Gay Cambodja · Landengids

Gay Cambodja · Landengids

Plan je een reis naar Cambodja? Dan kan onze Gay Cambodja country guide je helpen om het meeste uit je bezoek te halen.

Cambodja ព្រះរាជាណាចក្រ កម្ពុជា

Het koninkrijk Cambodja, voorheen Kampuchea, is een Zuidoost-Aziatische natie die grenst aan Thailand, Laos, Vietnam en de Golf van Thailand. De hoofdstad is Phnom Penh.

Cambodja is meer dan 181,000 vierkante kilometer groot en is verdeeld in 21 provincies. Een groot deel van Cambodja is relatief vlak met grote gebieden die gewijd zijn aan rijstproductie. Andere delen van Cambodja zijn bergachtig, waaronder de bergketens Dangrek, Cardomen en Elephant.

 

Gayrechten in Cambodja

Er zijn geen wetten tegen Gayseksualiteit in Cambodja. Gayhuwelijken zijn niet toegestaan ​​en overzeese Gayhuwelijken worden niet wettelijk erkend. Gay's worden niet lastiggevallen, en Gay-locaties mogen vrij en zonder al te veel inmenging opereren.

Desalniettemin is het voor veel Aziatische Gaymannen nog steeds moeilijk om voor de eigen familie of collega's uit de kast te komen als Gay.

 

Gayscene

De Gayscene in Cambodja groeit voortdurend - hoewel het nog steeds relatief klein is in vergelijking met andere Aziatische landen.

Er zijn veel door Gay's beheerde hotels, pensions, bars, pubs, spa's, sauna's en reisorganisaties, met name gericht op de twee belangrijkste toeristische gebieden van Cambodja, Siam Reap en Phnom Penh. 

Klik hier om onze Gay Siem Reap-pagina te bezoeken.

Klik hier om onze Gay Phnom Penh-pagina te bezoeken. 

 

Naar Cambodja reizen

Cambodja is toegankelijk via de Phnom Penh International Airport en de Siem Reap International Airport, die beide volledige diensten bieden voor passagiers op internationale vluchten die door veel internationale luchtvaartmaatschappijen worden uitgevoerd.

 

Zich verplaatsen in Cambodja

Tuk-tuks, motoren en taxi's zijn overal verkrijgbaar in steden. Er rijden regelmatig bussen tussen alle grote steden en boten zijn een populair vervoermiddel langs de rivieren Tonlé Sap, Bassac en Mekong.

Er zijn regelmatige vluchten tussen de belangrijkste toeristische bestemmingen van Siem Reap en Phnom Penh.

 

Weer

Net als het grootste deel van Zuidoost-Azië is het klimaat in Cambodja bijna het hele jaar door heet en warm. Het klimaat wordt gedomineerd door de jaarlijkse moessoncyclus van regenachtige en droge seizoenen.

Het regenseizoen duurt van mei tot oktober en het droge seizoen van november tot april. December tot januari zijn de koelste maanden, terwijl de warmste periode in april is. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27-28ºC.

 

Visa

De meeste toeristen komen in aanmerking voor een 'visum on arrival' voor 30 dagen. Deze zijn beschikbaar op Phnom Penh International Airport, Siem Reap International Airport en International Border Checkpoints. Er wordt een vergoeding van US $ 20 in rekening gebracht. ASEAN-onderdanen hebben geen visum nodig. Visums voor langere termijn kunnen ook worden verkregen bij de Koninklijke Cambodjaanse Ambassade of het Consulaat in het buitenland. Visa kunnen worden verlengd bij de immigratiedienst in Phnom Penh City.

De koninklijke regering van Cambodja heeft onlangs e-visa goedgekeurd. Het online aanvraagformulier is beschikbaar op www.evisa.mfaic.gov.kh. U moet online met een creditcard betalen en een recente pasfoto in JPEG- / PNG-indeling uploaden. Het visum wordt binnen drie werkdagen goedgekeurd. Met een e-visum kunt u bij aankomst langs een mogelijk lange rij voor een visum waaien.

 

Winkelen

Winkelen is misschien wel het op één na beste wat je kunt doen in Cambodja, naast sightseeing. Cambodjaanse fijne zijden stukken en textielmaterialen zijn wereldberoemd, en veel winkels zijn schatkamers met sculpturen, houtsnijwerk, zilverwerk en schilderijen.

De meeste winkels in de toeristische gebieden zijn 8 dagen per week geopend van ongeveer 7 uur 's ochtends tot middernacht.

 

Geld

Amerikaanse dollars worden algemeen geaccepteerd in Cambodja. Als u geld moet wisselen, zijn er banken in de meeste grote steden. Banken bieden de gebruikelijke bankdiensten aan - contante voorschotten op creditcards (de meeste accepteren Visa kaart), wisselkantoor en reischeques in contanten. ANZ Koninklijke Banks, Canadees en SBC-banken bieden geldautomaten met internationale toegang.

De meeste banken zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 8 uur tot 3 uur en 4 uur. Sommige zijn op zaterdagochtend tot 11 uur geopend. Geldautomaten zijn 30 uur per dag beschikbaar.

 

Elektriciteit

Cambodja gebruikt elektrische stekkers van het type A, C en G met een spanning van 220 V bij 50 Hz. Sommige verkooppunten bieden een combinatie van type A en C. Type G verkooppunten zijn het vaakst te vinden in hotels.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel