Gay Sydney · Stadsgids
Plan je een reis naar Sydney? Dan is onze gay Sydney city guide-pagina iets voor jou.
Met meer dan 4 miljoen inwoners is Sydney de meest dichtbevolkte stad van Australië en de hoofdstad van New South Wales. Gebouwd op de heuvels rond Sydney Harbour en de thuisbasis van het iconische Sydney Opera House en de Harbour Bridge, is de stad een ware smeltkroes van culturen en achtergronden en deze diversiteit is voelbaar in Sydney.
Sydney behoort tot de top tien van meest leefbare steden ter wereld, met adembenemende uitzichten, beroemde stranden en prachtige nationale parken. De stad is uniek in zijn scala aan omgevingen en districten, van het zonovergoten strand van Bondi tot de skyline van pure glazen wolkenkrabbers die de binnenstad is, geen twee plaatsen in deze bruisende stad zijn hetzelfde.
Met een van 's werelds grootste en beroemdste trotsvieringen, een overvloed aan Gay-locaties en een liberale sfeer, is Sydney een absoluut onmisbare bestemming voor elke Gayreiziger. De belangrijkste Gaywijk van Darlinghurst, en met name de levendige Oxford Street, herbergt een levendige en energieke selectie Gaybars, clubs en cafés.
Gayrechten in Sydney
Australië wordt beschouwd als een van de Gayvriendelijkste landen ter wereld. Het Gayhuwelijk werd in 2017 gelegaliseerd en binnen enkele uren werden huwelijksvergunningen voor lesbische en Gayseksuele stellen afgegeven. Sinds het einde van de twintigste eeuw zijn er snelle en dramatische verbeteringen opgetreden in de rechten van LGBT + -ers in Australië en het land wordt nu beschouwd als een van de meest Gayvriendelijke ter wereld. In kosmopolitische centra zoals Sydney is de houding ten opzichte van LGBT + -personen waarschijnlijk de norm.
Transgenders in New South Wales moeten een geslachtsbevestigingsoperatie hebben ondergaan voordat ze hun geslacht mogen wijzigen op overheidsdocumenten, maar niet-binaire mensen hebben de mogelijkheid om een derde geslacht te selecteren op officiële formulieren en licenties. Adoptie van hetzelfde geslacht is nu landelijk legaal en LGBT + -personen mogen sinds 1992 openlijk in het leger dienen.
Gayscene in Sydney
Sydney is uitgegroeid tot de Gayhoofdstad van het zuidelijk halfrond en een van de meest multiculturele ter wereld. Er zijn veel Gay Bars en Gay dansclubs door de stad, evenals een paar Gay Saunas en Gaycruiseclubs. De meest Gay-populaire locaties en winkels zijn in en rond Oxford Street in Darlinghurst.
Oxford Street is het afgelopen decennium meer gemengd geworden, maar het is nog steeds het populairste gebied om de hele nacht door te feesten. Het is de belangrijkste trekpleister voor de jaarlijkse Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras, die bezoekers uit de hele wereld trekt.
The Stonewall Hotel is een iconische locatie in het gay-uitgaanscircuit van Sydney en trekt regelmatig spectaculaire menigten. De club bestaat al decennia en was een van de eerste gay-locaties in de stad, en ondersteunt tot op de dag van vandaag een reeks LGBT + -gerichte doelen en organisaties. Het Stonewall Hotel organiseert regelmatig thema-avonden en de beste cabaret- en drag-optredens in Sydney.
De binnenste westelijke buitenwijken, zoals Newtown en Erskineville, hebben een meer alternatieve en diverse scène ontwikkeld met een grotere aanwezigheid van lesbiennes en studenten. In de buurt zijn Potts Point en Elizabeth Bay de thuisbasis geworden van de slimme feestset die de prachtige havenomgeving op prijs stelt en toch dicht bij het uitgaanscentrum Kings Cross blijft.
Verderop in Oxford Street ligt Paddington, waar veel Gay's wonen. Kortom, Sydney is één groot Gaymekka.
Gayhotels in Sydney
Het meest populaire gebied voor Gayreizigers om te verblijven in Sydney is de wijk Darlinghurst. Dit is het kloppende hart van Gay-Sydney en biedt degenen die hier verblijven gemakkelijke toegang tot veel van de beste Gayclubs, bars en cafés van de stad. Het gebied staat ook bekend om zijn hechte Gaygemeenschap, met een levendige en trotse sfeer.
Gelegen dicht bij de Gayscene en de bruisende Oxford Street, de Kirketon Boetiekhotel is de ideale locatie voor reizigers die een handige en elegante uitvalsbasis willen om de stad te verkennen.
Sydney heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan hotels voor verschillende budgetten. Hoewel de stad veel luxe 5-sterrenbestemmingen herbergt, zijn er ook tal van mogelijkheden voor Gayreizigers met een kleiner budget. Bekijk onze lijst met aanbevolen hotels in Sydney voor Gayreizigers op de pagina Gay Sydney Hotels.
Gay sauna's in Sydney
Sydney heeft een grote selectie Gaysauna's, waarvan er vele 24/7 geopend zijn. Een voorbeeld is Syndey City-stoom, een grote en schone sauna met een geweldige sfeer en locatie. Sydney City Steam trekt grote en diverse menigten van zowel lokale bewoners als toeristen en wordt vooral rond lunchtijd druk wanneer de kantoormedewerkers van de stad hun pauzes nemen. De sauna beschikt over een scala aan faciliteiten, waaronder een doolhof, een droge sauna, een stoombad en een bar met volledige vergunning.
Sauna's zoals Sydney City Steam zijn gemakkelijk te vinden in de stad en zijn meestal gastvrij en inclusief.
Gaystranden in Sydney
Sydney heeft uitzonderlijk stranden, waarvan vele behoren tot de 'gayest' die Australië te bieden heeft. Het beroemde Bondi Beach heeft een grote Gayconcentratie aan de noordkant. Obelisk Beach is een favoriet van de Gayseksuele en lesbische zonaanbidders. Het is een verborgen strand aan de noordkant van de haven, vlakbij het welvarende Mosman. Het strand is 'kleding optioneel' en is de perfecte plek voor degenen die naakt willen gaan. Iets buiten de gebaande paden kan Obelisk Beach moeilijk te bereiken zijn, maar eenmaal daar is het de reis zeker waard.
Lady Jane is een klein en afgelegen strand dat populair is bij de lokale Gaygemeenschap vanwege het zachte witte zand en de drukke cruisesfeer. Het strand, de belangrijkste plek om te cruisen in de stad, is al jaren het epicentrum geworden van mannen die op zoek zijn naar mannen en heeft een stevige reputatie als een van de beste plekken om jongens op te pikken. Het strand is ook onofficieel nudisten en de meerderheid van degenen die dit ongerepte paradijs bezoeken, kiezen ervoor om zonder kleding te gaan.
Lees verder: De beste Gaystranden in Sydney.
Naar Sydney reizen
Sydney Kingsford Smith International Airport (SYD) is de drukste luchthaven van Australië en de belangrijkste toegangspoort tot Australië. De luchthaven ligt op 9 km van het stadscentrum en de reis naar het centrum van de stad duurt slechts 13 minuten. Er zijn verschillende manieren om van het vliegveld naar de stad te komen, zoals de trein in de voorsteden, de lokale bus, de shuttlebus, een taxi of autoverhuur.
De meest populaire en gemakkelijke manier voor toeristen om naar de stad te komen, is met de trein. De Airport Link rijdt elke 10 minuten en is de beste manier om de buitenwijken en het centrum van de stad te bereiken, met meerdere tussenstops langs de route.
De shuttle is ook een populaire transportmethode vanaf de luchthaven en u kunt de ophaalpunten vinden in gebieden die zijn gemarkeerd met Ready2Go-branding. Het personeel is behulpzaam en de tarieven zijn over het algemeen relatief goedkoop.
Dingen om te zien en te doen
Er zijn grenzeloze mogelijkheden als het gaat om dingen om te doen in Sydney. De belangrijkste attracties zijn echter:
- Verken Sydney Harbour
- Bekijk een optreden in het Opera House
- Maak een wandeling door de Royal Botanic Gardens
- Geniet van het uitzicht vanaf de Sydney Harbour Bridge
- Dompel jezelf onder in de cultuur van de Art Gallery Of NSW
- Geniet van de zon op Bondi Beach
- Probeer een van De Gaystranden van Sydney
- Wandel over de paden van de Blue Mountains
Lees verder: Ontdek Sydney als een local.
Veelgestelde vragen
Wanneer bezoeken
Sydney is het hele jaar door gezegend met prachtig weer. Zelfs in de winter daalt de temperatuur zelden onder de 10°C en het is niet gebruikelijk dat de hoge tonen rond de 20 zijn°C.
Dat gezegd hebbende, is het hoogseizoen voor toeristen de zomermaanden (van 1 december tot eind februari), met de piekperiode voor Gayreizigers tijdens het internationaal bekende Mardi Gras-festival (meestal gehouden in de laatste twee weken van februari).
Visa
Alle bezoekers, behalve houders van Australische en Nieuw-Zeelandse paspoorten, moeten een visum of een Electronic Travel Authority (ETA) verkrijgen voordat ze Australië binnenkomen.
Nieuw-Zeelandse staatsburgers krijgen bij aankomst in Australië een visum.
Paspoorthouders van de meeste Europese landen kunnen online een eVisitor-visum aanvragen. Deze visa zijn gratis. Controleer hier of u in aanmerking komt voor een eVisitor-visum. Paspoorthouders uit de VS, Canada, Singapore en vele andere landen kunnen een Electronic Travel Authority (ETA) aanvragen. Controleer hier of u in aanmerking komt voor een ETA.
Geld
De munteenheid in Sydney is de Australische dollar. Geldautomaten zijn overal beschikbaar en creditcards en betaalpassen worden algemeen geaccepteerd. Een identiteitsbewijs met foto kan vereist zijn als u in sommige winkels met een kaart betaalt.
Hoewel het geven van fooien in Sydney niet gebruikelijk is, zijn restaurants de uitzondering en kan van u worden verwacht dat u een fooi geeft van ongeveer 10%. En hoewel het niet wordt verwacht, zullen veel mensen hun taxitarieven afronden tot op de dichtstbijzijnde dollar als een vorm van fooien.
Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief
Is er iets mis?
Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.