Gay Marbella · Stadsgids

Gay Marbella · Stadsgids

Plan je een reis naar Marbella? Dan is onze gay Marbella stadsgids iets voor jou.

Marbella

Een deel van de provincie Malaga en de autonome gemeenschap Andalusië. Marbella is een populaire badplaats aan de Costa Del Sol en heeft ongeveer 150,000 inwoners, waardoor het de 2e grootste stad van Malaga en de 8e stad van Andalusië is.

Marbella heeft een lange en gevarieerde geschiedenis met bewijs van Romeinse nederzettingen in sommige ionische zuilen ingebed in de Moorse stadsmuren. Na de industriële revolutie stond het bekend om zijn ijzerindustrie. Tijdens de Spaanse burgeroorlog leed het onder extreem antiklerikaal geweld en werd het een toevluchtsoord voor francoïsten.

In het begin van de 20e eeuw werden de eerste hotels gebouwd in Marbella, waarbij werd geprofiteerd van het heerlijke klimaat en de natuurlijke omgeving. Tegen het midden van de late 20e eeuw is het gevestigd als een chique bestemming met royalty's en A-listers die hier naartoe komen. Tegenwoordig wordt Marbella geassocieerd met bling, maar heeft het nog steeds een zekere aantrekkingskracht op bezoekers.

 

Gayrechten in Spanje

Spanje is een van de meest vooruitstrevende landen ter wereld als het gaat om Gayrechten, hoewel dit de dramatische veranderingen weerspiegelt die pas de afgelopen decennia hebben plaatsgevonden.

De meerderjarigheid is voor iedereen 16 jaar. Het Gayhuwelijk is legaal. Koppels van hetzelfde geslacht kunnen kinderen adopteren. Gaymannen kunnen openlijk in het leger dienen. Er zijn antidiscriminatiewetten op het gebied van werkgelegenheid, de levering van goederen en diensten, en tegen haatzaaiende uitlatingen.

De Gaygemeenschap is zeer zichtbaar met elk jaar grote Gay Pride-vieringen in Madrid en Barcelona.

 

Gayscene

Marbella is een populaire bestemming voor mensen van alle seksualiteit ondanks het feit dat het een beperkte Gayscene heeft. Er zijn een paar bars specifiek gericht op Gayseksuele klanten, maar alle bars verwelkomen LGBT-bezoekers in Marbella. Torremolinos is niet al te ver weg en heeft een gevestigde Gayscene.

 

Naar Marbella gaan

Met het vliegtuig

Marbella heeft geen eigen luchthaven en de meeste bezoekers komen aan via Malaga Airport (AGP), dat ongeveer 50 km ten noordoosten van Marbella ligt. Het is de op drie na drukste luchthaven van Spanje en heeft goede verbindingen met bestemmingen in Europa, maar ook in Afrika, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Vanaf de luchthaven van Malaga kunt u buiten de aankomsthal een moderne bus met airconditioning nemen. Ze rijden ongeveer elk uur en vertrekken stipt, dus zorg ervoor dat je op tijd aankomt. De reis duurt ongeveer 40 minuten en kost ongeveer € 5. Probeer een zitplaats aan de linkerkant van de bus te bemachtigen, want dat beloont je met uitzicht op de kust.

Een taxi die van buiten de aankomsthal wordt gepakt, kost ongeveer € 70 en kan een dure optie zijn, afhankelijk van de groepsgrootte. U kunt geld besparen door van tevoren een lift te boeken, maar zorg ervoor dat er geen verborgen kosten zijn. Autohuur is te vinden op Malaga Airport met carrousels 28-31. De rit duurt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Met de trein

Marbella is de grootste stad op het Iberisch schiereiland zonder treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Fuengirola.

Per boot

Puerto Banús en Puerto de la Bajadilla zijn populaire locaties voor cruiseschepen, maar er zijn geen geplande veerdiensten.

 

Zich verplaatsen in Marbella

Te voet

De oude binnenstad van Marbella is relatief compact en perfect om te voet te verkennen. Hotels kunnen verder van de actie verwijderd zijn, dus het kan zijn dat u andere vervoerswijzen moet nemen.

Met het openbaar vervoer

CTSA-Portillo beheert het openbaar vervoer in Marbella en biedt een uitgebreid netwerk van bussen door de hele stad. De diensten rijden dag en nacht, maar worden in het hoogseizoen erg druk. Je kunt Fuengirola bereiken voor € 2 en het is de moeite waard om een ​​bonobuskaart te kopen om geld te besparen op reizen. Zorg dat je wisselgeld hebt.

Met de taxi

In het grootste deel van Marbella kunnen taxi's van tevoren worden aangehouden of besteld, maar het kan moeilijk zijn om er een te halen in het drukke feestseizoen. De tarieven moeten op de ramen worden weergegeven en zorg ervoor dat u een tarief afspreekt als u een afstand reist. Uber is hier beschikbaar.

 

Waar te verblijven in Marbella?

Voor een lijst met aanbevolen hotels in Marbella, kijk op onze aanbevolen hotels in Marbella pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

The Golden Mile  - eigenlijk een strook van 4 mijl waar de meest luxueuze woningen en hotels van Marbella te vinden zijn. Houd je ogen open voor beroemdheden uit de A-lijst.

De oude stad - ondanks de weelderige moderniteit waar Marbella bekend om staat, vindt u goed bewaard gebleven Moorse architectuur en kronkelende, met bomen omzoomde straatjes om in te verdwalen. Er zijn hier veel romantische restaurants en het is een geweldige plek om een ​​nacht door te brengen.

Puerto Banús - deze jachthaven ten zuidwesten van Marbella is een ontmoetingsplaats voor het internationale jetsetpubliek. Hier vind je luxe boetieks, chique restaurants en Lamborghini's.

Het graveermuseum - als je besluit dat je een stukje cultuur nodig hebt, ga dan naar dit museum om werken van Dali, Miro en Picasso in je op te nemen.

Golf - er zijn meer dan 40 golfbanen aan de Costa Del Sol, wat betekent dat u keuze te over heeft (als dat uw ding is).

Playa de la Bajadilla - een populair strand gelegen naast de oude vissershaven. U bent dicht bij een goede selectie van bars, restaurants en winkels.

 

Wanneer bezoeken

De Costa Del Sol wordt niet voor niets de kust van de zon genoemd, aangezien de hele regio tijdens de zomermaanden heerlijke zonneschijn en warme temperaturen ervaart. De winters kunnen nat zijn, maar zijn aanzienlijk mild in vergelijking met Noord-Europa. De zomers worden extreem druk, maar de vroege herfst en lente zijn aangename temperaturen en minder druk.

Er worden het hele jaar door verschillende festivals en evenementen gehouden in Marbella. In juni organiseert de stad op verschillende locaties het Marbella International Film Festival, dat een jetsetpubliek trekt. In oktober is er een week lang een viering van de patroonheilige San Pedro Alcantara, die buitengewoon populair is.

 

Visa

Spanje ligt binnen het Schengenvisumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

De munteenheid in Spanje is de euro. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Een identiteitsbewijs met foto kan vereist zijn als u in sommige winkels met een kaart betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel