Gay Vietnam · Landengids

Gay Vietnam · Landengids

Eerste bezoek aan Vietnam? Dan is onze gay Vietnam country guide iets voor jou.

Skyline van HCMC Vietnam

 

Vietnam

De Socialistische Republiek Vietnam is het 8e meest bevolkte land van Azië met meer dan 90 miljoen inwoners. De buurlanden zijn China, Laos en Cambodja.

Sinds 1986 heeft de communistische regering economische en politieke hervormingen doorgevoerd die hebben geleid tot internationale reïntegratie en een van 's werelds hoogste economische groeipercentages.

 

Gayrechten in Vietnam

Er zijn geen wetten tegen Gayseksualiteit in Vietnam, maar er zijn geen wetten om discriminatie te voorkomen. Huwelijken van hetzelfde geslacht of geregistreerd partnerschap zijn niet toegestaan.

Huwelijken van hetzelfde geslacht in het buitenland worden niet erkend. In dit sociaal conservatieve land is het bijzonder moeilijk om voor je eigen familie of collega's uit de kast te komen als Gay. Bijgevolg komt de overgrote meerderheid van Gay's nooit uit de kast.

Er zijn echter welkome tekenen van een verandering van houding ten opzichte van Gay's, waarbij de reguliere media de mening promoten dat Gay zijn normaal is.

 

Grote steden in Vietnam

Hanoi - hoofdstad van Vietnam

Ho Chi Minh - Vietnamese metropool met enorme winkels, bezienswaardigheden

Hoi An - centrale kuststad

Danang - kuststad met enkele stranden, restaurants en uitgaansgelegenheden

Vung Tau - een havenstad op een schiereiland in het zuiden van Vietnam

 

Japanse brug in Hoi An, UNESCO-werelderfgoed

Gayscene in Vietnam

De Gayscene is erg klein in vergelijking met andere landen in Azië, en het is onwaarschijnlijk dat dit de belangrijkste focus zal zijn tijdens uw reis naar het land. Er zijn echter een aantal Gaybars en andere Gaybedrijven - hoewel deze vaak onopvallend blijven.

Online diensten, websites en apps zoals Grindr etc. zijn de beste manier om 'de lokale bevolking te ontmoeten', vooral buiten Hanoi of Ho Chi Minh.

 

Weer

De geografie van Vietnam betekent dat het zeer diverse seizoenen kent. In centraal Vietnam kunnen van oktober tot april tropische moessons voorkomen. In het noorden en zuiden is het moessonseizoen van mei tot september.

Het noorden kan koude en vochtige winters doormaken (december-februari), terwijl het zuiden (Ho Chi Minh) temperaturen tot 40 ° C kan ervaren. Het beste advies is om uw specifieke bestemmingen zorgvuldig te onderzoeken.

 

Visa

Paspoorthouders van Singapore, Thailand, Maleisië, de Filippijnen, Laos, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Zweden, Finland, Denemarken en Noorwegen kunnen Vietnam binnenkomen voor een beperkte periode zonder visum (voor 15 of 30 dagen). Alle anderen hebben een visum nodig.

Vietnam hanteert een 'visum bij aankomst'-regeling - u moet echter nog steeds een goedkeuringsbrief verkrijgen voordat u daadwerkelijk in het land aankomt. Een goedkeuringsbrief is tegen betaling online verkrijgbaar bij verschillende agenten. Travel Gay Azië gebruikt https://www.myvietnamvisa.com/ op een recente reis (2012) en vond de service snel en efficiënt. Kijk op hun website voor de meest up-to-date informatie.

Houd er rekening mee dat u een pasfoto en $ 25, - nodig hebt om bij aankomst in Vietnam een ​​extra vergoeding te betalen (naast de kosten voor online service).

 

Winkelen

Verwacht niet het soort mega-winkelcentra te vinden dat steden als Bangkok of Hong Kong domineert en slechts een paar grotere warenhuizen. Winkelen is op een veel kleinere schaal.

De meeste winkels in het toeristengebied accepteren Visa, MasterCard, Vietnamese dong en Amerikaanse dollars.

Hanoi heeft een bijzonder indrukwekkend aantal galerieën met boetiekkunst in en rond de rand van de oude wijk bij het meer, waar fantastische gelakte kunst, schilderijen en zijdewerk worden verkocht.

Op de grootste winkels na verwachten alle winkels een vorm van onderhandelen over de prijs. Neem contant geld voor de beste prijs.

 

Bankieren

We ontdekten dat reguliere banken veel betere wisselkoersen boden dan toeristenwisselhokjes. Neem, behalve Amerikaanse dollars, bankbiljetten met een grote coupure (50 euro / £ 50).

Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Visa en MasterCard worden in de meeste winkels algemeen geaccepteerd. Grotere hotels accepteren American Express.

 

Verkeer

Alle reizigers naar Hanoi of Ho Chi Minh zullen opnieuw moeten leren hoe ze de weg moeten oversteken. De hoeveelheid verkeer, met name motorfietsen op de wegen, is ongelooflijk. Om de weg over te steken, moet je gewoon in een gestaag tempo lopen en erop vertrouwen dat de auto's en motorfietsen je niet zullen raken.

Zoek bij twijfel een plaatselijke bewoner. Deze time-lapse video van Ho Chi Minh City illustreert het punt!

Zorg natuurlijk voor een adequate reisverzekering. Ziekenhuisbehandeling is niet gratis.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel