarsavond, Koninginnedag op 30 april, de Amsterdam Gay Pride met de kanaalparade in augustus en het Leather Pride-weekend in oktober.

Lees voor meer informatie Travel Gay's gay gids voor Amsterdam.

Amsterdam

Gayhotels in Amsterdam

Amsterdam heeft een enorm aanbod aan accommodaties die passen bij de wensen en smaken van alle Gayreizigers. De stad herbergt een aantal hotels en pensions die eigendom zijn van en gericht zijn op Gay's. Deze locaties bevinden zich meestal in de Gaybuurten zoals de Reguliersdwarsstraat en de Zeedijk. Een paar van de beste hotels in het hart van de Gaywijken van Amsterdam zijn dat wel hotel atlanta amsterdam en De Albus.

Vanwege antidiscriminatiewetten en de liberale opvattingen van de stad kunnen Gayreizigers verwachten dat de meeste hotels Gayvriendelijk zijn, wat betekent dat het personeel verplicht is om alle gasten hetzelfde te behandelen, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Een van de meest populaire Gayvriendelijke hotels in de stad is Eden Amsterdam. Eden is gevestigd in een middeleeuws gebouw met uitzicht op de Amstel en is perfect gelegen dicht bij veel van de beste Gaybars en clubs van Amsterdam, waarvan de meeste snel te voet bereikbaar zijn. Het hotel beschikt over comfortabele en goed ingerichte kamers, en de gasten kunnen genieten van de eigen bar en het restaurant.

Er zijn hotelopties voor Gayreizigers voor alle budgetten en voor een lijst van enkele van de beste hotels in Amsterdam voor Gayreizigers, bezoek onze Gayhotels in Amsterdam en Gay Amsterdam Luxe Hotels bladzijden.

Kunst en cultuur in Amsterdam

Amsterdam is de thuisbasis geweest van vele iconische figuren uit de geschiedenis, sociale bewegingen en artistieke revoluties, en de tekenen van deze momenten en mensen zijn nog steeds overal in de stad waarneembaar. Bezoekers die de unieke geschiedenis van Amsterdam willen begrijpen door een LGBT+-lens, moeten een op Gay's gerichte rondleiding volgen. Er zijn een aantal tours die zich richten op de Gaygeschiedenis en -cultuur van Amsterdam, dus kijk van tevoren welke tour het beste bij je past.

Amsterdam is ook de thuisbasis van enkele van de beroemdste musea en galerieën ter wereld, waaronder het Van Gogh Museum, Rembrandthuis en Stedelijk Museum.

Amsterdam

Gaymassage in Amsterdam

Er is een scala aan massage-ervaringen en locaties in Amsterdam. Mogelijkheden variëren van Gay-yoga en massagelessen tot meer traditionele diensten. De meeste massagelocaties in Amsterdam worden onderhouden volgens een hoge standaard en bieden reizigers een comfortabele en ontspannende ervaring.

slapen is een premium gay-massagelocatie die een verscheidenheid aan diensten en massagetechnieken biedt. Slaunge concentreert zich op het personaliseren van de ervaringen van gasten en bezoekers kunnen genieten van het typisch Nederlandse liberalisme dat overal in de stad te vinden is. De locatie ligt in het hart van Amsterdam, waardoor het een toegankelijke en handige locatie is voor elke Gayreiziger.

Reizigers naar Amsterdam kunnen ook genieten van de meer unieke ervaring die wordt aangeboden op OneStudio, waar bezoekers kunnen deelnemen aan naakt- en orgastische yogasessies en workshops in tantrische seks en seksuele genezing. OneStudio is gevestigd in de KSNM-eilandregio Amsterdam.

Naar Amsterdam reizen

De luchthaven Schiphol van Amsterdam ligt 15 km ten zuidwesten van de stad en wordt bediend door grote luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld. Schiphol is een grote luchthaven, dus arriveer minimaal twee uur voor vertrek.

De beste manier om Amsterdam vanaf het vliegveld te bereiken is door een directe trein naar Centraal Station. Tijdens de spitsuren rijden er 4 à 5 treinen per uur. Treinen rijden de hele nacht, hoewel tussen 1 uur en 5 uur slechts één keer per uur. Een enkele reis kun je vooraf boeken voor € 9.50 en de reistijd bedraagt ​​ongeveer 20 minuten.

U kunt ook de lokale bus 197. De reistijd is ongeveer 30 minuten en gaat direct ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Singles kosten € 5. Gebruik geen taxi tenzij er geen alternatief is, want taxikosten vanaf Schiphol zijn erg duur.

 

Het gedeelde Connexxion Hotel-shuttle bedient meer dan 100 hotels in het stadscentrum en vertrekt ongeveer elk half uur tussen 6 en 9 uur. Handiger dan de trein als je zware bagage hebt en goedkoper dan een taxi vanaf € 17, -.

 

Zich verplaatsen in Amsterdam

Het centrum van Amsterdam is vrij klein en vrijwel geheel vlak, zodat u de meeste toeristische bestemmingen binnen een half uur te voet kunt bereiken. Alternatieve openbaar vervoersmogelijkheden zijn:

Tram

De belangrijkste vorm van openbaar vervoer in het centrumgebied. Een enkele reis met alle vormen van openbaar vervoer kost € 2.90, maar is alleen redelijk voor langere reizen in plaats van voor kortere stops.

metro Yenisahra

Er is een metro met vier lijnen inclusief een kort ondergronds gedeelte in het stadscentrum.

Bus

Net als de tram en metro worden lokale bussen gereden door het GVB.

Boot

Er zijn verschillende gratis veerdiensten naar Amsterdam Noord. De meest frequente rijdt elke 7 minuten. Ze vertrekken allemaal vanaf een nieuwe steiger aan de noordkant van het Centraal Station.

Fiets

Een leuke manier om veel terrein af te leggen, is fietsen. De stad is erg fietsvriendelijk met aparte fietspaden in de meeste grote straten.

taxi

Taxi's met meters in Amsterdam zijn er in overvloed, maar duur. Goedkopere tuk-tuks zijn beschikbaar en geprijsd op basis van zones.

Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam

Er zijn talloze mogelijkheden om te doen in Amsterdam. De meest waardevolle attracties zijn echter:

 

 

  • Rondleiding door het huis van Anne Frank
  • Ontdek het Van Gogh Museum
  • Bezoek het monument voor LGBT + slachtoffers van de Holocaust op het Gaymonument
  • Breng een bezoek aan het huis van Rembrandt
  • Ontspan in het Vondelpark
  • Laat u onderdompelen in de geschiedenis in het Rijksmuseum
  • Dwaal door de straten van De Negen Straatjes
  • Breng een avond door op de Wallen

 

 

Amsterdam

Veelgestelde vragen

Visa

Aangezien Nederland een lidstaat van de Europese Unie is, kunnen reizigers uit andere landen binnen de unie het land binnenkomen zonder visum. Reizigers buiten de EU zullen echter een Schengenvisum moeten aanvragen, waarmee reizen door het hele Schengenvisumgebied mogelijk is. Controleer de visumvereisten voor reizigers uit uw land voordat u op reis gaat.

Geld

De munteenheid die in Nederland wordt gebruikt is de euro uitgedrukt in EUR of €. Er zijn veel plaatsen om geld te wisselen in de stad. Postkantoren geven meestal de beste tarieven. U hoeft echter geen geld te wisselen als u een pinpas heeft. Debetkaarten worden algemeen geaccepteerd in winkels, restaurants en hotels.

Creditcards worden in Nederland niet zo algemeen geaccepteerd als in andere landen. Vraag altijd eerst of u met creditcard wilt betalen.

Wanneer te bezoeken

April is een van de beste maanden om Amsterdam te bezoeken. Tijdens de lente is de temperatuur milder, is er minder toeristenverkeer en staan ​​de iconische tulpen van de stad in volle bloei. Voor reizigers die de stad op zijn best willen ervaren, is juni echter de perfecte maand. De inwoners van Amsterdam voelen zich verplicht om optimaal te profiteren van het warme zomerweer, zodat de straten en grachten levendig en bruisend zijn van activiteit. Houd er rekening mee dat tijdens de zomermaanden de wachtrijen voor attracties erg lang kunnen zijn en dat sommige delen van de stad te druk kunnen aanvoelen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.