Gayfilm Firebird, acteur Tom Prior

Tom Prior over gay reizen, mindfulness & Firebird

We spraken met Tom Prior, de ster van de Gayfilm Firebird en een rijzende ster op het podium en op het scherm

Tom Prior is een naam die je moet kennen. Hij is de ster van het nieuwe Gayseksuele liefdesverhaal Firebird en speelt ook de zoon van Eddie Redmayne in The Theory of Everything en naast Taron Egerton in Kingsman: The Secret Service.

Firebird vertelt een onwaarschijnlijk liefdesverhaal. Twee soldaten op een Sovjetbasis in Estland hebben een intense en gevaarlijke affaire. Tom Prior speelt Sergey en hij schreef ook mee aan het script. We spraken met hem over de film, mindfulness, Gayreizen en meer.

De film is gemaakt op locatie in Estland. Tom was zo gecharmeerd van het land dat hij erheen verhuisde. Firebird is een belangrijke bijdrage aan de LHBT+-cinema. Onmogelijke liefdesverhalen zijn misschien moeilijk om door te leven, maar ze zorgen voor geweldig drama op het scherm en Firebird is geworteld in een waar liefdesverhaal.

Firebird Gayfilm

 

Hoe was het om Gay te zijn in Sovjet-Rusland?

 

Gay zijn in Sovjet-Rusland kon je vijf jaar in de goelag doen belanden - wat in feite de dood betekende. Er was op dat moment geen enkele vorm van heksenjacht tegen Gay's. Het was een probleem dat de meeste mensen niet eens wilden erkennen.

Firebird werd zelfs in Rusland getoond. Misschien niet verwonderlijk, er waren protesten buiten de bioscoop en oproepen om de vertoning niet door te laten gaan. Tom's co-ster, Oleg Zagorodni, komt uit Oekraïne en heeft zich uitgesproken voor zijn steun aan zijn thuisland. Ondertussen zal de film op meer festivals te zien zijn. Tom hoopt op theatervoorstellingen, hoewel het digitaal consumeren van inhoud niet te stoppen lijkt te zijn en Prior erkent dat een digitale release misschien de weg vooruit is voor zijn passieproject.

 

Bekijk het volledige Tom Prior-interview

 

 

Mindfulness en meditatie

 

Tom is gepassioneerd door mindfulness en meditatie. "Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar dingen die je niet kunt verklaren. Dat en het feit dat ik behoorlijk ziek was toen ik jonger was, leidde ertoe dat ik vroeg of er meer was. Toen ik op het punt stond Firebird neer te schieten, wist ik dat ik ' Ik zou hele lange dagen hebben. Ik gebruikte meditatie als hulpmiddel om te overleven tijdens de filmopnamen. Het is zo interessant hoe acteren het echte leven weerspiegelt. Ik wilde dat moment vinden - een staat van flow. Hoe je denkt en hoe je je voelt, dicteert je hele waarneming van de werkelijkheid Het woord meditatie betekent eigenlijk 'bewust worden van'. Vijf procent van wie je bent wordt gedicteerd door je bewuste geest. De rest wordt gedicteerd door je onderbewustzijn. Mindful mediation is een manier om toegang te krijgen tot dat grotere, onzichtbare deel van je hersenen.'

Gay-acteur Tom Prior

 

Hoe kom ik in mindfulness?

 

"Begin gewoon. Dat is een van de grootste dingen. Aan iets denken en uitstellen - wachten op het juiste moment! Denken dat ik de juiste app of de juiste omgeving niet heb gevonden. Ik moet elke ochtend tijd vrijmaken voor meditatie. Als je' Ik ben benieuwd naar een app die ik One Giant Mind zou aanraden. Het is heel toegankelijk - ik heb geen banden met ze."

Zelfs tien minuten per dag? "Absoluut. Het laatste onderzoek geeft aan dat als je twee keer per dag ongeveer een kwartier mediteert, je oefent om je staat van zijn te verhogen. Je begint gevoelens van dankbaarheid te voelen, liefde voor het leven... gewoon gelukkig zijn. Je verhoogt je IgA-niveaus - het is beter dan welk schot dan ook."

 

Luister als een podcast

 

Luister naar Apple Podcasts Luister op Google Podcasts Luister op Spotify

 

Omgaan met de druk van sociale media

 

"Nou, de lockdown is een bitch geweest. Sommige mensen zijn misschien in de beste vorm van hun leven uit de lockdown gekomen, maar ik denk dat het voor veel mensen demotiverend is geweest. Dit eindeloze spel over hoe we eruit zien... het is echt moeilijk op dit moment. Als je door Instagram scrolt, kan iedereen eruitzien als een fitnessmodel. We worden gebombardeerd met deze beelden. Terwijl we deze beelden bekijken, breken we onszelf af. De realiteit is dat ik al een hele tijd in een goede vorm verkeer de film en op andere momenten in mijn leven. Als je jezelf via sociale media aan de wereld presenteert, is het alsof je een lijn in het zand trekt en zegt dat ik er zo uitzie. Het kan echter heel lastig zijn om dat vol te houden.'

"Gezondheid wordt echt gecreëerd door geluk. Een laag lichaamsvetpercentage hebben - voor sommigen is het genetisch - veel geluk en goed gedaan voor hen. Je kunt jezelf gek maken door een dieet te volgen. Alles is nu gegamificeerd, zodat mensen zichzelf gek kunnen maken als ze naar hun Apple kijken Let op. Onze telefoons zijn gemaakt om ons te helpen, niet om ons te hinderen."

Tom Prior

 

Zal onze houding ten opzichte van het lichaamsbeeld veranderen?

 

"Als je een foto met meer vlees op Instagram plaatst, krijgt hij meer likes. Als je een bericht plaatst over het zorgen voor je geestelijke gezondheid, reageren sommige mensen misschien. Maar ja, de buikspieren krijgen meer klikken. Ik denk de verandering zal komen wanneer we onze prioriteit maken om voor elkaar te zorgen en elkaar niet te veroordelen. Ik herinner me dat mensen Zac Efron luchtafweergeschut gaven omdat ze er niet uitzagen zoals hij deed in Baywatch. Als je probeert om je hele leven 8% lichaamsvet te behouden je gaat dood. Beroemde mensen staan ​​de hele tijd onder dat toezicht. De liefde die je geeft is de liefde die je ontvangt en het oordeel dat je geeft is het oordeel dat je zult ontvangen. Als je geen relatie hebt en je wilt om te zijn, begin je te gedragen als de persoon die je wilt aantrekken. Wees de verandering - wees niet te Michael Jackson over dingen! "

 

Hoe hij bij RADA kwam

 

"Toen ik naar de toneelschool ging, moest ik £ 16 inzamelen om mijn collegegeld aan RADA te betalen. Ik werd keer op keer geconfronteerd met mensen die vroegen wat ik zou doen als ik het geld niet zou krijgen. Ik zei dat het geen optie is ". Of wat als ik de helft van het geld zou krijgen? Ik had het gevoel dat ik daar niet aan deelnam. Ik schreef mensen, deed evenementen, organiseerde gesponsorde runs en deed masterclasses acteren voor kinderen. En dat deed ik. Gek gedrag zoals schrijven aan de CEO van het bedrijf waar ik destijds voor werkte. Ik had kunnen besluiten dat het niet mogelijk was.'

 

Tom Prior over Gayreizen

 

Natuurlijk hebben we het over reizen gehad! Bhutan is de eerste bestemming die Tom noemt. "Ik was zo ontroerd door de bruto nationale gelukkige index die ze daar hebben. Het is een van de weinige landen die het geluk van zijn burgers meet. Het is nogal een moeilijk land om binnen te komen." Het Land van de Donderdraak stond tot voor kort geen toeristen toe. Pas rond de millenniumwisseling introduceerden ze tv.

"Ik heb ook echt genoten van Namibië - zandduinen die honderden kilometers lang zijn. Midden in een woestijn staan ​​die eindeloos doorgaat. Als je een lekke band hebt, zoals ik, is dat lastig. Maar het is een duizelingwekkend land."

 

Trailer voor Firebird

 

 

Waar staat op de bucketlist van Tom?

 

Hij is op veel plaatsen geweest, maar hij kan er een paar bedenken die hij graag nog eens zou willen bezoeken. IJsland is groot! Hij was op Antarctica toen de COVID-lockdowns begonnen. Hij was daar 32 dagen, dus de wereld die hij verliet was niet degene waarnaar hij terugkeerde. Hij ontmoette pinguïns die waarschijnlijk nog nooit mensen hadden ontmoet. "Ze waren erg vriendelijk."

Robert Mapplethorpe zei: "Ik wil iets zien dat ik nog niet eerder heb gezien." In deze geest en voor zijn toekomstige projecten wil Tom het thema aanboren van bovenmenselijke vaardigheden die we al hebben en buitenzintuiglijke waarneming. Helaas kan hij nog niet al te veel details prijsgeven! Tom Prior heeft duidelijk nog veel meer verhalen te vertellen.

Volg Tom Prior op Instagram.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Grindavik

Bekijk een selectie van tours in Grindavik van onze partners met gratis annulering tot 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Grindavik voor uw reisHaal je gids

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel