Op een rare dag kun je eeuwig skiën

Op een rare dag kun je eeuwig skiën

De winter is misschien geen hoogseizoen voor Europa; maar van januari tot maart komen Gay-wintersportfans naar Europa om te skiën, feesten en nieuwe vrienden te maken bij een van deze gevestigde gay-ski-evenementen.

Arosa Gay Skiweek - Zwitserland

Arosa Gay Ski Week 1De Arosa Gay Ski Week, gelanceerd in 2005, is geen nieuwkomer op het LGBT-winterevenement. De Gayvriendelijke badplaats Arosa in de Zwitserse Alpen organiseert dit populaire evenement elk jaar in januari.

Het resort heeft een indrukwekkende achtergrond, gelegen in het berglandschap van Graubünden. De basishoogte van Arosa is 5,900 meter, met een hoogteverschil van minder dan 2,800 meter - ideaal voor cruiseskiën.

De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Arosa. De organisatoren brengen internationale acts van wereldklasse en favoriete Gay-dj's zoals Micky Friedman (Berlijn), Juiceppe (Zürich), Steven Redant (Barcelona), enz.

Er is een brede selectie Gayvriendelijke hotels en appartementen beschikbaar, maar reserveer ruim van tevoren.

[klik hier voor hotels in Arosa, Zwitserland]

Gay Sneeuwhappening - Oostenrijk

Gay Sneeuwhappening 1Dit is misschien wel het langstlopende gay ski-evenement in Europa. Gay Snowhappening vindt jaarlijks in maart plaats in Sölden en biedt een leuk programma vol activiteiten en avonturen - skiën, snowboarden, gezellige hutavonden en dansfeesten.

Bekende circuitfeesten zoals Salvation (Berlijn), Voor altijd Tel Aviv (Tel Aviv), Zondaars (München), SEXY CGN (Keulen), Circus (Wenen) en OMG (Praag) hebben allemaal deelgenomen aan het evenement, met een all-star dj-line-up, dansers en artiesten.

Er zijn veel voordelige hotels en resorts in Sölden, hoewel ze in het hoogseizoen snel uitverkocht zijn.

[klik hier voor hotels in Sölden, Oostenrijk]

Europese sneeuwtrots - Frankrijk

Met meer dan 600 deelnemers van alEuropese Sneeuw Pride 1l over Europa, Noord-Amerika en daarbuiten is de European Snow Pride een van de grootste gay wintersport- en muziekfestivals in Europa.

Het evenement duurt een week en vindt plaats in maart in het sneeuwzekere skiresort Tignes, Espace Killy (Tignes+Val d'Isère) in de Franse Alpen. De organisatoren zijn een unieke samenwerking met het resort aangegaan die zich inzet voor belangrijke kwesties met betrekking tot de LGBT-gemeenschap, het Gayhuwelijk ondersteunt en Gayfobe discriminatie bestrijdt.

Espace Killy beslaat meer dan 300 kilometer aan pistes, verspreid over 10,000 hectare en wordt beschouwd als een van de mooiste skigebieden ter wereld.

[klik hier voor hotels in Tignes, Frankrijk]

Europese Gayskiweek - Frankrijk

European Gay Ski Week 1Net als het Snow Pride-evenement wordt de jaarlijkse European Gay Ski Week (EGSW) gehouden Frankrijk rond maart. Het biedt vele activiteiten, waaronder mountainbiken in de sneeuw, nachtrodelen, parachutespringen, paragliden, hondensleeën, enz. 'S Avonds kunnen gasten genieten van dansfeesten met dj's, cabaretshows en optredens.

EGSW wordt al enkele jaren gehost door het resort Alpe D'Huez, maar in 2015 neemt het resort Avioraz het over. Dit prachtige resort heeft besneeuwde voetgangersstraten, paardenslee-taxi's en accommodaties met directe toegang tot de pistes. Avioraz beschikt ook over een uniek waterpark met een groot zwembad met klimwanden en een warme openluchtspa.

[klik hier voor hotels in Avioraz, Frankrijk]

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Wenen

Bekijk een selectie van tours in Wenen van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Wenen voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel