New Orleans

Een Gaygids voor New Orleans

Ontdek de feeststad van Louisiana

New Orleans heeft een van de beste Gayscènes in het zuiden. Het is een van Amerika's meest liberale steden, om nog maar te zwijgen van een van de meest hedonistische. New Orleans wordt al lang in verband gebracht met decadentie.

Van Mardi Gras tot de vampierromans van Anne Rice, het is een plek van overdaad. Je hoeft alleen maar Bourbon Street te bezoeken tijdens Mardi Gras! Drinken op straat is legaal in New Orleans, in tegenstelling tot de meeste Amerikaanse steden.

Naast overmaat is New Orleans ook een belangrijke culturele bestemming. Het is de thuisbasis van voodoo, jazz en geesten. Veel van de historische gebouwen zouden spookachtig zijn. Dit is onze Gaygids voor de Big Easy.

Ga naar New Orleans

Gaybars en clubs in New Orleans

New Orleans is vrij compact, dus het nachtleven is gemakkelijk te navigeren. Veel van de beste Gaybars van New Orleans zijn te vinden in de Franse wijk. Het belangrijkste centrum van de feestscene van New Orleans, om nog maar te zwijgen van de muziekscene, is te vinden langs Bourbon Street.

Bourbon Pub en Parade is een van onze favoriete Gaybars in New Orleans. Het is een goede plek om een ​​dragshow te zien en het is nogal kamperen. De cocktails zijn vernoemd naar legendarische diva's. We gaan vaak voor The Liza! Je kunt meezingen met de melodieën van de show terwijl je aan je cocktail nipt. Liza zou ongetwijfeld hetzelfde doen.

Cafe Lafitte in ballingschap is nodig. Het is een van de oudste Gaybars in Amerika. Het is een gevestigde LGBT + -locatie sinds 1953. Het balkon is een goede plek om mensen te kijken. Gouden lantaarn is een andere historische Gaybar in New Orleans. Het bestaat al sinds 1964 en het heeft een klassieke New Orleans-sfeer.

Als je in de Franse wijk bent, De Hoekzak is een leuke Gaybar om te verkennen. De go go-dansers zijn behoorlijk in het oog springend.

Zuidelijke decadentie

Southern Decadence, verreweg het grootste gay-evenement in New Orleans, is een zesdaags feestspektakel. Het vindt plaats tijdens Labor Day Weekend. Overhemden zullen loskomen en enkele van de beste exemplaren in Amerika zullen aanwezig zijn. Het is een bestemmingsevenement. U wilt van tevoren boeken, want hotels zullen vol lopen met Gay's.

Je zult veel leden van de fetisjgemeenschap zien, vooral leerliefhebbers en beren. Er komen block parties, zoals de Phoenix Block Party. De Sunday Parade door de French Quarter is een van de belangrijkste evenementen van Southern Decadence.

New Orleans

Mardi Gras

Mardi Gras is geen Gay-evenement, maar het is een kamp en trekt veel LGBT + -bezoekers. Het is verreweg het meest iconische evenement in New Orleans. Southern Decadence is misschien wel het op een na grootste feestevenement in de stad. Lees verder: Mardi Gras in New Orleans.

Jake Shears favoriete locaties in New Orleans

Jake Shears staat bekend als de leadzanger van de Scissor Sisters, opereert nu als soloartiest en woont in New Orleans. Hij wordt al lang in verband gebracht met het nachtleven, dus zijn insider-tips zijn het ontdekken waard. Zijn favoriete Gaybar in New Orleans is De Phoenix, een ouderwetse leren bar die 24 uur per dag open is - we zeiden toch dat deze stad decadent was.

Hij beveelt ook aan Eenogige Jacks, een zeer populaire muzieklocatie. New Orleans is natuurlijk een van Amerika's grote muzieksteden. One Eyed Jacks biedt onderdak aan een breed scala aan bands en enkele drag-artiesten. Een van de meest populaire cocktails is de Helen Fucking Mirren.

Voor een toeristische ervaring raadt hij Preservation Hall aan voor een jazzshow. Voor een moment van rust beveelt hij Crescent Park aan de rivier de Mississippi aan.

Gaygeschiedenis in New Orleans

Tennessee Williams schreef A Street Car Named Desire toen hij in New Orleans woonde. Zijn helden waren vaak tragische zuidelijke schoonheden, en ze waren niet in de laatste plaats een uitdrukking van zijn eigen complexe identiteit. Truman Capote, een andere vreemde zuidelijke schrijver, had zijn eerste - en zeker niet laatste drankje! - bij de Carousel Bar aan de Hotel Monteleone.

De Fat Monday Luncheon begon in 1949 in New Orleans en het is het langstlopende gay-evenement in Amerika. Al met al is New Orleans een van de vreemdste steden ter wereld, in elke betekenis van het woord.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in New Orleans

Bekijk een selectie van tours in New Orleans van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in New Orleans voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel