Weg-naar-Mesca-Tenerife

Tenerife Scenic Drive verkennen Deel 2

Tenerife is een eiland waar u gewoon een auto voor hoeft te huren en erop uit trekt om het te verkennen. Hieronder vindt u de tweede van onze twee favoriete routes

 

Los Gigantes, Masca en de Noordwestkaap

We raden een vroege start aan, want er is enorm veel te zien langs deze verbazingwekkend mooie rit. Neem vanuit Los Cristianos de snelweg (TF-1) in noordelijke richting tot knooppunt 81. Neem de afrit en neem de TF-47 richting Los gigantes.

Los Gigantes is een kleine havenstad met een uitstekend uitkijkpunt voor de enorme kliffen van Gigantes. Nadat je een paar foto's hebt gemaakt, ga je terug de TF-454 op richting Santiago del Teide. Zodra u Santiago del Teide bereikt, zoekt u de TF-436 naar Masca (aan de linkerkant is het gemakkelijk te missen, dus rij langzaam door de stad).

Het volgende deel van je reis zal een van de meest verbazingwekkende ritten zijn die je ooit hebt gemaakt.

Weg-naar-Mesca-Tenerife

Deze goed onderhouden weg met talloze haarspeldbochten, bochten en bochten duizenden meters op en neer. Het landschap is overweldigend, net als het mooie dorp Masca.

De parkeergelegenheid bij Masca is beperkt, dus kom vroeg als je wilt lunchen. Als je in Masca geen plek kunt vinden om te parkeren, rijd dan ongeveer 2 km verder naar een uitkijkpunt op een heuvel met meer parkeergelegenheid en een klein restaurant.

Mesca-Tenerife

Ga vanuit Masca verder naar Buenavista del Nova. De kans is groot dat u dit punt halverwege of laat in de middag zult bereiken. Maar sla het volgende stukje niet over!

Bij Buenavista gaat u linksaf de TF-445 op richting Faro de Teno. Een rit van 15 minuten brengt u langs de randen van de kliffen en door tunnels naar het meest noordwestelijke punt van het eiland. Het uitzicht op de Gigantes is adembenemend.

Gigantes-Tenerife-vanuit-de-noordwestelijke landtong

De rit terug naar Los Cristianos duurt ongeveer anderhalf uur. Ga terug naar Buenavista en volg de TF-42 richting Genoves. Bij Las Cruces slaat u rechtsaf de TG-421 op. Deze kortere route omvat nog een avontuurlijke wegklim met talloze haarspeldbochten, die uiteindelijk uitkomt op de TF-82. Volg vanaf hier de borden naar Los Cristianos.

Klik hier om onze aanbevolen route te zien om de vulkaan El Tiede en zijn lavavelden te verkennen.

 

Meer over Tenerife

Klik hier om naar onze Gay Tenerife Island Guide-pagina te gaan.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel