Gay Dubai nachtleven

Gay Cabin Crew Secrets uit het Midden-Oosten

Hoe is het om Gay-cabinepersoneel te zijn in Dubai?

We weten dat cabinepersoneel een leuk leven leidt, maar hoe leuk is het om te leven als Gay cabinepersoneel in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, Gay cabinepersoneel in Abu Dhabi of Gay cabinepersoneel in Qatar? We spraken met iemand die precies weet hoe het is. We beschermen zijn identiteit om voor de hand liggende redenen.

 

Wat trok je aan in de rol van cabinepersoneel?

 

Na mijn afstuderen aan de universiteit wilde ik de wereld rondreizen. Ik voelde me aangetrokken tot de glamour van vliegreizen en hield van het idee om een ​​mooi uniform te dragen, in luxe 5 * resorts te verblijven en ook om met veel andere Gaymannen te werken.

 

Hoe was de training?

 

Leuk, intens en hard werken. Je krijgt training en kwalificaties in alles, van het afleveren van baby's tot het handboeien om passagiers.

 

Dus waren alle mannelijke cabinepersoneel Gay?

 

Ik zou zeggen 70% Gay en 30% hetero. Op het grootste vliegtuig moesten minstens 20 cabinepersoneel zitten en ze zouden allemaal uit vele landen komen, wat het erg kosmopolitisch maakte. Op elke vlucht zou je met een andere groep bemanningsleden werken, dus je zou altijd totaal nieuwe mensen ontmoeten en ermee werken. Vreemd genoeg leek de vraag of de mannelijke bemanning Gay was af te hangen van het land waar ze vandaan kwamen - die uit westerse landen waren bijna altijd Gay.

Ik vond het geweldig om de andere (normaal erg goed uitziende) Gay's te ontmoeten en hun verhalen te horen - velen van hen kwamen uit landen waar ze niet werden geaccepteerd als wie ze zijn en zagen deze baan als een geweldige manier om te ontsnappen. Velen van hen zouden er niet eens aan denken om het hun eigen familie te vertellen uit angst voor verlating. Toen ik hun verhalen hoorde, was ik dankbaar dat ik uit een zeer LGBT-vriendelijk land kwam en het diende als een constante herinnering aan hoeveel geluk ik heb.

 

Naar wat voor soort bestemmingen vloog je?

 

Ik heb meer dan 100 landen bezocht. Maandag kon ik winkelen in Parijs, woensdag op safari in Afrika en zaterdag een avondje stappen in New York.

 

Het klinkt alsof je naar een aantal bestemmingen bent gereisd die niet erg LGBT-vriendelijk waren.

 

Dankzij VPN's die je helpen bij het navigeren door webbeperkingen en firewalls, zouden de gay dating-apps vol zitten met jongens in elk land dat ik bezocht. Het aantal profielen met gezichtsfoto's was ongetwijfeld evenredig met de acceptatie van LGBT-mensen in dat specifieke land, waarbij in sommige landen geen enkele gezichtsfoto te zien was.

Gay cabinepersoneel

 

Je hebt veel tijd in Dubai doorgebracht. Heb je het ooit 'eerlijk moeten spelen'?

 

Je moet het gewoon beoordelen op de vibes die je van elke plek krijgt. Het is echter altijd verstandig om bij immigratie en beveiliging op luchthavens het een beetje af te zwakken. Op bijna alle plaatsen als je op tournee bent of een chauffeur huurt, willen ze dat je je welkom voelt en een geweldige tijd hebt, dus ik ben nooit problemen tegengekomen. Bij de meeste van deze reizen moest ik tenslotte mijn eigen zuurverdiende geld forceren om ervoor te betalen!

 

Ben je lid van de mile high club?

 

Nog niet. Onbekend bij velen buiten de gemeenschap van cabinepersoneel is de geheime deur tussen twee aangrenzende toiletten die u kunt openen, waardoor er één grote kamer ontstaat.

Op echt lange vluchten zouden we de kans krijgen om uit te schakelen. Vliegtuigen zouden comfortabele stapelbedden hebben die verborgen zijn voor passagiers in het vrachtruim of op het dak van het vliegtuig, waar je een gordijn over zou trekken en volledige privacy zou hebben.

Hoewel het een verwerpelijke overtreding was om te verbroederen met medebemanningsleden aan boord, is het zeker gebeurd. In feite waren er zelfs twee noodzuurstofmaskers over elk bed geïnstalleerd voor het geval je per ongeluk twee in een stapelbed zou belanden.

 

Met wie woonde u toen u in het Midden-Oosten was?

 

Toen ik voor het eerst aankwam, woonde ik met twee heteromannen die uit Oekraïne en Egypte kwamen. Het is geen verrassing dat ik me niet op mijn gemak voelde om het onderwerp Gay zijn met hen aan te snijden, maar ik ben er vrij zeker van dat ze het wisten. Ik kwam enkele opvallende culturele verschillen tegen die niets met Gay-zijn te maken hadden. Van mijn voormalige Egyptische huisgenoot mocht ik niet met zijn vriendin praten omdat ik een andere man was.

Na een paar maanden ben ik bij twee meisjes gaan wonen. Omdat we van het andere geslacht waren en niet getrouwd waren, was dit technisch gezien illegaal, maar zolang we geen problemen tegenkwamen (geen klachten over geluidsoverlast enz.) Was het normaal dat iedereen een oogje dichtknijpt.

 

Vertel ons over Gay zijn en leven in het Midden-Oosten. Hoe is het om Gay-cabinepersoneel te zijn in het Midden-Oosten?

 

Ik heb op Ibiza en Londen gewoond en heb veel landen in het Midden-Oosten bezocht. Dubai springt eruit als een voorbeeld van een stad met een relatief gevestigde Gayscene. Het was underground en er werd nooit geadverteerd, dus je moest de juiste mensen kennen, maar dit creëerde een prettig gemeenschapsgevoel - denk aan de hele dag Gay-jachtpartijen en de hele nacht bij het zwembad op de Palm. In de Arabische cultuur hebben mannen en vrouwen de neiging om niet zo veel te mixen, dus dit betekende dat je vaak nachtclubs voor alle mannen zou vinden die dienden als een vermomming voor degenen onder ons die andere jongens wilden ontmoeten.

Op afspraakjes, zolang je goed gekleed was en in een mooie auto aankwam, sloeg niemand een ooglid op. Er waren veel feestjes voor alleen Gay's in de accommodatie van de luchtvaartmaatschappij. Elk gebouw had een strikte beveiliging, dus je moest altijd een bedrijfs-ID meenemen tijdens een avondje stappen voor het geval je in de accommodatie van een ander cabinepersoneel terecht zou komen.

Gaypaar in Dubai

 

Zijn er Gayclubs en feesten in Dubai?

 

Absoluut. De politie legde veel van de georganiseerde evenementen stil, maar ik denk dat dit meer te wijten was aan het lawaai en de baldadigheid van de drukte dan aan het feit dat het duidelijk een Gayclub was, aangezien alcohol illegaal is in Dubai. Dat gezegd hebbende, elke openbare vertoning van intimiteit tussen twee mensen, ongeacht of ze Gay of hetero waren, was een groot nee-nee. Dit betekende dat alles achter gesloten deuren gebeurde. Op Halloween kwamen sommige mensen zelfs weg met slepen!

En als je in een Gayclub in Dubai was, zouden Gay-taxichauffeurs in Dubai vaak buiten wachten om je op te halen - in beide opzichten!

Je zou soms echt verrast worden door het aantal mensen dat openlijk spraken over Gay zijn. Ik herinner me een keer reizen van het Midden-Oosten naar gay pride in Madrid. Bij vertrek knipoogde een plaatselijke immigrant naar me en zei dat ik 'van het feest moest genieten!'. Het was echt onverwacht!

 

Hoe zit het met de politie van Dubai die zich op Gay's richt?

 

In tal van steden in het Midden-Oosten waren er gekke geruchten dat de 'undercoverpolitie' Gaymannen ophaalde en hen via Gay-datingapps naar elkaar lokte. Ondanks alle futuristische wolkenkrabbers loopt Dubai ver achter op bijvoorbeeld Europa als het gaat om mensenrechten en arbeidswetten. Met dit in gedachten had ik nooit aan de verkeerde kant van de wet willen staan ​​en was ik zeker niet in een compromitterende positie te komen.

Let wel, veel van de mannelijke, heteroseksuele arbeiders hielden elkaars hand vast als ze over straat liepen. Voor hen was het een volkomen normaal teken van gezelschap, maar aanvankelijk vond ik dit als westerling volkomen bizar. Als Brits cabinepersoneel werd er meteen van uitgegaan dat ik Gay zou zijn en dus zolang openlijke vertoningen achter gesloten deuren waren, kon het niemand echt iets schelen.

 

Hoe zit het met hook ups?

 

Als je naar Londen vloog, waren er vaak hotels die bijna uitsluitend gevuld waren met cabinepersoneel, omdat het zo'n knooppunt is. Stel je dus een honderdtal bemanningsleden voor in één hotel en je kunt je eigen conclusies trekken.

 

Wat was je favoriete bestemming en waarom?

 

Ik hou van de meest afgelegen, willekeurige bestemmingen waar de meeste mensen niet zijn geweest. Ik heb de meeste plaatsen in Afrika bezocht en heb zelfs overnacht in Khartoum, Soedan. Voor de hand liggende favorieten zijn Miami, Toronto en de Seychellen die allemaal de absolute wow-factor hebben.

 

Nog tips voor het omgaan met jetlag?

 

Veel groenten eten, sporten en frisse lucht.

 

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd?

 

Stereotypen zijn vaak waar, maar u mag nooit iemand beoordelen op basis hiervan of op de acties of overtuigingen van de regering van hun land. Alleen omdat ze uit een land komen waar LGBT-mensen worden vervolgd, wil dat nog niet zeggen dat je geen vrienden kunt worden en niet kunt genieten van wat hun land te bieden heeft.

Lees verder: Gay zijn in Dubai en Abu Dhabi, Gayreizen in Dubai.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Dubai

Bekijk een selectie van tours in Dubai van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Dubai voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel