Golden Gate Park

Dingen om te doen in San Francisco

Ontdek het huis van Silicon Valley en de Castro

San Francisco is een van de meest opwindende steden in Amerika. De economie heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen, aangedreven door de enorme rijkdom van Silicon Valley. De grote technologiebedrijven hebben hier hun hoofdkantoor, op een paar uitzonderingen na. Enkele van de meest ambitieuze en goedbetaalde mensen op aarde zijn naar San Francisco gekomen. In San Francisco zijn, kan voelen alsof je in het centrum van de wereld bent.

Het zit ook vol met culturele attracties en vele geweldige restaurants. Het Castro-district is zeker de beroemdste Gaybuurt van Amerika. San Francisco is een stad die je minstens één keer in je leven moet meemaken.

San Fran

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een hangbrug die de zeestraat tussen de Stille Oceaan en San Francisco met elkaar verbindt. Het opende in 1937 en bleef de volgende drie decennia de langste hangbrug ter wereld. Het was een technisch hoogstandje in een tijd waarin de Amerikaanse economie haar Europese tegenhangers vooruitschoot. De Nieuwe Wereld stond op het punt de Oude Wereld te verduisteren.

U kunt een auto huren en er overheen rijden. Omdat het besturen van een auto in San Francisco duur kan zijn, kun je overwegen om een ​​bus te nemen over de Golden Gate Bridge. Het komt voor in zoveel Amerikaanse films, om nog maar te zwijgen van liedjes. De Golden Gate Bridge is een van de iconische bezienswaardigheden van Californië. Het wordt beschouwd als een van de meest esthetische bruggen ter wereld.

Golden Gate Park

Golden Gate Park

Het Golden Gate Park is gratis toegankelijk, waardoor het een aantrekkelijk vooruitzicht is in een stad waar geld niet zo ver gaat. Het staat vol met interessante attracties om te verkennen. Je kunt hier een lange tijd doorbrengen - het is meer dan 1,000 hectare. Maak een wandeling door de Japanse Theetuin, de Botanische Tuin en maak een wandeling - mocht u daar zin in hebben - naar Strawberry Hills. Het is een zeer schilderachtig park met voldoende fotomomenten. Je zult ook genoeg plekken vinden om koffie te halen.

Er zijn musea in het park die een bezoek waard zijn, vooral voor geschiedenisliefhebbers. Het de Young Museum heeft duizenden kunstwerken, van pre-Colombiaanse tot Indonesische schatten. De belangrijkste attractie van Golden Gate Park is de California Academy of Sciences.

California Academy of Sciences

Het meest bezochte museum in San Francisco, dit is een van de belangrijkste wetenschapsmusea in Amerika. Het zijn eigenlijk vier musea die verschillende aspecten van de wetenschappen behandelen. Er is het Steinhart Aquarium, het Morrison Planetarium, Osher Rainforest en het Kimball Natural History Museum. Afhankelijk van uw interessegebieden, kunt u zich concentreren op een bepaald deel van het museum. Er zijn rondleidingen waar u aan mee kunt doen. Je vindt meer dan 900 soorten in het aquarium, waaronder exotische wezens zoals zaklampvissen.

Ontdek de Gayscene van San Francisco

San Francisco heeft een van 's werelds beste Gayscènes. In de jaren zeventig was het Castro-district het kloppende hart van Gay-Amerika. Geen enkele andere stad had zo'n grote en dynamische Gayscene gehad sinds Weimar Berlin. Het vertegenwoordigde de opkomst van LGBT + Amerikanen uit de schaduw. De Stonewall-opstand en de eerste Pride-marsen begonnen de Gaybevrijdingsbeweging.

Tegenwoordig zit de wijk Castro nog steeds vol met Gaybars. Het is een geweldige plek om te feesten. San Francisco is tegenwoordig bekender als de thuisbasis van Silicon Valley. De technische giganten geven vorm aan de wereld waarin we leven, en velen van hen doen dat vanuit hun hoofdkantoor in San Francisco. Maar als je de Amerikanen in de jaren zeventig zou vragen waar ze aan denken toen ze aan San Francisco dachten, zouden ze waarschijnlijk hebben gezegd: "Het is een beetje Gay." Lees meer: Een Gay-gids voor de Castro

San Fran

Fisherman's Wharf

Een van de meest charmante wijken om te verkennen in San Francisco is Fisherman's Wharf. Het is een gemeenschap aan het water met veel restaurants om te ontdekken. Velen zijn gericht op zeevruchten. Je vindt hier stevig Amerikaans comfortfood. Maak een wandeling langs Pier 39 - een goede plek voor foto's. Er zijn ook verschillende rariteitenmusea om te verkennen.

Alcatraz eiland

Alcatraz eiland

Een deel van de James Bond-film A View To A Kill is opgenomen rond Fisherman's Wharf. In een erg James Bond-y-geest zou je een reis kunnen maken naar het altijd mysterieuze Alcatraz-eiland. Tussen 1933 en 1963 diende het als een rotsachtige eilandgevangenis voor enkele van de ergste boeven van Amerika. Opgepakt op dit onheilspellende, eenzame eiland betekende dat er echt geen ontsnapping mogelijk was. Je kunt het vandaag bezoeken, de voormalige gevangeniscellen verkennen en je afvragen hoe het zou zijn geweest om op Alcatraz te worden geslagen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in San Francisco

Bekijk een selectie van tours in San Francisco van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in San Francisco voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel