Berlijn

Gay Cruising in Berlijn

Voel je je avontuurlijk? Hier is onze gids voor de Gaycruise clubscene in Berlijn.

Als je harder wilt spelen, dan is Berlijn de stad voor jou. Het is een hedonistische stad met een legendarisch nachtleven. Londen mag dan meer Gay-inwoners hebben en New York misschien meer trendy clubs, maar Berlijn is de vreemdste queer-stad. U zult het beste en meest buitensporige vinden gay cruising clubs in Berlijn - geen enkele andere stad kan het evenaren.

Berlijn bevorderde de eerste zichtbare Gayscene en Gayrechtenbeweging in de Weimar-periode (tussen de oorlogen). Er waren meer dan honderd Gaybars in Weimar Berlijn en een snelgroeiende Gaymedia. Dat alles ging onvermijdelijk uit het raam toen je-weet-wel-wie aan de macht kwam. Na de oorlog was het bijna alsof Berlijn een voorsprong had gekregen. Toen de Gayscene weer van de grond kwam, deed het dat op een grote manier.

Hier is onze gids voor de beste gay cruiseclubs, gay sauna's en Gaybars in Berlijn. Denk eraan om op veilig te spelen. Oh, en vergeet je harnas niet.

De meeste locaties die we hier hebben vermeld, zijn alleen voor mannen.

Berlijn

 

KitKatClub

 

Welkom bij de KitKatClub, Mein Herr. Alle clubs zouden een zwembad moeten hebben met een sexschommel ernaast. Dat is slechts een van de vele wonderen van de KitKatClub, een ijle tempel van overmaat. Het is geen Gayclub, maar het biedt onderdak aan elk type entertainment voor volwassenen dat je maar kunt bedenken.

De KitKatClub organiseert wel enkele gay-avonden, voornamelijk de Revolver partij. Kijk op hun website voordat je vertrekt. De KitKatClub organiseert verschillende thema-avonden. Als er een kledingvoorschrift is, moet je je eraan houden. Dus als het een leeravond is, moet je in leer verschijnen. Zelfs op een avond zonder thema moet je een of andere inspanning leveren. Je komt niet in een spijkerbroek en een t-shirt. Gebruik je fantasie, schat.

Bij de KitKatClub vind je enkele van de best geklede fetisjmensen. U kunt ook een onverklaarbare man van middelbare leeftijd een luier zien dragen. Alles gaat. De KitKatClub is misschien niet voor angsthazen, maar het is eigenlijk vrij tam in vergelijking met sommige van andere Berlijnse verdorvenheden.

 

De Berghain

 

De meest iconische club van Berlijn is een bestemmingslocatie. Het begon als een fetisjclub voor alleen mannen en evolueerde naar een gemengde maar nog steeds erg vreemde club. Je ziet enkele bezienswaardigheden op de Berghain. Het heeft een van de beste geluidssystemen in Europa en er werken enkele dj's van wereldklasse. Je kunt de hele nacht dansen op de Berghain en de cruise-kant van de dingen vermijden. Dat gezegd hebbende, mocht de stemming u naar hartelust laten cruisen. Dat kan in de donkere kamer zijn of op het toilet - hoe ouderwets!

De Gayscene in Berlijn is sekspositief. Dat betekent niet dat ongepast gedrag is toegestaan. Niemand heeft het recht om u in een cruiseclub meer lastig te vallen dan in een coffeeshop. Nee betekent nee. Maar als het antwoord dat u zoekt ja is, kunnen en gaan veel deuren open. Kijk hoe de stemming je voelt en doe niets waar je je niet prettig bij voelt.

Zoals we allemaal weten, heeft de Berghain een strikt deurbeleid. Vraagt ​​u zich af hoe u in de Berghain komt? We hebben een handige gids voor je geschreven. Lees verder: Berghain: Hoe kom je in de legendarische nachtclub van Berlijn.

 

Laboratorium

 

Je vindt Lab-oratorium direct naast de Berghain. Dit is de gay cruiseclub die een einde maakt aan alle gay cruiseclubs. Het stelt de rest echt te schande. Dit is verreweg de grootste en slechtste club ter wereld voor Gaycruises. Als je er echt een avond van wilt maken, kun je de Berghain gemakkelijk combineren met Lab-oratory, wat zorgt voor de meest waanzinnige gay avond uit die je je maar kunt voorstellen.

Kijk op de website van het Laboratorium om te zien wat het thema van de avond is. Sommige thema's zijn op zijn zachtst gezegd erg niche. Sommige lees je en kies je ervoor om niet te geloven. Er zijn avonden zonder thema. De meeste kleding moet je bij de deur achterlaten. Neem een ​​harnas en een dunne broek mee om te dragen - of iets dergelijks. Je zult om voor de hand liggende redenen ook je telefoon bij de deur moeten laten!

Drink een drankje aan de bar en maak een praatje met een aantal lokale bewoners. Als je klaar bent om te verkennen, doe dat dan met een open geest en heb een heel goede tijd.

 

Der Boiler

 

Dit is de belangrijkste Gaysauna in Berlijn. Het is doordeweeks geopend van 12:00 - 06:00 uur en in het weekend 24 uur per dag geopend. Verspreid over drie verdiepingen, is het een geweldige plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar wat actie. Je zult een divers scala aan mensen binnen vinden. Dit is Berlijn, dus het kan hectisch worden in de sauna - het is een grote stad met veel ruimdenkende mensen. Tijdens Pride of andere grote Gay-evenementen kan het stampvol zijn. Het kan zijn dat u bij die gelegenheden in de rij moet staan.

 

Prinzknecht

 

Een meer relaxte Gaycruiseclub - in ieder geval vergeleken met Lab en Berghain. Prinzknecht trekt een gemêleerd en vaak ouder publiek en het kan meer body positive zijn. Prinzknecht neemt ook de vorm aan van een Gaybar. Op het terras kun je wat drinken. 'S Nachts wordt het veel meer cruisey. Ga de donkere kamer in en kijk wat je vindt.

 

TOM'S Bar

 

Een gevestigde Berlijnse cruiseclub. TOM'S Bar is elke dag van de week geopend van 22:00 - 06:00 uur. Dit is een bar om veel later op de avond te proberen. Het is waar jongens komen spelen nadat de andere Gaybars gesloten zijn.

Zoals bij veel Gaycruiseclubs in Berlijn, kunnen de uitsmijters onbeleefd zijn. Oh, je dacht dat Parijse obers onbeleefd waren. Het maakt niet uit dat u te lang moet wachten tot uw steak tartaar arriveert. Stel je voor dat je door de uitsmijter wordt weggestuurd van een louche bar en absoluut geen reden krijgt. Het is een kenmerk van de Gayclub en cruisescene van Berlijn. Je zult deze houding niet vinden in de Gaybars en niet-cruisey clubs. Maar als de sfeer cruisy is, kan er een houding bij betrokken zijn. Het enige wat we kunnen zeggen is een open geest te hebben. Het is altijd een avontuur om de Gaycruise clubscene van Berlijn te verkennen. Geen enkele andere stad kan vergelijken als het om hedonisme gaat.

Wat te verwachten bij een Berlijnse Gay Cruise Club

Als het je eerste keer is dat je op gay-cruise gaat in Berlijn, dan vind je hier een voorproefje van de ervaring van het verkennen van de gay-cruiseplekken van de stad:

Diverse locaties. De gay-cruiseclubs in Berlijn zijn er in verschillende maten en stijlen, zoals te zien is in onze favorieten hierboven. Elke club heeft vaak zijn eigen thema of niche, van intieme en gezellige ruimtes tot grotere, meer uitgebreide locaties. 

Thema's en speciale avonden. Veel cruiseclubs in Berlijn organiseren thema-avonden of speciale evenementen. Of het nu gaat om leer en fetisj, techno en elektronische muziek, of specifieke culturele thema's, er is voor iedereen een club.

Muziek en entertainment. Afgezien van voorzieningen zoals donkere kamers en speelruimtes, presenteren veel Berlijnse Gaycruiseclubs vaak een eclectische mix van muziek, van elektronische beats tot pophits, waardoor een meeslepende ervaring voor je ontstaat.

Wanneer je de gay-cruiseclubscene van Berlijn verkent, kun je een rijk scala aan ervaringen verwachten die vrijheid, expressie en de diversiteit vieren die de LGBTQ+-gemeenschap van de stad definieert.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Berlijn

Bekijk een selectie van tours in Berlijn van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Berlijn voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel