Gaypaar in Dubai

Gay zijn in Dubai en Abu Dhabi

Feit of angst: hoe het is om in een land te wonen waar het illegaal is om Gay te zijn.

Leven als Gayseksuele man in Dubai of Abu Dhabi kan een uitdaging zijn. Door glitter en glamour uit te stralen door elk extravagant oppervlak, bereikt luxe reizen een nieuw hoogtepunt in de Verenigde Arabische Emiraten. Van de duizelingwekkende hoogten van de ultramoderne architectuur tot de uitbundige winkels in gouden straten, er zijn een aantal redenen om verliefd te worden. Het is echter niet allemaal perfect - de beruchte strikte wetten op Gayseksualiteit en relaties tussen ongehuwde paren maken het een onderwerp van controverse. Maar hoeveel is feit en hoeveel is angst? Wat is de realiteit van het leven daar voor iemand die deze vakjes aanvinkt?

De Britse expat-advocaat Matthew heeft twee jaar uit de eerste hand het leven als Gayseksuele man in de Verenigde Arabische Emiraten meegemaakt, waarbij hij zes maanden in Dubai en 18 maanden in Abu Dhabi doorbracht.

"Ik ben al jaren in het VK, zowel thuis als op het werk, en ik heb eigenlijk nooit te veel nagedacht over het leven als Gayseksuele man voordat ik naar de VAE verhuisde. Voordat ik kwam, was ik meestal niet zeker van hoe het zou zijn, en hoe gemakkelijk het zou zijn in vergelijking met het leven in de Emiraten als een openlijk Gayseksuele man. Het is hier niet zo eenvoudig om gewoon open te zijn als in het VK.'

"Wat werk betreft, ben ik niet zo open over mijn seksualiteit als in het VK. Als iemand het zou vragen, zou ik het ze vertellen, maar aangezien we veel lokale klanten hebben, zou ik ze niet noodzakelijkerwijs iets anders vertellen." "Als een collega of klant me bijvoorbeeld vraagt ​​of ik getrouwd ben, zou ik waarschijnlijk niet meteen zeggen dat ik Gay ben. Al mijn vrienden hier weten echter dat ik Gay ben, en zoals de meesten van hen zijn mede-ex-pats, daar is helemaal geen probleem mee. Ik heb hier een mix van hetero- en Gayvrienden."

Hoe verrassend en in tegenspraak met wat we van de VAE vinden, die uitspraak ook mag zijn, de realiteit van de Gayscene is nog meer opbeurend om te horen. "De Gay-avonden zijn erg leuk!" Matthew is enthousiast en geeft voorbeelden van verbazingwekkend levendige avonden uit waar hij al snel het idee van angst en niet van plezier doorbreekt.

Gay Dubai nachtleven

"In Dubai zijn er een paar avonden in de week waarvan bekend is dat er veel Gayseksuele gasten zijn: ik zag onlangs DWV (een popgroep met dragqueens) en er hing een regenboogvlag van 20 voet aan de muur. De sfeer is geweldig - ik don Ik denk niet dat mensen zich ervan bewust zijn dat het Gay is, en bang dat de politie de zaal binnenvalt."

Als er geen 'officiële' Gayclubs zijn, hoe worden deze avonden dan bekend? "Ze zijn meestal bekend via sociale media of mond-tot-mondreclame, hoewel ze nooit worden geadverteerd [als Gayclubs]. Sociale media worden hier gemonitord, dus anders zou de club gesloten zijn." Natuurlijk zijn niet alle ondernemingen succesvol in het vermijden van sluiting:

"In Abu Dhabi was er vroeger een bekende gay-gelegenheid die erg populair was bij de lokale bevolking, omdat er veel locals in de gay-scene zijn die gewoon niet openlijk uit zijn. Dat sloot een jaar geleden, en sindsdien is er er zijn een paar pogingen geweest om ergens anders aan de slag te gaan, maar het mocht niet baten."

Met één club die actief een drag-popgroep host en één lokale locatie gesloten, lijkt het misschien alsof er een kloof is. Matthew wijst er echter snel op dat er een geldige reden is. "Er zijn verschillen tussen Dubai en Abu Dhabi puur vanwege het feit dat Dubai meer expats heeft. De bemanning van Emirates vormt een groot deel van de bevolking, en veel Gay's komen op deze manier naar het land."

Gay Dubai

Sommige tips om veilig te blijven zijn gemakkelijk online te vinden voor mensen in een Gayseksueel of ongehuwd stel dat op zoek is naar landen met zulke strenge wetten als de Verenigde Arabische Emiraten, waarbij de meeste tips bevatten over hoe verdenkingen te voorkomen, zoals het boeken van kamers met aparte bedden bij hotels. Matthew legt echter uit dat dit onnodig kan worden toegeschreven aan paranoia, terwijl het simpelweg moet worden gezien als een respectvolle maatregel voor een andere cultuur.

"Hoewel het boeken van een tweepersoonskamer met XNUMX aparte bedden gemakkelijker is, houdt u hiermee eigenlijk gewoon rekening met de plaats waar u zich bevindt. De Emiraten zijn erg privé en respect voor die privacy is van het grootste belang - daarom zullen mensen niet in uw persoonlijke ruimte / bedrijf snuffelen , maar PDA (openbare uitingen van genegenheid) is beslist verboden terrein, of je nu hetero of Gay bent."

Hoeveel manieren er ook zijn om een ​​bloeiend leven als Gayseksuele persoon in de Emiraten te cultiveren, het is altijd de moeite waard eraan te denken dat de gevolgen reëel en hard kunnen zijn. "De maximale straf is tien jaar gevangenisstraf, gevolgd door deportatie als je een ex-pat bent. Persoonlijk maak ik me hier geen zorgen over of denk ik dat het zal worden uitgevoerd, maar je moet je er wel van bewust zijn om de cultuur te respecteren. ' waarschuwt Matthijs.

Lees verder: Gay Cabin Crew Secrets uit het Midden-Oosten, Gayreizen in Dubai.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Dubai

Bekijk een selectie van tours in Dubai van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Dubai voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel