gay london stadsgids

Stadsgids Gay Londen

Eerste keer in Londen? Dan is onze gay Londen stadsgidspagina iets voor jou

gay london stadsgids

Londen is de meest dichtbevolkte stad en grootstedelijk gebied in het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 8 miljoen inwoners. Het is ook de meest bezochte stad ter wereld.

Londen is een cultureel diverse stad met meer dan 300 gesproken talen binnen haar grenzen. De stad herbergt verschillende werelderfgoedlocaties, musea, theaters, galerijen, evenementen en enorme sportlocaties, die elk jaar miljoenen bezoekers trekken.

De stad is ook een knooppunt voor Gayreizigers, met zijn Gaywijk Soho, een van de grootste en meest levendige van Europa. Er is een schat aan LHBT+-cultuur en geschiedenis waar bezoekers van kunnen genieten in deze iconische en dynamische stad.

Gayrechten in het VK

De doodstraf voor Gayseksuele handelingen werd in 1861 afgeschaft, maar bleef een strafbaar feit. Pas in 1967 werden Gayseksuele handelingen in de privésfeer tussen instemmende volwassenen ouder dan 21 jaar gedecriminaliseerd. Meer recentelijk werd de meerderjarigheid verlaagd naar 18 jaar en vervolgens, in 2001, naar 16 jaar. In 2007 verboden nieuwe wetten discriminatie bij de levering van goederen en diensten op grond van seksuele geaardheid.

Hotels mogen niet discrimineren op basis van seksuele geaardheid. Volgens de wet moeten hotels en pensions Gayseksuele reizigers op precies dezelfde manier verwelkomen als heteroreizigers. In werkelijkheid verwelkomen hotels in het Verenigd Koninkrijk al jaren Gayseksuele reizigers hartelijk.

Onlangs zijn 'hate speech' en 'hate crimes' op basis van seksuele geaardheid strafbaar gesteld, wat extra bescherming biedt aan de LGBTQ-gemeenschap. Wetgeving om het Gayhuwelijk in Engeland en Wales toe te staan, werd in juli 2013 door het parlement aangenomen en trad in 2014 in werking. Soortgelijke wetgeving werd versneld door het Schotse parlement goedgekeurd en trad in 2014 in werking.

Gay Scene in Londen

Londen heeft een zeer open, levendige en diverse Gayscene met voor ieder wat wils. Er zijn een groot aantal levendige gay barsbuitengewoon nachtclubs, stomende sauna's, goed gesorteerde Gaywinkels en trotse Gayorganisaties. Londen heeft twee grote 'Gaydorpen' in Soho en Vauxhall.

De Gaybuurt Soho ligt in het centrum van de stad, dicht bij het Piccadilly Circus. Veel van de locaties bevinden zich in of dichtbij Rupert Street en Old Compton Street. U vindt er een uitstekende keuze aan Gaybars en restaurants. Lees verder: De beste Gaybars in Soho.

Het Vauxhall-Gaybuurt ligt ten zuiden van de rivier de Theems, nabij Vauxhall Bridge. Het is vooral bekend om nachtclubs.

Er zijn echter veel fantastische gay-locaties in de stad, niet alleen in deze twee gebieden.

De jaarlijkse Pride in Londen is een van de beste in Europa, met meer dan 50,000 mensen die de straat op gaan. De parade van 2016 was een van de grootste evenementen in het centrum van Londen en er was zelfs een fly-past van het Red Arrows-displayteam van de Royal Air Force.

London

Gayhotels in Londen

Afhankelijk van wat je zoekt, heeft Londen een overvloed aan hotels en pensions, geschikt voor elke smaak en elk budget. De meeste hotels in Londen kunnen als Gayvriendelijk worden aangemerkt, wat betekent dat gasten geen ongebruikelijke of oneerlijke behandeling mogen ervaren als gevolg van hun seksuele of genderidentiteit. Het hotelpersoneel is doorgaans gastvrij en respectvol tegenover alle gasten.

Gayseksuele reizigers die in het hart van het Gaycentrum van Londen willen verblijven, zouden een van de vele hotels in en rond Soho moeten overwegen. Het Z hotel is gevestigd in een verbouwing van 12 Georgische herenhuizen en is geen trendy designhotel. Gelegen nabij de populaire Gaybar Village Soho en Yard, biedt het gasten de perfecte uitvalsbasis om Gay-Londen te verkennen.

Londen is ook de thuisbasis van enkele van 's werelds beroemdste vijfsterrenhotels, die gasten de kans bieden de hoofdstad in ultiem comfort en luxe te ervaren. Houd rekening met de W Londen or The Soho Hotel als u met een groter budget reist.

Bezoek de Gay Londen luxe hotels, Middenklasse hotels en Budget Hotels pagina's om onze lijst met aanbevolen hotels te zien, om prijzen te bekijken en om te reserveren.

Gay sauna's in Londen

Er zijn genoeg Gaysauna's om van te genieten in Londen. De meeste locaties beschikken over goed onderhouden faciliteiten en lidmaatschap is over het algemeen niet vereist. Als u er echter jong uitziet, is het verstandig om een ​​identiteitsbewijs met foto mee te nemen, aangezien deze locaties alleen voor 18-plussers zijn.

Een van de meest populaire locaties van de stad is Zweetbak sauna, een Gaysauna die 24 uur per dag geopend is, met een volledig uitgeruste fitnessruimte, een stoombad voor 40 personen en massagediensten. De locatie ligt vlakbij het metrostation Oxford Circus en is een populaire bestemming nadat de clubs sluiten. Pleasuredome in de buurt van Waterloo is ook een van de populairste Gaysauna's van Londen.

Vanwege een aantal drugsgerelateerde sterfgevallen in de Gaysauna's in Londen, zullen veel locaties vereisen dat bezoekers vóór de ingang worden gefouilleerd. Het is over het algemeen ook onaanvaardbaar om uw eigen drankjes, inclusief flessenwater, mee te nemen naar de sauna's.

London

Gaycultuur in Londen

Londen is een schat aan LGBT + -oriëntatiepunten, die niet alleen de moed en trots van de queer-bevolking van de stad laten zien, maar ook de donkere en discrete geschiedenis.

Door de hele stad heen staan ​​een aantal standbeelden en monumenten die zijn gewijd aan de Londense LGBT+-pioniers en pioniers. Deze omvatten afbeeldingen van Alan Turing en Oscar Wilde. Reizigers worden ook aangemoedigd om enkele van de locaties te bezoeken van iconische momenten van triomf en tragedie voor LHBT+'ers in de stad, waaronder Highbury Fields, de locatie van het eerste Gayrechtenprotest in het VK.

Voor de rijkste gay-ervaring die Londen te bieden heeft, moeten bezoekers zich onderdompelen in het Soho-gebied, dit centrum van queercultuur is een wereldwijd erkend centrum van Gaygeschiedenis en kunst.

Lees verder: De coolste buurten van Londen, De gay bezienswaardigheden van Londen.

Naar Londen reizen

Londen heeft het grootste stadsluchthavensysteem ter wereld, bestaande uit vijf internationale luchthavens. De twee belangrijkste internationale langeafstandsluchthavens zijn Heathrow en Gatwick. Londen Luton, Londen Stanstead, Londen Southend en Londen City Airports verwerken voornamelijk Europese en binnenlandse vluchten.

Heathrow

Heathrow is een van de drukste luchthavens ter wereld. Het heeft 4 terminals (genummerd 2, 3, 4 en 5 - Terminal 1 is gesloten).

Heathrow is verbonden met de stad via een snelle treinverbinding genaamd de Heathrow Express. De reis duurt 15 minuten non-stop naar Paddington Station, gelegen ten westen van het stadscentrum van Londen en kost £ 37 voor een enkele reis. Vanaf Paddington is het gemakkelijk om een ​​taxi te nemen of verder te reizen met de metro naar uw bestemming. Er is een alternatieve treindienst naar Paddington, Heathrow Connect genaamd, die op een aantal stations stopt. Het is goedkoper (£ 10.20 voor een enkele reis), maar de reistijd is 25 minuten.

De Piccadilly-metrolijn rijdt van Heathrow door het centrum van Londen. Het is goedkoper (£ 6 voor zone 1) maar langzamer dan de Heathrow Express (het kan meer dan een uur duren om het centrum van Londen te bereiken). Tijdens piekuren (1: 7-30: 9 en 30: 17-00: 19 uur) kan het erg moeilijk zijn om met bagage te reizen met de metro door het centrum van Londen.

Bussen en 'Black Cab'-taxi's zijn beschikbaar op Heathrow. TFL (Transport For London) schat dat een taxi tussen de £ 46 en 87 kost om in het centrum van Londen te komen.

Gatwick

Gatwick heeft twee terminals (Noord en Zuid) en wordt gebruikt door een mix van Europese en langeafstandsluchtvaartmaatschappijen. Gatwick is verbonden met de stad via een spoorverbinding genaamd de Gatwick Express. Dit is een non-stopdienst van 30 minuten naar Victoria Station in het zuidwesten van het stadscentrum van Londen. Prijzen variëren. Vanuit Victoria kunt u een taxi, bus of metro nemen naar uw bestemming.

Taxi's en busdiensten zijn ook beschikbaar op Gatwick. Taxi's kunnen duur zijn als ze op de dag zelf worden gepakt. Maar als u er een vooraf bestelt, krijgt u waarschijnlijk een betere deal voor reizen naar het centrum van Londen.

London

Verplaatsingen in Londen

Met de metro/metro (ook wel 'The Tube' genoemd)

Londen heeft een uitgebreid ondergronds metrosysteem. Het is de snelste manier om door de stad te reizen. Het ondergrondse netwerk bestaat uit verschillende 'lijnen'. Elke lijn heeft zijn eigen naam, zoals 'Victoria Line', 'Piccadilly Line' en 'Jubilee Line'. Treinen rijden van ongeveer 5 uur tot 1 uur. Vanaf augustus 2016 begonnen sommige lijnen de hele vrijdag- en zaterdagavond te rijden.

Het ondergrondse netwerk is gezoneerd. De ticketprijzen zijn gebaseerd op de zone van waaruit u uw reis start en de zone waar u eindigt, ongeacht hoeveel lijnen of stations u gebruikt.

Er zijn tickets verkrijgbaar voor individuele reizen, maar het gebruik van een Oyster Card of Travelcard is veel goedkoper (zie hieronder).

Met de bus

Het Londense busnetwerk is modern, veilig en gebruiksvriendelijk. Busroutes zijn genummerd. Elke bus geeft een routenummer van de voorkant weer zodat je weet waar de bus heen gaat. Elke bushalte heeft een kaart waarop de routes staan ​​die de bus zal volgen.

Bussen accepteren geen contant geld. U moet voor een reis betalen met een Oyster Card, contactloze pinpas of creditcard of Travel Card. Bussen rijden doorgaans van 6 uur tot middernacht. Sommige populaire routes rijden de hele nacht door. Dit worden 'Nachtbussen' genoemd.

Met de taxi

Iconische 'Black Cabs' vind je overal in Londen. Chauffeurs zijn deskundig en eerlijk. Alle ritten zijn geprijsd met behulp van een meter. Het gebruik van een taxi is een gemakkelijke manier om door Londen te reizen, maar meestal de duurste.

U kunt een 'mini-cab' boeken voor een bepaalde rit. 'Mini-cabs' zijn gelicenseerde personenauto's. U dient een prijs voor de reis af te spreken op het moment dat u boekt. Veel nachtbars en nachtclubs hebben een minitaxiservice om klanten naar huis te helpen.

Minicab-chauffeurs mogen geen klanten op straat ophalen. Als u wordt benaderd door iemand die een minitaxidienst aanbiedt, weiger dan. Uber is ook in Londen erg populair en wordt veel gebruikt.

Te voet

Veel van de populairste attracties en winkels van Londen liggen op loopafstand. Dit kan de beste en goedkoopste manier zijn om de stad te verkennen, vooral tijdens de zomermaanden.

Oyster-kaarten voor bezoekers / TravelCards / Contactloos betalen

We raden u ten zeerste aan om een ​​Oyster Card of TravelCard te kopen of een contactloze creditcard of betaalpas te gebruiken. Deze opties zijn gemakkelijk te gebruiken en goedkoper dan losse tickets.

Een Oyster Card is vooraf geladen met tegoed dat kan worden gebruikt in de metro, bussen en sommige spoorlijnen. U bent verzekerd van het goedkoopste tarief voor elke reis. U kunt uw Oyster Card 'opwaarderen' op alle metrostations. U kunt een kopen Bezoekers Oyster-kaart online voordat u naar het VK reist of koop een standaard Oyster Card bij een metrostation.

Een Travelcard is een papieren ticket dat geldig is voor 1 of 7 dagen onbeperkt reizen met de metro en bussen binnen specifieke zones. De meeste bezoekers van Londen hebben alleen zone 1 en 2 nodig. U kunt een TravelCard bij elk metrostation kopen en beginnen vanaf £ 12.

Als je een contactloze creditcard of betaalpas hebt, gebruik deze dan gewoon om de beste tarieven te krijgen. Tik gewoon in en tik uit op elk station (zorg ervoor dat u dezelfde kaart gebruikt).

London

Dingen om te doen in Londen

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om dingen om te doen in Londen. De meest waardevolle attracties zijn echter:

  • Bekijk royalty's in Buckingham Palace
  • Zie de Theems vanaf Tower Bridge
  • Wandel over het terrein van Hyde Park
  • Ontdek het British Museum
  • Bekijk het adembenemende uitzicht vanuit de Sky Garden
  • Bekijk een musical in het Londense West End
  • Winkel in Oxford Street
  • Verken de South Bank

Voor informatie over de beste attracties in Londen, bezoek de Gay Londen Attracties pagina.

Veelgestelde vragen

Wanneer bezoeken

Het VK heeft vier seizoenen: winter (november-maart / koud en nat), lente (april-juni / mild), zomer (juli-september / warm en droog) en herfst (oktober-november / koel en nat).

Over het algemeen is de beste tijd om het VK te bezoeken, gezien vanuit het weerperspectief, van april tot eind september, hoewel Kerstmis ook volkomen magisch kan zijn, aangezien Londen een overvloed aan feestelijke lichten trekt door de belangrijkste winkelgebieden, zoals Regent Street, Oxford Street en Covent Garden.

Visa

In de afgelopen jaren heeft het VK zijn immigratieprocedures aangescherpt en het gebruik van biometrische gegevens ingevoerd. Volledige details kunnen zijn hier te vinden.

De meeste bezoekers uit Europa en landen als de VS, Hongkong SAR, Singapore en Taiwan hebben geen visumcontrole nodig hier naar kijk of dit op jou van toepassing is.

De meeste andere bezoekers uit Azië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika hebben een visum nodig voordat ze naar het VK reizen. Normaal gesproken moet u een interview bijwonen bij uw plaatselijke Britse ambassade.

Toegang is normaal gesproken toegestaan ​​voor een periode van 6 maanden, en u kunt overal in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland reizen. Een Brits visum is niet geldig voor reizen naar andere Europese landen.

Geld

De officiële munteenheid van het Verenigd Koninkrijk is het Britse pond (£, GBP), algemeen bekend als het pond.

Het omwisselen van contant geld in Britse ponden in Groot-Brittannië kan duur zijn. De meeste reizigers krijgen een beter tarief door geld te wisselen voordat ze naar Groot-Brittannië reizen.

Visa & MasterCard en pinpassen worden bijna overal geaccepteerd. American Express en Diners-kaarten worden algemeen geaccepteerd. Het VK gebruikt voor alle betalingen een 'Chip en PIN'-systeem. Als uw kaart een microchip heeft, kunt u verwachten dat u wordt gevraagd uw pincode in te voeren in plaats van te ondertekenen. Als u geen pincode heeft, kunt u verwachten dat u wordt gevraagd om een ​​officieel identiteitsbewijs met foto te tonen.

Banken gaan meestal open tussen 09 en 30 uur, hoewel veel in grotere steden of grote winkelgebieden veel later open blijven.

Openingstijden

Winkels in Londen zijn over het algemeen geopend van 10 uur tot minimaal 6 uur. Grote warenhuizen en winkelcentra blijven een stuk later open. Winkels mogen op zondag slechts 6 uur open zijn (de meeste open tussen 11 en 5 uur).

Telefoons en internet

Britse mobiele telefoonnetwerken maken gebruik van het GSM-systeem. 4G- en 5G-diensten zijn overal in Londen en in het grootste deel van het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Het gebruik van een mobiele telefoon van buiten de EU in Groot-Brittannië kan duur zijn. Wij raden u aan een 'pay-as-you-go'-simkaart aan te schaffen.

Gezondheidszorg

Het VK heeft een moderne medische infrastructuur. In geval van nood krijgt u altijd medische hulp. Als je een medisch noodgeval hebt, gebruik dan een willekeurige telefoon en bel 999. Als je een medisch probleem hebt dat geen noodgeval is, bel dan 111.

Een medische behandeling kan duur zijn, dus een reisverzekering is essentieel.

Apotheken kunnen een beperkte hoeveelheid advies geven en sommige medicijnen zonder recept verkopen. Voor andere medicijnen zijn recepten van een Britse arts vereist. Er zijn een aantal privéartsenklinieken die 24 uur per dag geopend zijn, waar mensen op inloopbasis worden behandeld.

Tipping

In een restaurant wordt een fooi van 10%-12.5% verwacht. Controleer altijd of er 'servicekosten' op de rekening staan. Dan is er geen extra fooi nodig.

Taxichauffeurs verwachten een kleine fooi van maximaal 10%. Als u in een bar of club een kleine fooi achterlaat, kunt u de volgende keer dat u een drankje koopt sneller worden opgemerkt en geserveerd.

Contactpersonen voor noodgevallen

Gebruik een willekeurige telefoon om 999 te bellen voor de politie, brandweer of in geval van een ernstig medisch noodgeval. U kunt met elke mobiele telefoon gratis bellen. Gebruik de 999-services niet voor andere doeleinden.

Recreatieve drugs

Het gebruik van recreatieve drugs in het VK is illegaal. In werkelijkheid gebruiken veel mensen illegale drugs op dansfeesten.

We raden het gebruik van alle illegale drugs ten zeerste af. In het bijzonder raden we het gebruik van een vloeibare drug genaamd 'G' (GHB of GBL) sterk af. Er zijn zeer reële risico's met dit medicijn. Omdat het een vloeistof is, is het erg moeilijk om te weten hoeveel je moet nemen. Je weet niet hoe je lichaam zal reageren.

Als u te weinig neemt, heeft het medicijn geen effect. Als u te veel heeft ingenomen, moet u overgeven en kunt u flauwvallen. Er zijn veel doden gevallen als gevolg van een accidentele overdosis 'G'.

Verwacht te worden gezocht op weg naar feesten en, in het bijzonder, Gaysauna's.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.