Gay Sevilla · Stadsgids

Gay Sevilla · Stadsgids

Eerste keer in Sevilla? Dan is onze gay Sevilla stadsgids pagina iets voor jou.

uitzicht op de Gouden Toren (Torre del Oro)

Sevilla | Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en het centrum van een grootstedelijk gebied met 1.5 miljoen inwonersth grootste stad van Spanje.

Met Moorse invasies en bezettingen die de Middeleeuwen domineren, heeft Sevilla een rijke geschiedenis met de grootste schrijver van Spanje, Cervantes, die hier het grootste deel van zijn leven doorbracht.

Tegenwoordig is Sevilla een favoriete bestemming voor toeristen, zowel Spaans als internationaal. Degenen die komen, worden aangetrokken door de fantastische architectuur, de ontspannen levensstijl, de kosmopolitische cafécultuur en de flamboyante Gayscene.

 

Gayrechten in Spanje

Voor informatie over Gayrechten in Spanje gaat u naar onze Gay Madrid stadsgids pagina.

Gayscene

Hoewel Torremolinos aanspraak mag maken op de Gayhoofdstad van Andalusië, houdt de Gayscene van Sevilla geen siësta. De meerderheid van Sevilla's Gay-uitgaansgelegenheden zijn geconcentreerd rond Alameda de Hercules en zijn tot diep in de nacht open.

Hier in Sevilla vind je een behoorlijke selectie van Gay Bars, Gay dansclubs, Gaycruiseclubs en Gay Saunas. Er is ook een Spaanse taalcursus specifiek gericht op Gayreizigers, als je zin hebt om je verblijf te verlengen en een beetje Spaans op te frissen.

 

 

Sevilla bereiken

Met het vliegtuig

Seville Airport (SVQ), of San Pablo Airport, ligt 10 km ten noordoosten van de stad. Het is goed verbonden met Europese bestemmingen door zowel de grote nationale luchtvaartmaatschappijen als ook door de budgetmaatschappijen.

Buslijn EA brengt je van de luchthaven naar het stadscentrum met de bushalte net buiten de terminal. De reis duurt 30 minuten en de diensten rijden van 4.30 uur tot 1.15 uur. Singles kosten € 4 en zijn te koop bij de chauffeur.

Een taxi is de snelste manier om het stadscentrum binnen te komen, hoewel dit het duurst is. De rit duurt een half uur en kost € 20-25, afhankelijk van het verkeer. De taxistandplaats bevindt zich ook net buiten de terminal.

Met de trein

Het treinstation Santa Justa heeft hogesnelheidstreinverbindingen van en naar de grote steden op het vasteland van Spanje. Er zijn geen directe internationale verbindingen vanuit Sevilla.

 

Zich verplaatsen in Sevilla

Te voet

Een stad die zo charmant is als Sevilla, kan het beste te voet worden verkend. De stad is relatief compact, dus het duurt niet lang om van camping naar camping te lopen. Het kan echter zijn dat u vervoer wilt nemen als de zinderende zomerhitte teveel is of als u met zware bagage wordt belast.

Met de metro

Het metrosysteem van Sevilla wordt momenteel uitgebreid, maar het is nog steeds een effectief vervoermiddel. Singles beginnen vanaf € 1.35, afhankelijk van hoeveel zones u doorkruist en dagpassen voor alle zones zijn € 4.50. De diensten rijden doordeweeks van 6 uur tot 30 uur, met latere treinen in het weekend.

Met de bus

Sevilla heeft een uitgebreid busnetwerk met verschillende gemakkelijk te navigeren cirkelvormige routes. Tickets beginnen vanaf € 1.40 en kunnen aan boord worden gekocht. De diensten lopen van 6 uur tot 11.30 uur en de nachtdiensten lopen tot 2 uur. Om geld te besparen kun je een meerreizenkaart krijgen voor zowel tram- als busreizen.

Met de tram

De tramdienst van Sevilla wordt verwarrend Metro-Centrum genoemd, maar is niet aangesloten op het metrosysteem en de respectieve kaartjes zijn niet van toepassing op elk vervoermiddel. Op het station koop je een kaartje voor € 1.20. De diensten lopen van 6 uur tot 1.30 uur.

Te paard

Een emblematisch beeld van Sevilla is dat van zijn paarden en koetsen. Hoewel het zeker een romantische manier van vervoer is, willen we je vragen om aan de paarden te denken en deze methode in de zinderende zomerhitte te vermijden.

Toren Giralda kathedraal

 

Waar te verblijven in Sevilla

Voor enkele van de beste hotelselecties in Sevilla voor Gayreizigers, bezoek onze Gay Sevilla Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Kathedraal en La Giralda - een indrukwekkend staaltje architectuur dat werd gebouwd op de overblijfselen van de oude moskee. La Giralda was vroeger de minaret en biedt een spectaculair uitzicht. De kathedraal staat ook bekend als de laatste rustplaats van Christoffel Columbus.

Het echte Alacazar - fantastisch 14e-eeuws paleis gebouwd in Moorse stijl waar Christopher Columbus zijn reis naar Amerika plande. Het heeft veel kamers, tuinen, binnenplaatsen en vijvers om te verkennen en is een goede keuze om aan de hitte te ontsnappen.

Plaza de España - bekend openbaar plein dat je misschien herkent als filmlocatie in de Star Wars prequel-trilogie.

Park María Luisa - gebouwd voor de Iber-Americano Wereldtentoonstelling van 1929, is dit park nu bezaaid met prachtige monumenten en fascinerende musea.

Museum voor Schone Kunsten - door velen beschouwd als het belangrijkste museum in Spanje na El Prado in Madrid. Dit museum is een voormalig klooster dat een uitstekende selectie van Sevillaanse kunst uit de gotische periode tot het begin van de 20e eeuw herbergt.

Flamencomuseum van Baile - een ander iconisch beeld van Sevilla is dat van de flamencodanseres en hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van een van 's werelds beroemdste dansen. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er live optredens.

 

Wanneer bezoeken

Sevilla staat bekend als de warmste metropool van West-Europa, wat resulteert in gemiddelde zomerse pieken van 35 ° C. We raden aan om in de lente of herfst te bezoeken, wanneer de temperatuur koeler is en er minder toeristen zijn. De winters zijn koel, maar hebben de neiging natter te zijn.

Net als veel van Spanje, zijn er het hele jaar door een verscheidenheid aan feesten en evenementen met religieuze paasprocessies en het festival van april dat het plechtige en het carnavaleske naast elkaar legt. De stad organiseert in juni een gay Pride-festival.

 

Geld

Spanje is een land in de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Hotels, banken en sommige lokale bedrijven hebben ook wisselkantoren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.