Lavavelden-op-de-nadering-El-Teide-Tenerife

Tenerife Scenic Drive verkennen Deel 1

Tenerife is een eiland waar u gewoon een auto voor hoeft te huren en erop uit trekt om het te verkennen. Hieronder staan ​​de eerste van onze twee favoriete routes

 

El Teide Peak, lavavelden en een spectaculair uitzicht op het eiland

De vulkaan van Tenerife, El Teide, is een van de grootste ter wereld. De top van de kegel is het hoogste punt van Spanje, op meer dan 3,700 meter boven zeeniveau.

Een relatief gemakkelijke rit brengt je hoog boven de wolken naar de El Teide-kabelbaan voor een laatste klim naar de top. Neem vanuit Los Cristianos de snelweg TF-1 naar het noorden en vervolg op de TG-82 richting Chio.

Neem bij Chio de TF-38 richting El Teide (goed aangegeven). De route is een verbazingwekkend mooie rit door bossen en kilometerslange lavavelden op grote hoogte. Zelfs op een bewolkte dag zal een groot deel van de weg vanuit Chio in de zon boven de wolken liggen.

Lavavelden-op-de-nadering-El-Teide-Tenerife

De weg gaat verder richting het kabelbaanstation. De kabelbaan (27€ per persoon retour) zorgt voor een gemakkelijke laatste instemming naar bijna de top van de kegel. De onderstaande foto is genomen op 2 km boven zeeniveau. Aan de rechterkant is de kabelbaan nog net zichtbaar.

Kaartjes voor de kabelbaan vooraf online te boeken.

zicht op El Teide-Tenerife

De temperaturen aan de top van El Teide kunnen 0 ° C of minder bereiken, dus draag een spijkerbroek en jas. Thermische jassen zijn te huur bij het kabelbaanstation voor € 5.

Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, net als de hoogte!

uitzicht-vanaf-de-top-van-El-Teide-Tenerife

Na een bezoek aan de top rijdt u terug de weg af, maar volgt u de borden naar Vilaflor. Op een heldere dag biedt de rit naar beneden spectaculaire uitzichten over het zuiden van Tenerife en kent hij een flink aantal haarspeldbochten. Volg vanuit Vilaflor de borden terug naar Los Cristianos.

Reistijd - Ongeveer 3-5 uur, afhankelijk van het aantal fotostops dat je maakt en de tijd op de top van de vulkaan.

Kleding - Jeans en een jas.

Eten en water - Er is een restaurant op de weg naar de kabelbaan waar drankjes en warme snacks worden geserveerd. Het basisstation van de kabelbaan heeft een café en een eenvoudig zelfbedieningsrestaurant.

Klik hier om onze aanbevolen route te zien om Los Gigantes, Masca en de Noordwestkaap te verkennen.

 

Meer over Tenerife

Klik hier om naar onze Gay Tenerife Island Guide-pagina te gaan.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.