Valencia Spanje

Dingen om te doen in Valencia

Op zoek naar de heilige graal?

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de regio Valencia en de grootste stad in het zuiden van het land. Er zijn genoeg dingen te doen in Valencia en het is de moeite waard om een ​​lang weekend te verkennen. Je vindt een trendy hipsterwijk rond de middeleeuwse wijk, een enorm cultureel complex van musea en de schijnbare Heilige Graal bij de kathedraal van Valencia.

Er is een kleine maar vriendelijke Gayscene om te verkennen. Madrid en Barcelona krijgen alle aandacht, maar de derde stad van Spanje is vol charme en karakter. Nu Barcelona bijna is overgenomen door toeristen, krijgen andere Spaanse steden meer aandacht, waaronder Valencia.

Het is een geweldige bestemming voor fijnproevers. De lokale bevolking ontbijt vaak nog een tweede keer met een glas wijn of bier. Geweldig als je een excuus zoekt om vroeg te beginnen! Zoals meestal het geval is in Spanje, vindt het avondeten pas veel later plaats. Naast het eten heb je veel geschiedenis en cultuur om te ontdekken - als je jezelf weg kunt wurmen van het strand. Valencia werd gesticht door de Romeinen in 137 voor Christus, dus het is de thuisbasis van een aantal zeer oude gebouwen.

Valencia

De stad van kunst en wetenschap

Als je één ding in Valencia ziet, zou het dit moeten zijn. De Stad van Kunsten en Wetenschappen is een modernistisch cultureel complex - het grootste in zijn soort in Europa. Het bestaat uit zes futuristische gebouwen. Het werk aan dit enorme project begon halverwege de jaren 90.

Een van de hoogtepunten van de Stad van Kunsten en Wetenschappen is de Oceanographic. Het is een oceanarium met 45,000 dieren. Het is het grootste en meest indrukwekkende oceanarium van heel Europa. Je ziet haaien, walrussen en zeeleeuwen - samen met 500 andere soorten.

Het is de moeite waard om van tevoren te boeken en uw reis te plannen als de tijd kort is. Er is ontzettend veel te zien en het is erg populair. Er zijn vaak lange wachtrijen om binnen te geraken, maar u kunt uw weg snel naar voren banen als u van tevoren boekt.

Serranos-torens

Serranos-torens

Torres de Serranos is een overgebleven toegangspoort tot de oude stad vanaf de historische muren van de stad en is een historisch monument. De oude muren van Valencia zijn allang verdwenen, maar deze poort blijft. Oorspronkelijk gebouwd in 1392, dienden de Torres de Serranos als een triomfboog en een militaire toren. De toren diende ook als gevangenis en een onderkomen voor kunst tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Valencia

Gaybars in Valencia

Als de op twee na grootste stad van Spanje heeft Valencia een behoorlijke selectie Gaybars. De meeste Gaybars van Valencia zijn te vinden in de wijk El Carme in de oude binnenstad. The Muse is een populaire Gaybar die in het weekend geopend is. Het is een goede plek om voor te drinken voordat je erheen gaat Desedo 54 om de hele nacht te dansen. Desedo 54 trekt een jeugdig publiek.

Er zijn veel Gay-populaire, maar niet Gay-specifieke bars in Valenica. U kunt ook de stad verkennen gay cruise clubs, stel dat je op zoek bent naar kattenkwaad.

Valencia

Kathedraal van Valencia

Oorspronkelijk gesticht in 1238 ter gelegenheid van de Reconquista. Gebouwd in een gotische stijl, hebben latere toevoegingen barokke, neoklassieke en vele andere architectonische invloeden toegevoegd. Het is een heel opvallend gebouw. Dit is het meest historische gebouw in de stad - je kunt het niet missen! Zorg ervoor dat je de renaissancefresco's op het altaar bekijkt.

Valencia

De Heilige graal

Je denkt misschien aan de film Monty Python of de talloze middeleeuwse legendes rond de graal. Het duikt zelfs op in de Da Vinci Code en vele moderne aanpassingen. De graalverhalen behoren tot de meest populaire en meest vertelde verhalen in de hele literatuur. Waar de geschiedenis eindigt en de mythe begint, is een onderwerp van eindeloos debat. Het is waarschijnlijk allemaal een mythe, als we eerlijk zijn! Het Vaticaan heeft echter uitgeroepen dat de Heilige Graal van Valencia de echte is.

Veel andere steden hebben beweerd de graal te bezitten. Aangenomen wordt dat het de beker is waaruit Christus dronk tijdens het Laatste Avondmaal. De kathedraal van Valencia zou de plaats zijn waar je de echte Heilige Graal vindt. Of het nu waar is of niet, ze hebben er de sterkste aanspraak op. De mysterieuze beker bevindt zich sinds de 15e eeuw in Valencia.

Carmen buurt

Dit is het jongere, trendy - hipster, zou je kunnen zeggen - deel van de stad. Het lag buiten de muren van het Moorse Valencia en werd later na de Reconquista samengevoegd tot de stad Christain. Je vindt veel van de beste bars in de stad in Barrio del Carmen. Maak een wandeling door de smalle straatjes en je zult zeker leuke eettentjes vinden. Barrio del Carmen is een van de grootste overgebleven middeleeuwse wijken van alle Europese steden.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Valencia

Bekijk een selectie van tours in Valencia van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Valencia voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel