Luke Millington Drake en Darren Burn

Luke Millington-Drake over het vinden van komische sterrendom, Keira Knightley en Nigella Lawson

Luke Millington-Drake heeft een behoorlijk indrukwekkende aanhang opgebouwd op Instagram en Tiktok.

Luke Millington-Drake heeft een behoorlijk indrukwekkende aanhang opgebouwd Instagram en TikTok. Als je zijn Keira Knightley-imitaties nog niet hebt ontdekt, mis je zeker iets. Ze zijn zo duidelijk dat ze van de ene op de andere dag viraal gingen. Op liefdevolle wijze weet hij haar essentie te vatten, hoe absurd de sketch ook is. Ook Nigella Lawson, Hugh Grant en Luke's eigen ouders behoren tot zijn repertoire.

Luke is opgegroeid in het Verenigd Koninkrijk, maar hij heeft er gewoond Los Angeles bijna zes jaar. In zijn eerste grote interview spreekt Luke met onze hoofdredacteur, Darren Burn, om zijn snelle opkomst tot bekendheid op sociale media, komedie en diverse andere onderwerpen te bespreken.

Luke plaatste zijn eerste video op sociale media in oktober 2020 na een duwtje in de rug van een familielid. "Mijn broer zei me dat ik TikTok moest doen. Ik dacht dat ik niet cool genoeg was voor TikTok, maar ik begon het te blitsen. Een van de video's ging over de Amerikaanse versus Britse culturele verschillen en toen probeerde ik indrukken zoals Keira. Veel het was vallen en opstaan. Maar ik ben geschokt door de snelheid waarmee het ging!"

"Ik doe ook impressies van mijn broer, ook al klinken ze niet zoals hij: het is gewoon wat ik in mijn hoofd hoor."

Zowel zijn TikTok- als Instagram-volgers stegen in een zeer korte tijd naar honderdduizenden volgers toen zijn berichten viraal gingen.

 

Bekijk het volledige interview

 

 

 

 

 

Keira Knightley

 

De meest bekende indruk die hij maakt is Keira Knightley. "We zijn zo gewend om Keira te zien in periodedrama's of high-concept dramatische rollen. We zijn niet gewend om haar in Pizza Hut te zien. Hoe zou ze daar bestellen?" Natuurlijk worstelt Keira om de fijne kneepjes van het bestellen van een Pizza Hut of bij KFC te begrijpen. Komt een gezinsemmer in een echte emmer? Hij speelt het scenario uit tot een hilarisch effect. Hij vond het dragen van een wit gebreide coltrui het ideale kostuum voor Keira.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk dit bericht op Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Luke Millington-Drake (@lukemillingtondrake)

 

 

 

 

 

 

 

Van Londen tot LA

 

Luke's Anglo-Amerikaanse opvoeding hielp om zijn komedie vorm te geven. Zijn Britse vader ontmoette zijn Amerikaanse moeder terwijl hij in de VS werkte. Luke groeide op met de culturele botsing van een deftige Engelse vader en een moeder uit het Midwesten. Het observeren van de dynamiek tussen hen heeft hem veel komische inspiratie opgeleverd.

Luke verhuisde vanuit Londen naar Iowa om te studeren. Hij sloot zich zelfs aan bij een broederschap - "het was een volledig Amerikaanse ervaring." Wederom kreeg hij de gelegenheid om te observeren. "Ik zag hoe Amerikanen zich gedroegen, hun lichaamstaal, hoe ze met elkaar spraken. Ik besefte het niet, maar ik nam het allemaal op." Dit zou allemaal van pas komen wanneer hij zijn comedycarrière online lanceerde.

 

Luister als een podcast

 

Luister naar Apple Podcasts Luister op Google Podcasts Luister op Spotify

 

De kunst van komedie

 

Zijn komische clips hebben een echte directheid - vandaar dat ze werken op sociale media. "Met mensen die eindeloos scrollen, moet je iets goeds aanbieden om hun aandacht een minuut vast te houden. Het moet ook heel snel landen - je hebt niet veel tijd om de scène op te zetten." Zou hij deze schetsen kunnen uitbreiden naar een langer formaat?

"Mijn opleiding is in sketchcomedy. Ik ben gewend om vier tot vijf pagina's te schrijven voor een sketch en te werken voor die lach aan het einde. Ik werk aan projecten om mezelf naar volledige karaktershows te krijgen." Vooral in het theater, waar hij na de lockdown graag terugkomt. Zijn personages zullen waarschijnlijk een andere dimensie krijgen met een live publiek om mee te spelen.

Tijdens zijn opleiding bracht Luke veel tijd door bij The Groundlings - de improvisatie- en sketchcomedygroep uit Los Angeles. Voormalig aluin omvat Bruidsmeisjes schrijvers Kristen Wiig en Annie Mumolo, evenals hun collega-castleden Melissa McCarthy en Maya Rudolph.

Voor Luke is het belangrijk dat zijn imitaties niet afglijden naar wreedheid. Je kunt zien dat hij Keira respecteert - en trouwens zijn moeder! "Ik heb enorm veel respect voor Keira Knightley. Haar films kijken was een vorm van escapisme toen ik een kind was. Ik dacht gewoon dat er iets aan haar was dat zo magnetisch was... Daarom speel ik meer tegen de dwaasheden in "Schone humor, zou je kunnen zeggen. Als je achter iemand aan gaat om hem te bespotten, is dat een erg lage lat. Als je de lach kunt verdienen door slimmer te zijn en de lage lat niet te gebruiken, dan verdien je die lach echt."

 

Britse versus Amerikaanse komedie

 

Hij noemde Ab Fab als een van zijn grootste komische inspiratiebronnen - een zeer Britse show maar wereldwijd populair. Britse humor werkt goed in Amerika, niet in de laatste plaats in die van Luke. Wat is zijn mening over de unieke aard van de Britse comedy? "We zijn een land van bizarre karakters en we leven allemaal samen in deze kleine ruimte. Er is meer ruimte om te experimenteren en de grenzen te verleggen met de karakters. Amerikanen zijn gewend om chique Engelse mensen te zien in periodedrama's. Zien dat chique mensen openlijk zijn dom kan werken voor Amerikanen - je presenteert ze een andere versie van hoe chique mensen zich kunnen gedragen."

 

Hebben Keira of Nigella de schetsen van Luke gezien?

 

Natuurlijk is Nigella Lawson een personage waartoe hij zich aangetrokken voelt, niet in de laatste plaats haar uitspraak van "microwave"! Ze is ook een van de hoofdpersonages van Luke Millington-Drake geworden. Hij maakt een schets waarin hij zich voorstelt dat ze andere dingen zegt - 'mee-cro-wa-vay' inderdaad!

Dus de grote vraag: heeft Keira zijn indrukken gezien? "Ik kan niet bevestigen of ontkennen of ze het gezien heeft. Ik heb geruchten gehoord die misschien, heel misschien. Maar ik kan de broodkruimels niet volgen om de bevestiging te krijgen. Ik denk dat ik het zou verliezen als ze dat deed. Ik hoop dat als ze het heeft gezien, lacht ze."

Maar een van zijn idolen die zijn werk heeft gezien, is megaster Jennifer Coolidge, bekend van haar rol als Stifler's moeder in American Pie en ook haar rollen in Legally Blonde en gastrollen in Friends. "Ik gooide mijn telefoon door de kamer. Ik kon het niet helemaal geloven. Ze is een absoluut icoon in mijn ogen. Het feit dat ze dat zag, het leuk vond en het deelde en erop reageerde, ik was absoluut opgewonden. [Met Jennifer ] je gelooft de persoon naar wie je kijkt echt en dus verdient ze al haar lach."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk dit bericht op Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Luke Millington-Drake (@lukemillingtondrake)

 

 

 

 

 

 

 

Diversiteit, reizen en voorstellen in Yosemite National Park

 

We vroegen Luke naar zijn mening over diversiteit en LHBTQ+ in comedy: "Het voelt alsof we aan het begin staan ​​om meer mainstream te worden. Shows als Drag Race laten ons in een ander licht zien. Het is belangrijk om onze verhalen te vertellen. Ik zou graag willen dat mensen zich tot mij aangetrokken voelen vanwege mijn ideeën, niet vanwege mijn seksualiteit. Maar ik begrijp ook dat ze op dit moment hand in hand gaan en ik denk dat we ons een weg banen door dat deel dat nu misschien een beetje modderig aanvoelt , maar ik denk dat we er komen. Het is een opwindende tijd om te doen wat ik doe."

Natuurlijk spraken we over reizen en vroegen we waar Luke's favoriete plekken zijn? "Mijn favoriete plek ter wereld is Yosemite National Park. Mijn nu verloofde heeft me daarheen gebracht. Het is onze favoriete plek om naartoe te gaan. Ik heb hem vorig jaar in het park ten huwelijk gevraagd en het was geweldig omdat er niemand was vanwege COVID!"

En hoe zit het met zijn bucketlist? "Ik ben nog nooit in Italië geweest, wat vreselijk! Ik wil ook heel graag naar Nieuw-Zeeland."

Dus wat nu? "Ik werk aan een scenario, ideeën voor tv-series, ontwikkel mijn personages en vind plaatsen voor ze. En gewoon om te werken. Ik wil een werkende acteur zijn. Ik wil gewoon doorgaan en zien waartoe ik in staat ben. COVID heeft ons geleerd dat je geen idee hebt wat er gaat gebeuren."

Volg Luke op Instagram en TikTok.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Los Angeles

Bekijk een selectie van tours in Los Angeles van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Los Angeles voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel