Gay Provincetown-gids

Gay Provincetown stadsgids

Bent u een reis aan het plannen naar Provincetown? Dan is onze gay Provincetown-gids iets voor jou

 

Gay Provincetown-gids

Provincetown is een van de beroemdste bestemmingen voor Gaytoerisme in de Verenigde Staten en is ook de oudste aaneengesloten kunstkolonie van het land. De bestemming is klein, met slechts 2,994 inwoners. In de zomer worden de straten van Provincetown echter afgedaald door duizenden Gay-toeristen.

Provincetown, gelegen op het schiereiland Cape Cod, staat bekend om dezelfde welvarende en schilderachtige redenen als een groot deel van de omgeving. De stad straalt echter ook creatieve flair uit en de bevolking is een eclectische mix van kunstenaars en rijke tweede huiseigenaren.

Provincetown is lang een centrum van Gaycultuur en -toerisme in de VS geweest, met enkele van de meest gastvrije Gay's, bars en hotels van het land. Provincetown is rijk aan cultureel erfgoed, LGBT + -identiteit en creativiteit die erop wacht om ontdekt te worden.

Gay-nachtleven in Provincetown

Beschouwd als een belangrijke Gayhoofdstad in de Verenigde Staten en een bastion van gelijkheid en vrijheid van meningsuiting, is Provincetown natuurlijk een van de topbestemmingen voor Gaytoerisme in het land.

Er is een sterke LGBT-gemeenschap en er zijn talloze hotels, nachtclubs en cafés die eigendom zijn van Gay's of Gayvriendelijk zijn. De liberale houding, de prettige omgeving en de artistieke uitstraling van de steden zorgen allemaal voor een werkelijk unieke Gayscene. Provincetown is de thuisbasis van een overvloed aan Gayclubs en -bars die voor alle smaken en interesses geschikt zijn. Een van de meest populaire Gaybars in Provincetown is Aquabar, een relaxte en ontspannen locatie die uitloopt op een groot buitenterras en betaalbare cocktails en heerlijk eten serveert. De bar trekt een diverse mix van de lokale en bezoekende Gaybevolking van Provincetown aan.

Er is geen duidelijk Gaydorp in Provincetown, en dit komt omdat het gebied als geheel warm en gastvrij is voor Gaytoeristen. De meeste clubs en bars zullen Gayvriendelijk zijn en door de kleinschaligheid van de stad is de Gaygemeenschap in elke hoek voelbaar. De meeste Gaybars en clubs zijn echter te vinden langs Commercial Street en in de omliggende gebieden.

Jaarlijkse gay-hoogtepunten in Provincetown zijn Provincetown Pride, Men's Weekend in november en het Provincetown International Film Festival. De Bear Week en Taste of Provincetown vinden beide half juli plaats. Lees meer: Een Gaygids voor Provincetown.

Gayhotels in Provincetown

Provincetown heeft een enorm aanbod aan accommodaties om aan de wensen en smaken van alle Gayseksuele reizigers te voldoen. De stad herbergt een aantal hotels en pensions die eigendom zijn van en gericht zijn op Gay's. Deze locaties bevinden zich meestal rond het centrum van Provincetown en met name Commercial Street, de hoofdstraat van de stad. Een paar van de beste hotels in het hart van Provincetown zijn de Crown and Anchor en Hotel Dyer 8.

Vanwege de antidiscriminatiewetten en de liberale opvattingen van de steden kunnen Gayseksuele reizigers verwachten dat de meeste hotels Gayvriendelijk zijn, wat betekent dat het personeel verplicht is om alle gasten met gelijke waardigheid en respect te behandelen, ongeacht hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Een van de meest populaire Gayvriendelijke hotels in Provincetown is Het Crowne Pointe Inn. Het Crowne Pointe Inn is alleen voor volwassenen en ingericht volgens een elegante en stijlvolle standaard. Het is perfect gelegen dicht bij veel van de beste Gaybars en clubs van Provincetown, waarvan de meeste snel te voet bereikbaar zijn. Het hotel beschikt over comfortabele en goed ingerichte kamers en gasten kunnen genieten van het zwembad en de spa.

Er zijn hotelopties voor Gayseksuele reizigers voor alle budgetten en voor een lijst met enkele van de beste hotels in de stad voor Gayseksuele reizigers, ga naar Gay Provincetown-hotels.

Kunst en cultuur in Provincetown

Creativiteit loopt door de aderen van Provincetown en de nederzetting doet sinds de jaren zestig zelfs dienst als kunstenaarsgemeenschap. De stad is ook de geboorteplaats van het moderne Amerikaanse theater en de unieke relatie van het gebied met de podiumkunsten kan nog steeds worden gewaardeerd op het iconische Art House - een multifunctionele locatie waar enkele van de grootste namen in de entertainmentwereld hebben gestaan. Meerdere aluin van Ru Paul's Drag Race, Patti Smith, Margaret Cho en Alan Cummings hebben allemaal opgetreden op deze legendarische locatie.

De spectaculaire verscheidenheid aan kunst die in en rond Provincetown wordt geproduceerd en geïnspireerd, kan worden bekeken in de talloze galerijen en tentoonstellingscentra langs de straten van deze historische kunstkolonie. De Provincetown Art Association and Museum is het epicentrum van de artistieke output van de stad en toont de meest indrukwekkende werken van lokale kunstenaars en makers.

Harbour Hotel Provincetown

Kennismaken met Provincetown

Provincetown ligt 115 kilometer van Boston op het schiereiland Cape Cod. De stad is met de auto te bereiken en de route vanuit Boston duurt slechts ongeveer 2 uur. In de zomermaanden kunnen de wegen tussen de twee locaties echter zwaar overbelast raken door toeristen die graag naar de kust willen ontsnappen.

De beste manier om Provincetown te bereiken is per veerboot. De boten vanuit Boston vertrekken vanuit de prachtige haven van de stad en bieden gasten een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan en de skyline van de stad. Met de veerboot duurt de reis slechts 90 minuten en reizigers kunnen onderweg zelfs een groep walvissen zien.

Voor een nog kortere reis kunnen reizigers overwegen om naar Provincetown te vliegen. Hoewel deze optie misschien duurder is dan de alternatieven, duurt het vliegen slechts 25 minuten van Boston naar Provincetown en hebben passagiers gegarandeerd een prachtig uitzicht over de Cape Cod Bay.

Als alternatief bieden de buslijnen Plymouth en Brockton een shuttlebus van het centrum van Boston naar Provincetown, die meerdere keren per dag rijdt.

Zich verplaatsen in Provincetown

Provincetown is vrij klein en bijna geheel vlak, dus u kunt de meeste toeristische bestemmingen binnen een half uur te voet bereiken.

Bus

De lokale overheid van Cape Cod beheert het Flex-openbaarvervoersysteem, een busdienst die personen door het Cape Cod-gebied vervoert. Er zijn haltes in tal van steden langs de baai, wat betekent dat een bus een geweldige optie is voor reizigers die buiten de grenzen van Provincetown willen verkennen.

De bus rijdt dagelijks van 7.30 uur tot 7.45 uur. De tarieven en dagkaarten zijn redelijk geprijsd.

taxi

Uber is een populair vervoermiddel voor reizigers in Provincetown omdat het efficiënt en snel vervoer biedt, maar Uber-voertuigen zijn meestal duurder dan taxi's in de stad. De meest populaire taxiservice is Cape Cabs, een vertrouwd bedrijf dat gespecialiseerd is in grote groepen en voertuigen.

veerboot

Een aantal bedrijven exploiteert veerdiensten rond Cape Cod Bay. Deze diensten kunnen seizoensgebonden zijn, waarbij sommige veerboten alleen in de zomermaanden varen. Het nemen van een boot kan een snelle en efficiënte manier zijn om tussen de vele kustplaatsen in de omgeving te reizen.

Dingen om te doen in Provincetown

Er zijn talloze opties als het gaat om dingen om te doen in Provincetown. De meest waardevolle attracties zijn echter:

 

 

  • Winkel in Commercial Street
  • Wandel over de Macmillan Pier
  • Ga walvissen kijken
  • Bekijk de zonsondergang vanaf de Race Point-vuurtoren
  • Ontdek het Pilgrim Monument
  • Ontspan op Herring Cove Beach
  • Breng een bezoek aan The Art House

 

 

Lees meer: Dingen om te doen in Provincetown

Veelgestelde vragen

Visa

Degenen die buiten de Verenigde Staten wonen, hebben een tijdelijk reisvisum nodig, en deze kunnen worden aangevraagd via de officiële website van de Amerikaanse ambassade of bij uw lokale Amerikaanse ambassade.

Geld

Er zijn voldoende geldautomaten in Provincetown en de meeste bedrijven accepteren creditcards en betaalpassen. Sommige geldautomaten en kaartlezers brengen echter extra kosten in rekening voor transacties die worden geprobeerd met buitenlandse kaarten.

De algemeen aanvaarde en verwachte fooipercentages in Massacheutssetts zijn 15-20% voor goede service.

Wanneer te bezoeken

De beste tijd om Provincetown te bezoeken is in september, wanneer het weer warm is zonder te heet te zijn en de charmante en levendige sfeer van de stad nog steeds merkbaar is. Tijdens de hoge zomermaanden kan Provincetown chaotisch en druk worden, terwijl een bezoek in de nazomer of herfst reizigers een leuke en unieke reis garandeert zonder de drukte en verstikkende hitte. Veel van de populairste evenementen en festivals van de stad vinden ook plaats in september.

Combineer Boston met Provincetown

Veel mensen combineren Boston met Provincetown, aangezien het slechts 90 minuten met de veerboot is. Boston is een geweldige bestemming om te combineren met Provincetown en het is een stad waar je een kleine Gayscene en tal van musea vindt.

Lees verder: Dingen om te doen in Boston.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.