Wenen

Een Gaygids voor Wenen

Ontdek Gay Wenen en al zijn weelde

Gebouwd met de rijkdom die het Habsburgse rijk heeft verworven en gewiegd in de alpiene bergen van Noordoost-Oostenrijk, is Wenen een magische en onvergetelijke stad. Kenmerkend voor haar rijkdom aan cultuur en geschiedenis, is de stad al eeuwenlang een liberaal bolwerk.

De hoofdstad van Oostenrijk ademt LGBT + -cultuur en -trots, met de eerste Weense Rainbow-parade in 1996 en een geschiedenis van machtige en elite LGBT + -figuren die hun toevlucht zoeken in de stad.

Ondanks dat het de meest populaire stad ter wereld is voor conferenties en zakenreizen, is Wenen een opmerkelijk relaxte en ontspannen stad. De nonchalance van deze betoverende stad maakt het zo'n plezierige plek om te bezoeken en dit wordt geïllustreerd door de Kaffehaus-cultuur van zijn inwoners, de hoge samensmelting van kunst- en muziekpodia en de naburige van een fantastisch wijngebied.

Er is genoeg te doen in Wenen voor elke Gayseksuele reiziger en de talloze musea, galerieën, operahuizen en restaurants van de stad maken het vrijwel onmogelijk om je te vervelen. De stad heeft ook een geaccepteerde en prominente Gaygemeenschap waarvan de scene talloze mogelijkheden biedt voor Gayclubs en gezelligheid.

 

Wenen

 

 

Gay Hotels in Wenen

 

Het Arthotel ANA Prime is een uitstekende accommodatiekeuze voor Gayseksuele reizigers die waar voor hun geld willen en gemakkelijke toegang willen tot veel van de populairste attracties en bestemmingen van de stad. Het hotel ligt op slechts 10 minuten met de metro van het iconische Weense operagebouw. Elke kamer is netjes en eenvoudig ingericht en gasten kunnen tijdens hun verblijf genieten van de lounge, het terras en de binnenplaats.

Gevestigd in een historisch en zorgvuldig gerestaureerd gebouw, Hotel Altstadt biedt gasten een boetiekervaring in het hart van de Oostenrijkse hoofdstad. Dit Gayvriendelijke hotel biedt gasten een mooie en charmante uitvalsbasis om de Weense Gayscene te verkennen, evenals veel van de andere attracties van de stad die gunstig in de buurt zijn gelegen. Elke kamer is individueel ontworpen met zorgvuldig uitgekozen meubels en gasten kunnen tijdens hun verblijf genieten van de uitgebreide collectie hedendaagse kunst van de eigenaar.

Sinds de opening heeft het Hotel Carlton Opera heeft talloze muzikanten, artiesten en artiesten aangetrokken vanwege de gunstige locatie naast de legendarische wijk Freihaus en de Weense Opera. De art nouveau-stijl van het hotel is consistent in de indrukwekkende openbare ruimtes en klassiek ingerichte kamers.

 

Wenen

 

 

Gaybars en clubs in Wenen

 

Voor een divers publiek en een algemene feel-good sfeer hoeft u niet verder te zoeken de Village Bar. Een van de meest trendy en populairste Gaybars van Wenen, de Village serveert uitstekende cocktails en een breed scala aan drankjes voor klanten om te proeven. De sfeer is ontspannen en de bar wordt bezocht door een gemengd publiek, wat betekent dat elke Gayseksuele reiziger zich waarschijnlijk op zijn gemak zal voelen in deze locatie. The Village Bar wordt beheerd door hetzelfde management als de Mango Bar in Wenen en Why Not? Bar dus houd de exclusieve deals en evenementen op deze locaties in de gaten.

De Kibbutz Klub biedt een unieke clubervaring voor fans van Eurotrash en Israëlische pop. Georganiseerd door een LGBT + Joods collectief, is The Kibbutz Klub een inclusieve en gastvrije ruimte voor iedereen die LGBT + en bondgenoten verwelkomt. Het evenement wordt maandelijks gehouden en vindt meestal plaats in een van de Gay-locaties van Wenen, dus zorg ervoor dat je controleert wanneer het volgende Kibbutz Klub-feest plaatsvindt.

Eagle Wenen is een internationaal bekende Gaycruiseclub voor leer- en fetisjfans. De club bevindt zich in het centrum van de "gay mile" van Wenen en staat bekend om zijn grote drukte. Eagle biedt gasten een donkere, ondergrondse ervaring en de club is volledig uitgerust met een natte ruimte, stroppen, ligboxen en een sekswinkel die speelgoed en fetisjaccessoires verkoopt. De club legt geen dresscode op, maar fetisjkleding wordt aangemoedigd.

 

Wenen

 

 

Staatsopera Wenen

 

Toen het Weense Operahuis in 1869 werd geopend, was geen van de architecten die het ontwierpen aanwezig, aangezien beide tijdens de bouw zijn overleden. Na de sombere opening groeide de populariteit van de locatie echter exponentieel onder leiding van de vroege directeuren. Het operahuis leed tijdens de nazi-bezetting van Oostenrijk toen veel van zijn artiesten, regisseurs en vaste klanten werden vervolgd en uit Wenen werden verdreven, sommige vanwege hun LGBT + -identiteit.

Tegenwoordig is het gebouw een onmisbare attractie en kunnen bezoekers genieten van de wonderen van de geschiedenis en de voortdurende culturele betekenis. Naast het zien van een van de vele opera's van het huis, kunnen Gayreizigers ook een diepere duik nemen in het erfgoed van de iconische locatie met een rondleiding.

Vanwege zijn populariteit kan de Weense Staatsopera erg druk zijn, vooral 's avonds wanneer er optredens plaatsvinden. Voor reizigers die graag de geschiedenis van het gebouw willen ontdekken zonder de drukte, is de beste tijd om het gebouw te bezoeken 's ochtends.

 

Wenen

 

 

Weense koffiehuiscultuur

 

De sociale praktijken, rituelen en elegantie van de koffiehuizen die overal in Wenen te vinden zijn, zullen bezoekers gegarandeerd een onvergetelijke ervaring bezorgen. Typisch vanwege hun marmeren tafels, een breed scala aan internationale kranten en enkele van 's werelds beste koffie, zijn de Weense koffiehuizen een werkelijk unieke en verleidelijke omgeving.

Het is typisch voor klanten om urenlang alleen te blijven hangen bij hun koffie en leesmateriaal in deze prachtige omgeving en gasten kunnen genieten van de gastvrije houding die wordt verwacht van het personeel op deze cultureel beschermde locaties.

Cafe Central biedt klanten de kans om de Weense koffiehuiscultuur te ervaren in een van de meest traditionele en opwindende cafés in de stad. De grote gewelfde plafonds, marmeren zuilen en onschatbare kunstwerken dragen bij aan de traditionele en weelderige sfeer van Cafe Central. Er is een scala aan versgebakken zoete deegwaren en taarten beschikbaar, waar gasten van kunnen genieten op het geluid van live piano.

 

trots

 

 

Gay Pride in Wenen

 

Elk jaar in september vinden er in Wenen verschillende gay pride-evenementen plaats. De Rainbow Parade is het hoogtepunt van de festiviteiten en Gayseksuele reizigers kunnen deelnemen aan de parade, die zich een weg baant door het prachtige centrum van Wenen. Een ander populair evenement is de Rainbow Ball. Gehuisvest in een van de klassieke balzalen van Wenen, wordt de historische setting elk jaar overgenomen door een groep LGBT+-individuen die hun identiteit op een meer formele manier willen vieren.

Meerdere andere evenementen vinden plaats tijdens de Weense trotsvieringen, waaronder de Weense fetisjlente, The Diversity Ball en het Vienna Boylesque Festival. De evenementen zijn allemaal open voor het publiek, dus zorg ervoor dat je kijkt wat er te doen is voordat je deze betoverende stad bezoekt.

 

Standbeeld

 

 

Gayrechten in Wenen

 

Oostenrijk heeft dezelfde progressieve en geavanceerde LGBT + -rechtenwetten die in een groot deel van de Europese Unie bestaan. Burgers worden beschermd door wetgeving die elke vorm van discriminatie verbiedt op basis van iemands waargenomen of feitelijke seksuele geaardheid en als zodanig kunnen LGBT + Oostenrijkers over het algemeen genieten van een goede standaard van gelijkheid.

De Rose Lila Villa was een gebouw in Wenen dat eind jaren 80 werd bezet door Gayrechtenactivisten en vandaag de dag nog steeds een veilige plek is voor LGBT + -mensen. Het centrum is een bron van advies en hulp voor zowel de Gaybevolking van Wenen als Gaytoeristen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Wenen

Bekijk een selectie van tours in Wenen van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Wenen voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel