tokyo-japan-shinjuku-kruising

    Stadsgids voor Gay's in Tokio

    Plan je een reis naar Tokio? Dan is onze gay Tokyo city guide-pagina iets voor jou.

     

    tokyo-japan-shinjuku-kruising

    Tokio 東京

    Tokio is de hoofdstad en het grootste stedelijke gebied van Japan. Met een bevolking van 13 miljoen wordt de stad beschreven als een van de drie "commandocentra" voor de wereldeconomie, samen met New York en Londen.

    De stad staat ook bekend om zijn uitzonderlijke aanbod aan uitstekende restaurants. De Michelingids geeft Tokio veel meer Michelinsterren van alle andere steden ter wereld.

     

    Gayrechten in Japan

    Momenteel zijn er momenteel geen wetten voor Gayseksualiteit, maar er is geen wettelijke erkenning van Gayseksuele relaties. De Japanse cultuur heeft geen geschiedenis van vijandigheid jegens LGBT-individuen.

    De meerderjarigheid is 13 jaar oud. Alle gemeenten hebben echter hun eigen wetten die volwassenen kunnen verbieden seks te hebben met jongeren die jonger zijn dan 17 jaar. Privéseks tussen instemmende volwassenen is legaal volgens de Japanse wet, ongeacht seksuele geaardheid en / of geslacht.

     

    toyko-regenboog-brug

     

     

    Gayscene

    Tokyo's Gayscene, een stad met enorme tegenstellingen, is zowel ingetogen als bloeiend.

    Tokyo is opgedeeld in verschillende wijken, waarbij Shinjuku de meest bekende en de meest drukke is. De Gaygemeenschap groeit onophoudelijk binnen de grenzen van de wijk Shinjuku Ni-chome (Area 2). Schijnbaar rechtdoor overdag, verandert Ni-chome 's nachts Gay.

    Aangenomen wordt dat Ni-chome de hoogste concentratie Gaybars ter wereld heeft vanwege het kleine, dichtbevolkte gebied - een paar kleine blokken die verweven zijn met het drukke zaken-, winkel- en uitgaanscentrum van Shinjuku. Hoewel de meeste bars niet-Japanse klanten verwelkomen, richt de scene zich vooral op de Japanse stamgasten.

    Veel Gayseksuele mannen voelen zich nog steeds beperkt door de strikte maar onuitgesproken eis van Japan voor sociale conformiteit die nu pas begint af te zwakken als het gaat om relaties van hetzelfde geslacht. In een cultuur waar Gayseksualiteit meer wordt genegeerd dan geaccepteerd, en waar van mensen wordt verwacht dat ze traditionele huwelijken aangaan, kiezen veel Gaymannen ervoor om anoniem hun seksualiteit te uiten op Gaybars in Shinjuku Ni-chome.

    De Gayscene in Tokio is echter niet beperkt tot Ni-chome. Een aantal andere gebieden hebben verschillende Gaybars. Dergelijke informatie is te vinden op de Otoko-machi-kaart (stadskaart voor jongens), een landelijke gids voor Japanse Gay-etablissementen.

     

    Naar Tokio reizen

    De belangrijkste internationale luchthaven van Tokio, Narita, ligt 66 km ten oosten van Tokio. Vermijd het nemen van een taxi van en naar de luchthaven, aangezien het tarief exorbitant hoog is.

    De Luchthaven Limousine Bus is meestal de handigste manier om naar het stadscentrum te gaan. De ticketbalie bevindt zich recht voor u als u aankomt, en de bushaltes bevinden zich direct buiten elk terminalgebouw. Bussen vertrekken naar het station van Tokio, het station Shinjuku, Disneyland en grote hotels. Bussen vertrekken elke 15 minuten. Een enkele reis kost 3000 yen. De verwachte reistijd is ongeveer anderhalf uur.

    De JR Narita Express-trein (N-EX) vertrekt elk half uur en bedient JR Shinjuku Station, JR Tokyo Station, JR Ikebukero Station, JR Shinagawa en JR Yokohama Station. Volg de borden vanuit de terminalgebouwen. Een enkeltje (afhankelijk van de bestemming) kost ongeveer 3300 yen. Het duurt ongeveer 50 minuten om het station van Tokio te bereiken vanaf Narita.

     

    Verplaatsingen in Tokio

    Trainen

    Treinen en metro's zijn meestal de handigste vorm van vervoer in Tokio. De metro is altijd druk, maar de service is punctueel, snel en efficiënt.

    Treinkaartjes kunnen worden gekocht bij automaten. Elk bedrijf heeft zijn eigen bedrijf, dus zorg ervoor dat u de juiste gebruikt (JR-machines zijn meestal groen). De meeste machines geven automatisch wisselgeld af.

    U hoeft de prijs van uw tarief niet uit te rekenen - koop het goedkoopste ticket en vul het aan het einde van de reis op tot het juiste bedrag door het in de gele "Fare Adjustment"-machine in de buurt van de uitgangspoorten te steken . Treindienst begint rond 5 uur en stopt rond middernacht op de meeste lijnen.

    Bus

    Bussen zijn vrij eenvoudig te gebruiken. Bestemmingen staan ​​duidelijk op de voorkant van de meeste bussen en bushaltes zijn ook duidelijk aangegeven. Het vaste tarief van 200 yen wordt meestal betaald bij het instappen - plaats het geld in de automaat naast de chauffeur.

    Het combiticket voor één dag in Tokyo kan zowel op bussen als op de metro en JR-spoorlijnen worden gebruikt. Er zijn geen nachtbussen. De dienst stopt meestal rond 10 uur. Dienstregeling is verkrijgbaar bij het busstation.

    taxi

    Voor niet-Japanse sprekers kunnen taxi's een uitdaging zijn. U moet uw bestemming in het Japans laten opschrijven. Taxi's zijn vrij duur. 'S Nachts gaat het tarief met 20 procent omhoog.

     

    Waar te verblijven in Tokio

     

    Of je nu in Tokio bent om bezienswaardigheden te bekijken, te winkelen, te eten, de Gayscene te ontdekken of al het bovenstaande, het is altijd een goed idee om dicht bij het trein-/metrostation te blijven.

    De districten Shinjuku, Shibuya en Akasaka / Roppongi worden aanbevolen voor Gay-bezoekers, aangezien er een enorm aanbod aan accommodaties is voor de meeste budgetten.

    Ons aanbevelingen voor Budget Hotels en Middenklasse en luxe hotels  zijn geweldig voor de Gayscene en met gemakkelijke toegang tot de stations, winkels en attracties.

     

    Dingen om te zien en te doen

    Nationale tuin Shinjuku GyoenShinjuku - een groot park met mooi aangelegde tuinen.

    Meiji JinguShibuya - een Shinto-schrijn uit 1920 gewijd aan keizer Meiji en zijn vrouw.

    De Tsukiji-marktПатрисио Арайя favian Palma - de grootste groothandelsmarkt voor vis en zeevruchten ter wereld en een van de grootste groothandelsmarkten voor levensmiddelen.

    Nationaal wetenschappelijk museumTaito - geweldig museum met spannende multimedia en tentoonstellingen.

    Chidorigafuchichiyoda - prachtige plek om te bezoeken tijdens het kersenbloesemseizoen.

    AsakusaTaito - populaire wijk in Tokio vol met winkels, restaurants en de beroemde Sensoji-tempel.

    Sensoji-tempelTaito - een van de beroemdste tempels in Tokio, gelegen in Asakusa

     

    semsoji-tempel-in-tokyo

     

     

    Nationaal Museum van TokioTaito - beroemd museum met de grootste collectie Japanse artefacten en kunstwerken ter wereld.

    Chinzanso-tuinbunkyo - oude Japanse tuin met historische overblijfselen en kunstvoorwerpen.

    Metropolitaans regeringsbureau van Tokio (TMG)Shinjuku - Ook bekend als "Stadhuis van Tokio", hebben de TMG-gebouwen panoramische observatiedekken die gratis toegankelijk zijn voor het publiek (weekdagen tot 11 uur), evenals cadeauwinkels en cafés. Het gebruik van camera's is toegestaan, maar statieven zijn verboden.

    GinzaПатрисио Арайя favian Palma - luxe wijk met tal van warenhuizen, boetieks, restaurants en coffeeshops; beschouwd als een van de meest luxueuze winkelstraten ter wereld.

    Shinjuku - Het belangrijkste commerciële district van Tokio met het drukste treinstation ter wereld, evenals tal van winkels, restaurants, bars, nachtclubs, massagesalons en uitgaansgelegenheden.

     

    Wanneer bezoeken

    Tokio wordt het hele jaar door een bestemming. Het meest populaire seizoen om te bezoeken is de zomer, wanneer het warm en vochtig is - een goed moment om het Gayleven in Tokio te ontdekken.

    In juni genieten filmliefhebbers van het Tokyo Lesbian & Gay Film Festival. In augustus komen er duizenden naar het jaarlijkse Pride-festival. De minst populaire tijd om Tokio te bezoeken is tijdens de koudere wintermaanden, die er fris kunnen zijn met kans op sneeuw.

    De lente is aangenaam vanwege het comfortabele weer en de kersenbloesems die bloeien tijdens de laatste week van maart tot en met de tweede week van april. Het regenseizoen valt in juni en juli, met kans op tyfonen.

     

    Visa

    Als u een staatsburger bent van een van de meer dan 50 landen waarmee Japan een "algemene visumvrijstellingsregeling" heeft, heeft u alleen een geldig paspoort nodig om Japan als "tijdelijke bezoeker" binnen te komen.

    Anders heeft u een visum nodig voordat u het land binnenkomt. Tijdelijke bezoekers uit de meeste landen mogen maximaal 90 dagen blijven.

     

    Geld

    De officiële munteenheid van Japan is de Japanse yen (¥; JPY). De meeste winkels accepteren creditcards, hoewel veel bedrijven en sommige kleinere hotels dat niet doen. Sommige hebben een minimumtarief en ook een toeslag.

    Bijna elke grote bank zorgt voor het wisselen van vreemde valuta.

     

    Tipping

    Japan heeft geen fooicultuur. Er wordt niet verwacht dat u een taxichauffeur een fooi geeft in een bar of restaurant.

     

    Drinkwater

    Kraanwater in Japan is over het algemeen veilig om te drinken.

     

    Elektriciteit

    De spanning in Japan is 100 volt, wat anders is dan in de meeste delen van de wereld. Japanse elektrische stekkers hebben twee niet-gepolariseerde pinnen.

     

    Handige telefoonnummers

    De twee belangrijkste alarmnummers van Tokio zijn 110 om de politie in te schakelen en 119 voor noodgevallen brand en ambulance. Deze kunnen worden gebeld vanaf de telefooncellen aan de kant van de weg, en u hoeft niet te betalen omdat u op de rode knop voor de telefoon moet drukken. Het hulplijnnummer van Japan is 0120 461 997.

    Tokyo Engelse levenslijn: 03 5774 0992 (9-4 uur, 7-11 uur)

    AIDS-hulplijn: 0120 048 840 (gratis bellen)

    Informatie over hiv en mensenrechten voor Engelssprekenden: 03 5259 0256 (Tokio)

    Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

    Is er iets mis?

    Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.