New York City Pride maart 2024

New York City Pride 2024: parade, data en evenementen

New York City Pride 2024: parade, dates and events

30 juni 2024

Locatie

NYC 26th Street en 5th Ave, New York City, USA

De Pride March 2024 vindt plaats op 30 juni 2024. Dit wordt het grootste Gay Pride-evenement in de VS.

New York is de geboorteplaats van 'Pride'. Vanaf het moment dat de eerste stenen naar de politie werden gegooid buiten de legendarische Stonewall Inn in 1969, loopt de stad voorop in de strijd voor en de viering van Gayrechten. 

De officiële vieringen zijn jaar na jaar gegroeid en 2024 markeert de 54e verjaardag van de mars. Duizenden LHBTQ+'ers van over de hele wereld zullen naar verwachting naar New York City reizen voor de vieringen. Het is zeker geen evenement dat je wilt missen!

Wat gebeurt er tijdens de New York Pride?

Het hoogtepunt van Pride is de Pride March, die miljoenen toeschouwers en deelnemers trekt terwijl deze door de straten van Manhattan slingert. Deze levendige parade toont een kleurrijke reeks praalwagens, artiesten, activisten en gemeenschapsgroepen. Naast de mars transformeert PrideFest Greenwich Village in een straatbeurs met verkopers, eetkraampjes, live-entertainment en tentoonstellingen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer intieme ervaring, biedt het LGBTQ+ filmfestival OutCinema vertoningen van films die vreemde thema's en verhalen onderzoeken. Lees meer: Bekijk onze gids voor De beste Gaybars van New York.

Pride Island

Het Pride Island-muziekfestival, gehouden op Pier 97, is een ander hoogtepunt, met opwindende optredens van top LGBTQ+ en bondgenoten. Eerdere headliners waren onder meer Whitney Houston en Madonna.

Terwijl de Pride Week ten einde loopt, zorgt de Pride Island Closing Party voor een spectaculaire finale, met optredens van gerenommeerde DJ's en entertainers. Dit energieke evenement brengt mensen uit het hele LGBTQ+-spectrum samen om diversiteit en liefde in al zijn vormen te vieren.

Hoe boek ik een hotel voor New York Pride?

Vroeg een hotel boeken wordt sterk aanbevolen. New York zal vol zijn en veel hotels zullen de volledige bezetting bereiken. De prijzen zullen waarschijnlijk stijgen tijdens Pride - alsof New York Hotels duurder zouden kunnen worden (dat kan, lol).

Geschiedenis van de New York Pride

In New York City werd de eerste steen gegooid naar de Stonewall-opstand van juni 1969, een cruciaal moment in de LGBTQ+-geschiedenis dat de aanzet gaf tot een beweging voor gelijkheid en bevrijding. Wat we nu kennen als Pride is direct terug te voeren op dit moment. En nee, de feestgangers van Stonewall rouwden niet om de dood van Judy Garland.

In de nasleep van de opstand kwamen LGBTQ+-activisten en bondgenoten samen om de Christopher Street Liberation Day March te organiseren, ter gelegenheid van de eerste herdenking van LGBTQ+-trots in New York City. Deze historische mars werd gehouden op 28 juni 1970. Door de jaren heen is NYC Pride uitgegroeid tot een van de grootste en meest invloedrijke LGBTQ+-feesten ter wereld, met miljoenen deelnemers en toeschouwers van over de hele wereld. Het is niet overdreven om te zeggen dat New York City de thuisbasis is van Pride.

TG wit logoBezoek Website
tarief New York City Pride 2024: parade, data en evenementen

Geen beoordelingen gevonden

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.