Lavavelden-op-de-nadering-El-Teide-Tenerife

Tenerife verkennen · Scenic Drive Deel 1

Tenerife is een eiland dat je gewoon een auto hoeft te huren en eropuit trekt om het te verkennen. Hier is de eerste van onze twee favoriete routes:

El Teide Peak, lavavelden en een spectaculair uitzicht op het eiland

De vulkaan van Tenerife, El Teide, is een van de grootste ter wereld. De top van de kegel is het hoogste punt van Spanje, op meer dan 3,700 meter boven zeeniveau.

Een relatief gemakkelijke rit brengt je hoog boven de wolken naar de El Teide-kabelbaan voor een laatste klim naar de top. Neem vanuit Los Cristianos de snelweg TF-1 naar het noorden en vervolg op de TG-82 richting Chio.

Neem bij Chio de TF-38 richting El Teide (goed aangegeven). De route is een verbazingwekkende, schilderachtige rit door bossen en over mijlen van hooggelegen lavavelden. Zelfs op een bewolkte dag zal een groot deel van de weg vanuit Chio in de zon boven de wolken liggen.

Lavavelden-op-de-nadering-El-Teide-Tenerife

De weg gaat verder richting het kabelbaanstation. De kabelbaan (27 € per persoon heen en terug) zorgt voor een gemakkelijke definitieve instemming met bijna de bovenkant van de kegel. De onderstaande foto is genomen op 2 km boven zeeniveau. De kabelbaan is net zichtbaar aan de rechterkant.

Kaartjes voor de kabelbaan vooraf online te boeken.

zicht op El Teide-Tenerife

De temperaturen aan de top van El Teide kunnen 0 ° C of minder bereiken, dus draag een spijkerbroek en jas. Thermische jassen zijn te huur bij het kabelbaanstation voor € 5.

Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, net als de hoogte!

uitzicht-vanaf-de-top-van-El-Teide-Tenerife

Na een bezoek aan de top, rijdt u terug langs de weg, maar volgt u de borden naar Vilaflor. Op een heldere dag is de rit naar beneden vol spectaculaire uitzichten op het zuiden van Tenerife en heeft een flink aantal haarspeldbochten. Volg vanuit Vilaflor de borden terug naar Los Cristianos.

Reistijd - Ongeveer 3-5 uur, afhankelijk van het aantal fotostops dat je maakt en de tijd op de top van de vulkaan.

Kleding - Jeans en een jas.

Eten en drinken - Er is één restaurant op de weg naar de kabelbaan waar drankjes en warme snacks worden geserveerd. Het basisstation van de kabelbaan heeft een café en een eenvoudig zelfbedieningsrestaurant.

Klik hier om onze aanbevolen route te zien om Los Gigantes, Masca en de Noordwestkaap te verkennen.

 

Meer over Tenerife

Klik hier om naar onze Gay Tenerife Island Guide-pagina te gaan.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel