Alfama-district

Dingen om te doen in Lissabon

Ontdek Europa's opkomende citytripbestemming

Lissabon is uitgegroeid tot een van de meest opwindende steden van Europa. Jaarlijks trekt het zo'n 3 miljoen toeristen. Dit is de beste tijd om het te zien, aangezien het bezig is met gentrificatie. Lissabon is nog steeds veel goedkoper dan de meeste grote Europese hoofdsteden. Je kunt voor veel minder genieten van het goede leven. Je kunt een boozy driegangenmaaltijd hebben en niet bang zijn voor de rekening.

De muziekscene in Lissabon wordt al lang gevierd. Uren verdrijven in een dromerige Fado-club is de juiste keuze. Lissabon heeft een echt bohemien gevoel. Je vindt er ook een uitstekende culinaire scene. Ooit de hoofdstad van een maritiem rijk, heeft Lissabon vele historische gebouwen, waaronder Moorse ruïnes en paleizen uit de Renaissance.

Het Gayscene in Lissabon is ook het ontdekken waard. De meeste Gaybars in Lissabon zijn gecentreerd rond twee wijken. Dit zijn onze hoogtepunten in Lissabon.

De toren van belem

 

De toren van belem

 

Dit is een niet te missen toeristische attractie in Lissabon. Het torent hoog boven de kust uit en is waarschijnlijk het meest iconische bouwwerk in de stad. De nabijheid van de oceaan weerspiegelt de maritieme geschiedenis van Portugal en zijn sleutelrol bij het ontdekken van de Nieuwe Wereld. Lissabon was een economische grootmacht in de 15e en 16e eeuw na zijn overzeese expansie.

De Toren van Belém is een unieke mix van Moorse, romaanse en gotische invloeden. Maak een wandeling en zoek een plek in de buurt om iets te drinken.

Alfama-district

 

Alfama-district

 

Alfama is het oudste deel van Lissabon. Dit deel van Lissabon is gesticht door de Moren van Noord-Afrika. Het bestaat uit kronkelende straatjes met kinderkopjes. Alfama heeft een charmant gevoel uit de Oude Wereld. Het lag oorspronkelijk buiten de stadspoorten en werd beschouwd als een arme wijk. Terwijl Lissabon zich uitbreidde, behield het zijn reputatie als arm gebied. In recentere jaren is het uitgegroeid tot een dynamisch onderdeel van Lissabon, maar het heeft zijn eigen unieke kenmerken behouden.

Enkele van de belangrijkste gebouwen van Lissabon zijn te vinden in Alfama, waaronder de kathedraal van Se en Castelo de Sao Jorge. Verschijnen in Alfama en lopen. Je zult tal van cafés en restaurants vinden om te verkennen. Het is ook een van de beste plekken om fadomuziek in Lissabon te ontdekken.

Alfama-district

 

Berijd tram 28

 

Deze beroemde tramroute passeert Alfama op weg naar het kasteel van São Jorge. Deze tramroute rijdt door enkele van de meest opwindende wijken van Lissabon. Deze trams dateren uit de jaren 1930. Terwijl ze door de kronkelende straatjes van Lissabon rijden, kan het voelen alsof je een reis terug in de tijd maakt. Een van de beste manieren om Lissabon te ontdekken, is door op tram 28 te stappen.

LGBT-dagtrip naar Sintra en Cascais vanuit Lissabon

 

Dagtocht naar Sintra

 

Sintra is een charmante badplaats die u in 40 minuten met de trein vanuit Lissabon kunt bereiken. Het staat vol met pastelkleurige gebouwen, paleizen en de overblijfselen van een Moors kasteel. Het was ooit een koninklijk heiligdom aan de voet van het Sintra-gebergte. In de schaduw van de omliggende heuvels, maakte de afgelegen locatie het ideaal voor de Portugese elite. In Sintra vind je enkele van de meest charmante gebouwen van Portugal. Als u een paar dagen of langer in Lissabon doorbrengt, is een dagtocht naar Sintra een must.

Lissabon

 

Verken de Gayscene van Lissabon

 

Lissabon is de Gayhoofdstad van Portugal. Meest Gaybars en Gayclubs in Lissabon zijn te vinden in de wijken Bairro Alto en Príncipe Real. TR3S Lissabon is een van de meest populaire Gaybars in Lissabon. Het bevindt zich in het hart van de wijk Principe Real. Als je er een avond van wilt maken, vind je genoeg gay clubs om uit te kiezen.

The Late Birds Lisbon – Gay Urban Resort is een populaire hotelkeuze - het is een van de meest geboekte Europese hotels Travel Gay.

Lissabon

 

Laag

 

Baixa is het hart van Lissabon. Het staat vol met pleinen, lange lanen en veel winkels. Het is het belangrijkste commerciële centrum van de stad. Baixa werd in het midden van de 18e eeuw herbouwd door de markies van Pombal. Het werd verwoest door een verwoestende aardbeving in 1755. De markies sloopte de kronkelende middeleeuwse straatjes en herbouwde Baixa met een slijppatroon. Het maakte Lissabon veel moderner en het heeft tot op de dag van vandaag dezelfde lay-out behouden.

Dit is waar je heen moet als je op zoek bent naar luxe boetieks in Lissabon. Het belangrijkste knooppunt van Baixa is de Praca do Comerico. Het leidt naar de oevers van de rivier de Taag.

Lissabon

 

Fado

 

Het muzikale erfgoed van Portugal wordt voor een groot deel bepaald door de Fado. De nationale muziek van Portugal is melancholisch, dramatisch en zeer onderscheidend. Madonna bracht de stijl onlangs onder de aandacht op haar verdeeldheid zaaiende Madame X-album - opgenomen nadat ze naar Lissabon was verhuisd.

Je kunt ontdekken dat Fado in Lissabon een meer toeristische of een meer authentieke omgeving is. In veel restaurants luister je naar live Fado die wordt gespeeld zoals het later wordt.

Club de Fado heeft in de loop der jaren veel grote Fado-artiesten ontvangen - een goede keuze maar meer toeristisch. In de kronkelende straatjes van Alfama vind je Mesa de Frades - een meer traditioneel etablissement. Het is gebouwd in een voormalige kapel en heeft veel van de originele muurschilderingen op de muren. Het is een van onze favoriete plekken om naar Fado-muziek te luisteren in Lissabon.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Lissabon

Bekijk een selectie van tours in Lissabon van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Lissabon voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel